Header Ads


HAYIR ÇIKARSA AKP İÇİNDE İÇ SAVAŞ ÇIKAR ASLINDA.



Referandumdan Hayır çıkarsa iç savaşa sürüklenirmiş ülke...


2016 yılı Trafik kazalarında ölüm oranı olay yerinde 3493 bir ay içinde ölenlerle 3000 küsür daha toplam 7500 kişi(1).  307 bin insanımız ise yaralı bunların içinde bir daha yürüyemeyecek insanımız akla zarar rakamlarda, ve işin acısı bir önceki yıl yine aynı bir önceki yıl yine aynı...

Her yıl 7000 den fazla insanımız ölüyor en acı rapor da ne biliyor musunuz bu kazaların yüzde doksanı sürücü hatası yüzünden ve bu hataların yüzde yüzü kuralları bilmeyen ya da umursamayan sürücüler yüzünden olmuş.Son on yılda ölü sayımız 80 binden fazla, yaralı sayımız milyonların üstünde...


Ve hala kendini bilmezler Hayır çıkarsa ülkede iç savaş çıkar diyor...


Suriye'deki iç savaşta 5 yılda 470 bin insanın öldüğü söyleniyor bizde iç savaş olmadığı halde 5 yılda 40 bin kişi öldü.

Sonra da parti liderinin ağzından çıkanı abartarak kullanan ne dediğini bilmez Hayır çıkarsa iç savaş çıkarmış diyor kudurmuş ağzıyla...


Teknoloji çağında yani 1990'dan sonra Türkiye'de hiçbir hükümet tek başına 15 yıl iktidarda kalmadı. Bu ne demektir? Yol yapma, baraj yapma, fabrika kurma,iletişim hatları kurma, tren yolları yapma, köprüler,tüneller, inşaatlar artık bu devirde çok hızlı ve daha az maliyetle yapılabiliyor. Sağlık hizmetleri, sağlık malzemeleri teknoloji sayesinde hem daha ucuz hem de hasta bazında takip edilebilir durumda ama hastanelerde hala kuyruklar hala eski teknolojilerle doludur. Eğitim kurumları yine teknoloji sayesinde bir tuşla dünyanın bilgisini bulabilirken hala ulaşımı güç topraklarımızda öğretmenler ve öğrenciler çile çekmekte ve en önemlisi Devlet vatandaşından aldığı vergilerle hizmet vermesi gerekirken yaptım diye övündüğü her şeyden tekrar ve tekrar parasını alıyor vergilerini de ekleyerek.


Sonrada bir tanesi çıkıyor Hayır çıkarsa Referandumdan İç Savaş çıkar diyor ağzından çıkanı kulağı bile kabul etmeyen.


Teknoloji devrinde on binlerce imam hatip okulu aç ya da çevir ama üniversitelerimizden mezun olan Öğretmen olabilir diploması almış yüz binlerce insana mesleğini yapması için kadro verme körelt bu insanların aldıkları eğitim ve öğretimini unuttur gitsin. 
Tıp, Hukuk, Mühendislik, Mimarlık, Sosyal bilimler de durum aynı 

Yazılacak çok şey var daha ama insanın yüreği kaldırmıyor artık...

İç savaş çıkarmış Hayır çıkarsa doğru iç savaş çıkar ama güzel ülkemizde değil sizin kendi içinizde çıkar. O yüzden Hayır diyenleri Terörist, Darbeci ve en sonunda da İç savaş çıkartıcı olarak göstermenizin sebebi birbirinize düşeceğinizi bilmeniz.


Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.