Header Ads


DEMOKRASİ KENDİNE DEMOKRAT MI?

ŞİMDİ DEMOKRASİYİ ANLATMAK LAZIM, DEMOKRATİK OLMAYAN DAVRANIŞLARIN ORTAYA ÇIKMASIYLA FAKAT DEMOKRASİ ORTAYA ÇIKTIĞINDA ZATEN KENDİSİ İÇİN DEMOKRATTI ASLINDA KENDİSİ İÇİN OLMAYANA KESİNLİKLİKLE DEMOKRASİ YOKTU.



Birkaç aydır gündemde olan kucaklaşma fezlekesi ve demokratik olmayan, demokrasiye sığmayan hareketler veya diğer taraftan bakıldığında insana zarar veren, huzuru bozan, kaos yaratanların cezalarını çekmelerini hatta onlarla görüşen herkesinde bu cezalardan payını almalarını düşünenler yazdılar, çizdiler, söylediler ve bir kısır döngü içinde insanlıklarını tekrar itsanlığa çevirdiler onlara inanların...

Daha öncede bahsetmiştim, demokrasi ilk uygulandığında Yunan Dünya'sının Atina Şehir Devletinde çıkmıştı. Demos "halk" demek kratia da "güç" halkın gücü anlamına gelen bu birleşik sözcük o dönemde tam anlamıyla iş yapıyordu çünkü kural basitti Atina doğmalı Yunanlı erkekler Atina Şehir devletinin halkı ve vatandaşı sayılır onun haricinde Atina'da doğmuş ola bile kadın,köle,tüccar falan filan Atina halkından sayılmazmış. Atina halkından sayılanlar seçimlere katılabilir,oy kullanabilir bütün haklardan faydalanabilirmiş diğerleri ise Allah'a emanet diyelim. İşte demokrasi bu şekilde var olduğundan sanırım hala aynı hatalar devam etmekte sizin hakkınız gasp ediliyor ve güçlü iseniz demokrasi olmalı ama karşı taraf ta aynı şey istediğinde işte o zaman bunun adı bozgunculuk oluyor.



Bir dönem bizler kurtuluş savaşını yaparken bugün hayranlıkla bahsettiğimiz atalarımız denilen Osmanlı için bozguncu ve çapulculardan ibaret ne idüğü belirsiz vatan ve millet düşmanlarıydık. Sonra Osmanlı yıkıldı ve bu bozguncular cumhuriyet kahramanları oldu. Bu olaylar bütün dünya için geçerlidir Çar'ı deviren Bolşevikler, Şahı deviren Mücahitler gibi baktığınızda sadece biz Türklere özgü değildir. İşte bu yüzdendir ki demokrasi artık kendine bile demokrat değildir. İnsanlar ellerinde ki güçleri kaybetmemek için demokrasiye sığınmamalı şartları düzeltmelidir.

Yani artık demokrasi değil antropinokrasi yani insanın gücü insanın hakkı olmalı.İnsan hakları bütün devletlerin bağlayıcı yasası olmalı yoksa herkes kendine göre haklı olduğu için çık çıkabilirsen demokrasiyle bu işin içinden...
ανθρώπινος Eril  (anthrópinos)   Dişil: ανθρώπινη,(anthropine) Cinssiz: ανθρώπινο(anthropino)



02 11 2012 10:19




Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.