Header Ads


'ÖZGÜRLÜĞÜN LİMİTLERİNİ ZORLAYACAK DİYE DÜŞÜNDÜM'

 Bilgi Üniversitesi,Tez çalışması ve Skandal denilen bir durum, Üniversiteler Paralıda olsa Parasız da olsa Özgür olmadıkları

Modern eğitim sisteminin bilimsel araştırma merakını öldürmemiş olması neredeyse bir mucizedir. Çünkü narin bir çiçeğe benzeyen araştırma merakı en çok özgürlük duygusuna ihtiyaç duyar. Araştırma merakının ödev ve zorlama duygusundan kaynaklandığına inanmak ciddi bir hatadır.  
Albert Einstein
Bilgi Üniversitesi,Tez çalışması ve Skandal denilen bir durum, Üniversiteler Paralıda olsa Parasız da olsa Özgür olmadıkları,bu dünyada aykırı düşüncelerin var olduğuna inanmayan,ve bu yüzden bu aykırı davranışların varlığının sebeblerinin kendileri olduğu gerçeğini öğrenmemek için,bu tür yapılan tezlere açık olmayan bir toplumun oluşmasına neden olanlardır.


İşin üzücü yanı ise böyle bir araştırma ile Üniversitelerin Özgürlük tartışması yapılması,Üniversitelerde yapılacak özgürlük araştırmaları tez konusunun başına Akademik monarşi gelmeliydi,Akademik ortamda yetkiyi ele alanların neler yaptığı incelenmeli ve akademik ortamın aslında bilgi üniversitesinde  yapılan tez konusundan çok da farklı olmadığı,kimin eli kimin cebinde bir ortamın olduğu yerler olduğu araştırmalı, araştırmalı ki bu toplumun neden birşeyler üretmede potansiyelini tam anlamında kullanılmadığının sebebi ortaya çıksın.Araştırmaya cesareti olan varsa buyursun,çamur atmadan,kirletmeden ,çözüme ortak olacak şekilde buyrun buradan yakın.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.