Header Ads


SADECE BİREYLER İNTİHAR ETMEZ TOPLUMLARDA EDER



Aslında intihar yoktur, bütün intiharlar iyi hazırlanmış cinayetlerdir.


"Yaşamsal refleks denilen olgu her canlı da vardır, mesela bir insan kendi şah damarını kesemez eğer bilinci yerindeyse, yani intihar edenler aslında bilinçlerini kaybedenlerdir unutmayın bunun da ne korkaklıkla ilgisi var ne de cesaretle, tamamen kayboluşla ve bilinçsizlikle ilgili..."

Ayrıca bu durum sadece birey için değil toplumlar içinde geçerlidir.


Toplumlarda mesela intihar edebilirler, kargaşalar, saldırılar, güvensizlik, ekonomi sıkıntıların hat safhaya gelmesiyle toplumlar bilinçlerini kaybetmeye başlarlar, bunun sonucunda da hiç olmadık kişileri iktidarlara getirebilirler olmadık rejimleri savunabilir.
Sonuç olarak özlerini kaybedip bilinçsizce yaşamsal refleksle son bir çırpınma ama o da yeterli olmaz ve bir bakmışsınız ki toplum düşünce özgürlüklerini de kaybettiği bir rejimle yaşamaya başlamış.

Yaşamaya başlamak intihar için zıt bir cümlede olsa aslında birçok dinde intihar edenin öbür dünyada çok büyük azap içinde tekrar yaşayacağını söyleyip yazmaz mı? 


İşte bu yüzden intihar eden kişi koşullardan aşırı bunaldığından ve bunaltıldığından dolayı bilincini kaybeder ve en sonunda hayatını sonlandırır bu sayede acılardan kurtulacağını düşünür ama birçok din der ki ey insan evladı intihar ettiğin için şimdi bokunda eksik olan tüyü dikmiş oldun... Doğru söylediklerini bilmiyorum, kesin bileni de görmedim...
Ama intihar edilmesine dinlerin karşı olduğunu biliyorum...

Peki neden intihar etmek çok büyük bir günah olarak dinlerde yer alıyor?
Bu soru aynı zamanda dinlerin kendi içinde ki çelişkisine de bir örnektir. Bu  çelişki hem Allah'ın her şeyi bildiğini hem de intiharı yasaklaması arasında ki çelişkidir. İnsan başkasını öldüremez bu anlaşılır bir durumdur ama insanın kendisine vereceği zarar neden bu kadar önemlidir ve yasaklanmıştır?
İntihar etmek aslında gülmek gibi bulaşıcıdır bir de yaşama bilinci yerine ölme bilincinin daha kutsal olduğu aşılandığında ölümlerin önüne geçemezsiniz ki tarihte bu tip örnekler fazlası ile vardır. Bu yüzden intihar etmek sadece bireyi etkileyen bir durum değildir intihar bir toplumda bir şekilde engellenemez ise toplumun çoğunu peşinden sürükler hem fiili hem de düşünsel bakımdan toplumlar intihar edebilirler.


Dünyamızda geçmişten günümüze yaşanan durumlara baktığınızda birçok toplumun nasılda intihar ettiğini ve ettirildiğini görmekteyiz. İşin ilginç tarafı bu toplumlar aslında hep intihar ediyorlar ve ettiriliyorlardı. İlk önce kral vardı sonra kral alaşağı edildi. Bu sefer diktatör geldi. Şimdi onu alaşağı ediyorlar bakalım bir daha ki intihar da getirecek bir şey bulabilecekler mi yoksa yok oluşlarını mı seyredecekler...

Bir blogger yazarının intiharla ilgili yazısında "intiharın cesaretle ilgili olduğuna" dair düşüncesi üzerine yazdığım yorumumdan sonra intihar ile ilgili aklıma gelenleri genelleştirdiğim düşüncemi sizlerle paylaştım.


24 11 2012 23:33 güncelleme 15.02.2017

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.