Header Ads


TURKCELL VINN 3G MODEM DNS AYARLARI RESIMLI ANLATIM


Güncelleme 25.02.2017

Adım Adım Turkcell Vınn 3g Modem Dns ayarlarını yapmak:Turkcell VINN 2.0.1.0′te DNS değiştirme.

Vınn Dns ayaraları değiştirme işlemlerini  tamamen kendim denedim kendim yaptım,kopyala yapıştır bir bilgi değildir. Vınn dns değiştirmede hala sorun yaşıyorsanız, son yorumları da okursanız olası sorunların çözümlerine de ulaşabilirsiniz. Çünkü artık Türkiye de ip bazlı yasaklamalar başladığı için bazen dns değiştirmek de işe yaramıyor.  Onun için burada ki ayaraları tam olarak yaptığınız halde hala siteler açılmıyor ise mutlaka sayfa sonunda ki yorumları okumalısınız.

3G Modem ile Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir
Başlıkta denildiği gibi Turkcell Vınn 3g Modem Dns ayarları da nedir,ne iş yapar acep derseniz kısaca bir açıklama yapayım  

Vınn Dns ayarları Resimli anlatım, tamamen kendim denedim kendim yaptım,kopyala yapıştır bir bilgi değildir.



Turkcell Vınn 3g Modem Dns ayarları standart olarak geldiği için sansürlüdür,istediğiniz her siteye giremezsiniz sizin yerinize karar verir yasak koyar ben acemiyim her siteyi görmesem de olur diyenler için birebirdir. Çocukları internette dolananlar için ise bulunmaz bir nimettir,ama vay ben youtube kullanamıyorum,müzik dinleyemiyorum diyorsanız işte o zaman işkencedir.
  Tamamen kendim denedim kendim yaptım,kopyala yapıştır bir bilgi değildir. Sorunuz olursa yorum bırakmanız yeterlidir.


 Adım Adım Turkcell Vınn 3g Modem Dns ayarlarını yapmak:
1- belgelerim klasöründe VINN dosyasını buluyoruz
2-Onun içinde rasphone adlı programı çalıştırıyoruz,
3- belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki "rasphone" programını açıyoruz.
4- Oradan belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki açtığımız rasphone programının özellikler kısmında ağ iletişimi sekmesini açıyoruz.
5-Turkcell VINN 3g Modem Dns ayarları için belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki açtığımız rasphone programının özellikler kısmında ağ iletişimi sekmesini açıyoruz buradan karşımıza çıkan İnternet protokolü sürüm 4 TCP/IPv4 tıklayalım mavi olduktan sonra özelliklere tıklayalım. 
6-belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki açtığımız rasphone programının özellikler kısmında ağ iletişimi sekmesini açıyoruz buradan karşımıza çıkan İnternet protokolü sürüm 4 TCP/IPv4 tıklayalım mavi olduktan sonra özelliklere tıkladıkdan sonra açılan pencerede aşağıdaki dns ayarlarını kullan'ı işaretleyip.
7-belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki açtığımız rasphone programının özellikler kısmında ağ iletişimi sekmesini açıyoruz buradan karşımıza çıkan İnternet protokolü sürüm 4 TCP/IPv4 tıklayalım mavi olduktan sonra özelliklere tıkladıkdan sonra açılan pencerede aşağıdaki dns ayarlarını kullan'ı işaretleyip 8.8.8.8 ile 8.8.8. 4 yazalım.
8- için belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki açtığımız rasphone programının özellikler kısmında ağ iletişimi sekmesini açıyoruz buradan karşımıza çıkan İnternet protokolü sürüm 4 TCP/IPv4 tıklayalım mavi olduktan sonra özelliklere tıkladıkdan sonra açılan pencerede aşağıdaki dns ayarlarını kullan'ı işaretleyip 8.8.8.8 ile 8.8.8.4 yazdıktan sonra tamamı tıklayalım ve modemi ,sayfaları kapatıp yeniden bağlandıktan sonra artık ulaşamadığınız sitelere ulaşabileceksiniz.


 Turkcell VINN 3g Modem Dns ayarlarının Aşağıda Resimli Anlatımını Bulabilirsiniz

1-) Bunun ve benzeri olayların olmaması için bu dns ayarlarını basit bir şekilde aayarlayabiliyoruz, belgelerim klasöründe vınn dosyasını buluyoruz.

1-belgelerim klasöründe
VINN dosyasını buluyoruz 

2-) Onun içinde rasphone adlı programı çalıştırıyoruz,
2-Turkcell VINN 3g Modem Dns ayarları için belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki rasphone programını açıyoruz.

 3-) Onun içinde rasphone adlı programı çalıştırıyoruz,açılan pencereden özellikleri tıklıyoruz.
3-belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki açtığımız rasphone programında özellikleri açıyoruz.







4-) Oradan  belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki açtığımız rasphone programının özellikler kısmında ağ iletişimi sekmesini açıyoruz.


4-belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki açtığımız rasphone programının özellikler kısmında ağ iletişimi sekmesini açıyoruz.


















5-)belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki açtığımız rasphone programının özellikler kısmında ağ iletişimi sekmesini açıyoruz buradan karşımıza çıkan İnternet protokolü sürüm 4 TCP/IPv4 tıklayalım mavi olduktan sonra özelliklere tıklayalım.

5-İnternet protokolü sürüm 4 TCP/IPv4 tıklayalım mavi olduktan sonra özelliklere tıklayalım.


 6-) belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki açtığımız rasphone programının özellikler kısmında ağ iletişimi sekmesini açıyoruz buradan karşımıza çıkan İnternet protokolü sürüm 4 TCP/IPv4 tıklayalım mavi olduktan sonra özelliklere tıkladıkdan sonra açılan pencerede aşağıdaki dns ayarlarını kullan'ı işaretleyip.

6-Açılan pencerede aşağıdaki dns ayarlarını kullan'ı işaretleyip.









 


 7-)belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki açtığımız rasphone programının özellikler kısmında ağ iletişimi sekmesini açıyoruz buradan karşımıza çıkan İnternet protokolü sürüm 4 TCP/IPv4 tıklayalım mavi olduktan sonra özelliklere tıkladıkdan sonra açılan pencerede aşağıdaki dns ayarlarını kullan'ı işaretleyip 8.8.8.8 ile 8.8.8. 4 yazalım.

7- Aşağıdaki dns ayarlarını kullan'ı işaretleyip 8.8.8.8 ile 8.8.8. 4 yazalım.
 8-)belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki açtığımız rasphone programının özellikler kısmında ağ iletişimi sekmesini açıyoruz buradan karşımıza çıkan İnternet protokolü sürüm 4 TCP/IPv4 tıklayalım mavi olduktan sonra özelliklere tıkladıkdan sonra açılan pencerede aşağıdaki dns ayarlarını kullan'ı işaretleyip 8.8.8.8 ile 8.8.8. 4 yazdıktan sonra tamamı tıklayalım ve modemi ,sayfaları kapatıp yeniden bağlandıktan sonra artık ulaşamadığınız sitelere ulaşabileceksiniz.
8-Tamamı tıklayalım ve modemi ,sayfaları kapatıp yeniden bağlandıktan sonra artık ulaşamadığınız sitelere ulaşabileceksiniz.


Not: Yine bağlanmaz iseniz internet tarayıcınızdan araçlar-geçmişi sili tıklayıp bilgisayarı yeniden başlatırsak kesin bağlanırız.


Tamamen kendim denedim kendim yaptım,kopyala yapıştır bir bilgi değildir.Sorunuz olursa yorum bırakmanız yeterlidir.



İlginizi çekebilecek diğer konular:


Blogger Yasağı Can Sıkmaya Devam Ediyor

0.facebook ayarları Turkcell
Facebook’un mobil telefonlar ile ücretsiz (gprs-wap ücreti dahil olmadan) kullanımına olanak tanıyan zero facebook yada 0(sıfır) facebook, ülkemizde de yaygın olarak kullanılmaya başlandı.
Turkcell, Avea, Vodafone bu uygulamayı destekliyorlar fakat kullanıcılar bazen kontör gittiğine dair şikayette bulunuyor.
Özellikle Avea dan girildiği zaman 0.2 Tl kesildiğine dair şikayet eden kullanıcı sayısı azımsanamayacak düzeyde.
Turkcell, Avea ve Vodafone un yaptığı açıklamada 3g den bağlanmayıp “Wap-gprs” den bağlanıldığında herhangi bir ücretlendirme olmayacağı yönünde.
Turkcell için 0.facebook.com ayarları : Turkcell Ayarları
Vodafone için 0.facebook.com ayarları : Vodafone Ayarları
Avea için 0.facebook.com ayarları : Avea ayarları
Cep telefonundan, ücretsiz şekilde facebook’a girme adresleri şu şekildedir;
http://0.facebook.com
http://zero.facebook.com
Dikkat: Bunlar haricinde mobil kullanım için olan m.facebook.com ücretlidir..!
Kaynak: http://www.facebook-tr.com/0-facebook-zero-facebook-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html



100 yorum:

  1. sayın yazar;
    Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkkürler.Ancak; bu bilgiler ışığında yaptığım dns değişikliği yasaklı sitelerin bazılarına erişmeme yarımcı oldu ise de humoron.com ve xvideos.com gibi pekçok siteye hala erişememekteyim. Bu durumda başka dns numaraları denemek işe yararmı?
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. yorumunuz için çok teşekkürler,kesinlikle başka dns numaraları işlinize yarar ama unutmayın ki tarayıcınızda geçmişi mutlaka silmelisiniz ve tam sonuç için bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekebilir.

    YanıtlaSil
  3. wodafone içinde ayarları yazabilirmisin aynı sorun wodafone da da yaşanıyor çok teşekkürler şindiden

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler! Güzel anlatım...

    YanıtlaSil
  5. İsmet Bey,güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. sayın yazar rasphone dosyasını açtığımda ekranıma geniş bant - çevirmeli işyeri ağı gibi seçenekler geliyor bu kısımda iptale bastığımda ağ bağlantıları kutusu geliyor fakat burada özellikler düğmesi aktif degil orada bir ağ bağlantısı seçin kısmında ise herhangi bir aktiflik yok bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim
    saygılar...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba bir başka yöntemi deneyelim: sistem tablasında küçük monitör veya basamak şeklinde olan internet erişimi simgesine sağ tuş tıklayın ve orada çevirmeli ağ-VPN kısmında bağlandığınız ağı bulalaım avea olabilir,vodafone olabilir,turkcell olabilir onun üzerine geldiğinizde sağ tuşa tıklayın ve özelliklere sağ tuş tıklayıp açın genel-seçenekler-güvenlik-ağ iletişimi-paylaşım sekmelrinden ağ iletişimi oradan internet protokolü sürüm 4 seçip özellikler siyelim özelliklere tıkladığınızda dns değişikliğini göreceksiniz. Bu arada normal de internete bağlanabildiğinizden emin olmayı unutmayalım.

    YanıtlaSil
  8. bu işlemlerden sonra ıp değişmiyo.ben gline yediğim için ıp yi değiştirmrk istiyorum.bunun için yapılabilecek olan nedir?

    YanıtlaSil
  9. İp değişimi yapmanız gereken bağlantıyı kesip yeniden bağlanmak yada ip değiştirme programları kullanmak,onun haricinde yapabileceğiniz başaka bir seçenek bulunmamakta.

    3G Modemlerde DNS ayralarını değiştirmek.
    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil
  10. anladım.statik ip olduğu için bağlantıyı kesip yeniden bağlanmak bi işe yaramıyor.yardımın için çok saol bu arada. :(

    YanıtlaSil
  11. Rica ederim,program ismini vereyim aratın isterseniz super hide ip diye aratırsanız kesin bulursunuz. Özellkle torrent kullanıyrsanız thepiratebay.org işinize yarar.

    3g Modemlerde DNS ayraları
    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle

    YanıtlaSil
  12. Serdar selam,
    Ben bu verdiğin proxyleri girdim çerezleri, geçmişi temizledim, yeniden başlattım ancak hiç bir değişiklik olmadı. Acaba başka proxyler mi denemek gerek? Eğer öyle ise var mı senin bildiğin başka proxy?

    YanıtlaSil
  13. Yaptığınız değişiklikleri bilgisayarı yeniden başlattığınızda da görebiliyormusunuz. Bazen ayarlar kayıt edilmiyor olabilir. Aşağıda verdiğim DNS leri de deneyebilirsin güncel DNS adresleri...
    Google, DNS Ayarları:

    8.8.8.8
    8.8.4.4

    Open, DNS Ayarları:

    208.67.222.222
    208.67.220.220

    Norton, DNS Ayarları:

    198.153.192.1
    198.153.194.1

    Uydunet, DNS Ayarları:

    62.248.80.161
    62.248.80.162

    Dnsadvantage, DNS Ayarları:

    156.154.70.1
    156.154.71.1

    ScrubIt, DNS Ayarları:

    67.138.54.100
    207.225.209.66

    GTEI, DNS Ayarları:

    4.2.2.1
    4.2.2.2
    4.2.2.3
    4.2.2.4
    4.2.2.5
    4.2.2.6

    YanıtlaSil
  14. Onu kontrol ettim silinmiyor. Son yaptığım halde kalıyor. Bu verdiklerini de denedim yine olmadı. Ben bir yerde hata mı yapıyorum? Yoksa Turkcell kendini geliştirdi de bu olay artık işe mi yaramıyor?
    Şöyle sorayım. İlk olarak ben TCP/IPv4 üzerinden "DNS sunucu adresi" bölümüne verdiğin proxyleri giriyorum. Üst taraftaki "Otomatik olarak IP adresi al" kısmını ellemiyorum. IP'yi otomatik alıyor. Bu doğru mu?
    İkinci olarak ben, bu ayarları yaptığım "internet protokolü" bölümüne, sistem tablasındaki monitörden girerek, Turkcell 3G'ye sağ tıklayıp, özelliklerden "Ağ iletişimi" kısmından ulaşıyorum. Yani senin "ikinci yöntem" olarak adlandırdığın şekilde giriyorum. Çünkü Belgelerimdeki VINN klasöründe bulunan "rasphone" isimle ucube şey "Adobe Pixel Bender Toolkit" diye bir program ile açılıyor. O yüzden, senin resimlerde göterdiğin adımlara geçemiyorum. Acaba burada mı bir problem var?
    Umarım sorunumu açık şekilde yazabilmişimdir :) ve umarın yardımcı olabilirsin. Bu arada bu kadar açıklayıcı yazmamın nedeni, benzer sorunu olanlar buradan çözüme kavuşabilirler düşüncesiyledir. Tabii burada sana çok yük oluyoruz, sanki sorularımızı yanıtlamak zorundaymışsın gibi :) Düşünmek ve paylaşmak başlığına sığınarak bunları bu kadar açık soruyorum hakkını helal et :)

    YanıtlaSil
  15. Yorum için çok teşekkürler. Geç cevap verdiğim için özür dilerim. Bana yük olunduğu yok aksine bende bunu bir görev olarak kendime bir borç biliyorum ama sizde yardımcı olmak isterseniz destek olmamı istediğim bağlantılara tıklamanız ve paylaşmanız beni mutlu eder.

    Gelelim sorunun bir başka çözüm yoluna "rasphone" adlı programı Adobe Pixel Bender Toolkit" tan kurtarıp,düzeltelim. birinci yöntemde
    rasphone yi sağ tıkla birlikte aç de oradan program seç gözat windows/system32 rasphone dosyasını bul ve çift tıkla uygula tamamdır. rasphone aslında uzaktan telefon erişim hizmetinin ingilizce kısaltmasıdır. windows dosyasıdır vınn da bu dosya için yazılmış telefon rehberi kitabı dır yani.pbk uzantının uzun ve türkçe hali.

    ikinci yöntem ise

    bir not defteri yani notpad açıyoruz içine

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_CLASSES_ROOT.pbk] @="pbkfile"

    bu yukarıda yazan yeri kopyalıyoruz.masaüstüne rasphone.pkb.reg diye kayıt edelim. son uzantın .reg olmalı dikakt et onun için kaydetmeden önce tüm dosyalar seçili olsun. kaydetdikten sonra da. masaüstünden çift tıkla ve kayıt defterine işlesin. sonra da bak bakalım kendi rasphone dosyana düzelmiş mi?

    Yok buda olmadı dersen:

    bu sefer bunları kopyala ve yeniden not defteri aç kopyala ve yapıştır.

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_CLASSES_ROOT\pbkfile] @="Dial-Up Phonebook" "FriendlyTypeName"=hex(2):40,00,25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,\ 00,6f,00,6f,00,74,00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,\ 32,00,5c,00,72,00,61,00,73,00,64,00,6c,00,67,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,2c,\ 00,2d,00,33,00,35,00,33,00,00,00

    [HKEY_CLASSES_ROOT\pbkfile\DefaultIcon] @=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,\ 00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,72,00,61,00,\ 73,00,64,00,6c,00,67,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,2c,00,2d,00,35,00,36,00,32,\ 00,00,00

    [HKEY_CLASSES_ROOT\pbkfile\Shell]

    [HKEY_CLASSES_ROOT\pbkfile\Shell\open]

    [HKEY_CLASSES_ROOT\pbkfile\Shell\open\command] @=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,\ 00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,72,00,61,00,\ 73,00,70,00,68,00,6f,00,6e,00,65,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,20,00,2d,00,66,\ 00,20,00,22,00,25,00,31,00,22,00,00,00

    yine masaüstüne rasphone.pkb.reg diye kaydet ilk kaydettiğini silebilirsin yoksa aynı dosya var ne yapayım diye sorar. üzerine yaz da diyebilirsin.

    yine olmadı:)
    ozaman microsoftun sitesine yollarım seni:
    http://support.microsoft.com/kb/284269/tr bu adresten yazılanları yaparsın.

    Bir ihtimal senin sorunun rasphoneden kaynaklı gibi görünüyor. Onu açabilirsek sorunu da çözmüş oluruz.
    Umarım çözüm olur... olmadı sana teamviewer yükletip uzaktan ben müdahale edeyim:)

    YanıtlaSil
  16. Destek olmak için bağlantılara tıklıyorum da paylaşım ne onu bilmiyorum henüz :)
    Verdiğin altın bilgilere teşekkür ederim 1. yöntem çözdü sorunumu ancak ben zaten sistem tablasından da TCP/IPv4'e ulaşıp proxy'leri değiştirmiştim. rasphone ile de denedim. zaten en son girdiğim proxy duruyodu orda. Yani dns ayarlarını değiştirebiliyorum artık. ancak yasaklı sitelere hala ulaşamıyorum :(

    YanıtlaSil
  17. Bu yasaklı sitelere ulaşama ma olayında gerçekten ilginç bir durum çünkü bu yöntemle kesin girmen lazım. Bende etrafta araştırdım ama kimse bir çözüm sunamadı.

    Son diyebileceğim teamviewer diye bir uzaktan erişim programı var istersen onu yükle oradan bir bakayım.Bana mail at şu saatte bulaşılım diye bir bakayım.

    PAylaşım olayı ise twitter facebook olayını diyorum. Benim için Bumads bağlantılarına tıklamanız ve paylaşmanız yeterlidir. Sponsorlar bağlantısınıda ise bakarsan üye olmak veya satın almak işi var. Uyarsa ne mutlu bana...

    YanıtlaSil
  18. Blog okurlarına...
    Blog yazarımız TeamViewer programı ile bilgisayarıma bağlanarak sorunumu çözdü. Sorunu Super Hide Ip adlı programı kurarak çözdük. Yukarıdaki tüm ayarları yapmalarına rağmen halen yasaklı sitelere giremeyen arkadaşlarına dikkatine.
    Bu kadar uğraşıyı vererek,5 saatlik zamanını hiç tanımadığı birine, bana ayırması ve karşılığında hiç bir çıkar gözetmemesi gerçekten takdire şayan bir olaydır. Şunu anladım ki bu blog gerçekten taşıdığı adın hakkını veriyor ve gerçekten amaç sadece "düşünmek ve paylaşmak". SonsuzYaşam'a Sonsuz teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  19. Bu güzel yorum için teşekkürler,aslında sizin sayenizde bende birkaç yeni çözüm bulmuş oldum bu sayede. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...
    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil
  20. selam öncelikle benim de sıkıntımda herkes gibi yasaklı sitelere girememek.daha önce resimli anlatımınızdan bakarak yapmıştım fakat son 3 gündür internet bağlantım yoktu türkcell aradım bağlantım yok diye öncelikle bana belgelerimdeki wınn dosyasını sildirip tekrardan profil oluşturdular sonra tekrar belgelerimden wınn dosyasını açtığımda rasphone dosyası silinmişti.Geri dönüşüm kutusundan rasphone dosyasını geri yükledim yeni oluşan wınn dosyaının içine bu sefer internete bağlanamaz oldum sildim bağlandım fakat yasaklı sitelere giremiyorum ne yapmalıyım yardımcı olursan sevinirim bu arada umarım sıkıntımı anlatabilmişimdir size ii günler

    YanıtlaSil
  21. merhaba rasphone dosyasınızı yapılandırılmış olan türkcell tarafından şu şejilde bulabilirsiniz bilgisayarım klasör c: oradan windows klasörünün içinde system32 onun içinde de rasphone.exe çift tıklayıp çalıştırırsanız açılır sonrada anlattığım gibi dns ayarlarını yaparsınız. Yalnız ip adresli yasaklamalar var humoron gibi xvideos onlara girebilmek için ip gizleme programını kullanmanız gerekiyor ki bunların hepsi yorumlarda yazıyor. Son olarak bir kaç gündür 8.8.8.8 de bende sorun yaşıyorum diğer dns adreslerini kullanmanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  22. dostum belli ki bu konuda bilgi sahibisin konu dışı olacak ama bana bi konuda bilgi verirsen minnettar olurum; turkcell vınn kullanıyorum, bazen hiçbir sayfa açık olmasa bile kendi kendine 100 mb indiriyor, farkeder bağlantıyı kesersem ve tekrar açarsam indirme duruyor. otomatik güncelleştirmeleri kapadım, virüs programım esed idi onu da değiştirdim avasta. sorun ne olabilir acaba... çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  23. Yorum için teşekkürler,kendimce evet bir bilgi birikimim var:)blogumun adı düşünmek ve paylaşmak olduğu için konu dışı diye birşey yok...
    Şimdi güncellemeleri kapadım diyorsun ama tek güncelleme windowsun değil,flash,java,adobe reader vb. birçok program güncelleme yapmakta,bunları tek tek bulup engellemek gerek,otomatik olarak açılan programlar onlarda bilgi alışverişinde bulunurlar mesala skype,msn,icq gametracer,teamviever,steam veya server üzerinden kullanılan birçok program da bilgi alışverişi yapar ve kota düşmanlarıdır.

    Son olarak,türkcellin kendi programında da çıkan bannerler bilgi alışverişi yapar ama kısa sürede 100mb gibi kota yemezler en tehlike li senaryo ise çokta inanmasam bile virüs,trojan,solucan,zararlı yazılımlar olabilir.
    Avast normalde benimde tavsiye ettiğim antivirüs programıdır ama şu an microsoft security essentials'ı tavsiye ederim... Bunlara rağmen hala kotanızda durup dururken indirmeler oluyorsa,temiz bir format atmanızı tavsiye ederim ve hiçbirşey yüklemeden kontrol etmenizi öneririm.

    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil
  24. Dostum öncelikle bu değerli paylaşım için sonsuz teşekkürler.Sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda vınn la her yere girebiliyordum.Ancak 20 gün kadar önce bir güncelleme uyarısı geldi ve ben de vını güncelledim.daha hızlı internete bağlanmaya başladı ancak daha önce yaptığım dns değişikliği gitmişti.şimdi aynı yöntemle dns değiştirmeye çalışıyorum herşey normal
    görünüyor, dns değişti gibi görünüyor ancak tekrar girip baktığımda değişmemiş olduğunu görüyorum.düşünüp paylaşabilir misiniz?şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  25. Yorum için bende teşekkür ederim,Düşünüp paylaşmayı deniyorum umarım sizin sorununuzu çözeriz. Yukarıda ki yorumları tek tek okuyup orada benzer sorunların çözümlerini okudunuz diye varsıyorum ve işim zorlaşıyor:)çünkü yukarıda yazılanların haricinde çözüm bende üretemiyorum.
    Ama yinede düşünüp paylaşıyorum ve internete bağlandığınız da sistem tablasında küçük monitör simgesi veya basamaklı wirelles simgesine faremizin ssol tuşu ile tıklayıp bağlı olduğunuz,çevirmeli ağ ve vpn de görünen bağlantınıza farenizin sağ tuşuna tıklayıp,özellikler sekmesine sol tuş ile tıklayınız, sonra oradan açılan pencereden ağ iletişim sekmesi ne farenizin sol tuşu ile tıklayıp oradan internet protokol sürüm tcp/ip 4 sol tuş ile tıklayıp aşağıda özellikler sekmesi belirecek ona yine farenizin sol tuşu ile tıklayı açın dns ayarlarını kontrol ediniz.Orada görünmüyorsa güncel dns adreslerinden birini yazınız tamam'a tıklayın tekrar tamam'a tıklayın ve uyarıyı okuyun tamam diyin bağlantınızı kesin tekrar bağlanın umarım çözüm olur. Ama unutmayın dns adresleri ipden yasaklanan siteler için hiçbirşey yapamıyor...
    Düşünmek ve paylaşmak Dileğiyle
    Genel bir ricadar çözümler doğru veya yanıştır diye yorumlarınızı bırakırsanız paylaşmak adına katkınız büyük olacaktır.

    YanıtlaSil
  26. Sevgili sonsuz yaşam kardeşim. Öncelikle paylaşımın için çok teşekkürler. Fakat ben sölediklerini birebir yapmama rağmen yasaklı sitelere giremiyorum. Sanırım dns i hafızasında tutmuyor. Çünkü bağlantıyı kesip yeniden bağlandığımda girdiğim dns olmuyor otomatik dns seçeneği işaretli çıkıyor.
    Yardımcı olursan çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  27. dostum sanırım vınn ın 2.2.1 sürümlerinde bu dediğin yöntem işe yaramıyor bağlantı kesip tekrar bağlanınca dns i kaydetmiyor herhangi bir bilgin var mı?
    yardımcı olursan sevinirim.

    YanıtlaSil
  28. Merhaba yorumlar için teşekkürler. Daha önce aynı sorunlar arkadaşlardan bazılarının başına geldi. dns kaydetme olayı raphone adlı windows programı ile alakalıdır bu yüzden ayar değişikliği oradan yapıldığında dns ayarı değişmez.Gerekli açıklamlar yorumların içinde var. Son dönemde artık birçok dns iş yapmamakta sebebi ise ip bazlı yasaklamalar başladı. Bu yüzden ip gizleme veya değiştirme programları ile bu sorunları çözebilirsiniz.
    Umarım bu bilgiler işinize yaramıştır.Olmadı sizlerle de teamviewer ile uzaktan yardımcı olmaya çalışırım...

    YanıtlaSil
  29. vınn ın 2.2.1 sürümlerinde de denedim bağlantı tiplerinin Turkcell 3G, Turkcell Statik İp ve Turkcell İnternet için dns ayarlarını değiştirdim, kapattım açtım dns adreslerinde silinme olmadı.Siz her ihtimale karşılık bu 3 bağlantı şeklininde dns adreslerini değiştirip denerseniz belki çözüm olur. Ama artık ip bazlı yasaklamalar olduğu için bazı sitelere erişememeniz gayet doğaldır..
    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...
    GEnel ricadır özümler işe yaradıysa ve yaramadıysa yorum yazarmısınız.

    YanıtlaSil
  30. FACEBOOK DA VİDEO İZLEYEMİYORUM YOUTUBE YADA DİĞER PAYLAŞILANLAR HARİÇ YANİ FACEBOOK A YÜKLENEN VİDEOLARA ERİŞEMİYORUM VİDEO UNAVAİLABLE DİYE YAZI ÇIKIYOR HERŞEYİ DENEDİM OLMADI SİZDEN DE Bİ YORUM BEKLİYORUM TŞK EDERİM ŞİMDİDEN CEVAPLARINIZ İÇİN

    YanıtlaSil
  31. SLM ARKADAŞLAR FACEBOOK TA VİDEO İZLEYEMİYORUM ŞÖYLEKİ : YOUTUBEDEB PAYLAŞILAN VİDEOLAR AÇILIYOR FAKAT FACEBOOK A YÜKLENEN VİDEOLARA ERİŞİM SAĞLAYAMIYORUM . TÜRKCELL WINN DAN BU VİDEOLARA ULAŞAMIYORUM AMA NORMAL AĞLARA BAĞLANDIĞIMDA AÇILIYOR ÇOK İLGİNÇ Bİ DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIM BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRM.

    YanıtlaSil
  32. FACEBOOK TAN VİDEO İZLEYEMİYORUM YARDIM

    YanıtlaSil
  33. Facebbok ta yüklenmiş olan video ya ulaşamama sorunu yaşıyorsunuz genelde bu sorun yükleyen tarafından silinmişse veya uygun olmayan bir video olduğu için bu uyrıyı alıyorsunuzdur. Başka bilgisayrlarda denediniz mi? internet tarayıcınızı değiştirdiniz mi? chorome,firefox, gibi...

    YanıtlaSil
  34. Merhaba arkadaşlar. Turcell wın satın aldım. Bazı sitelere giriş yaparken ip değiştirmem gerekiyor. Bağlantıyı kesiyorum tekrar bağlandığımda yine bir önceki ip adresim görünüyor. Her defasında farklı ip görünmesini istiyorum . Bunun için ne yapmam gerekiyor.. Yardımcı olursanı çok sevinirim

    YanıtlaSil
  35. bağlantıyı kesmenize rağmen aynı ip ise statik ip kullanıyorsunuz demektir onun için yapacak tek şey ip gizleme ve değiştirme programları kullanmanız gerekmektedir. Yukarıda ki yorumlarda var.

    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle

    YanıtlaSil
  36. sayın blog yazarı verdiğin çok önemli bilgiler için teşekkür ediyorum. gerçekten de türkcell in esaretinden sayende kurtulduk. bir de eğer bilgi sahibiysen türkcell hat takılı olan cep telefonundan yasaklı sitelere nasıl girilir anlatırsan çok sevinirim. not: htc sensation 4.0.3 ICS

    YanıtlaSil
  37. Yorum için çok teşekkürler faydalı olabildiysem ne mutlu bana fakat htc sensation 4.0.3 ICS hakkında hiç bilgim olmadığı için şimdilik bu konuda yardımcı olamayacağım:(
    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil
  38. sayın sonsuz yaşam
    vınn 2.2.1.0 versiyonu ile DNS değişmiyor maalesef.. ne yaptıysam olmadı..
    rasphone'dan değiştirip vınn ile bağlantı kurduğumda DNS'ler sıfırlanıyor
    ancak sadece rasphone üzerinden bağlantı kurduğumda (vınn programını kullanmadan) DNS'ler çalışıyor ama bu sefer de sayfalar çok ağır yükleniyor..
    bir öneriniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef yukarıda yazdıklarımdan başka bir yorumda bulanamaycağım,bu arada artık türkiye de ip bazlı yasaklamalar çoğaldığı için dnsler çoğu zaman işe yaramaz hale geldi ve gelecek bu yüzden ip değiştirme programlarına rağbet fazlaşacak gibi...

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
    2. DNS Ayarı değişikliklerinin geçerli olması için ön belleği temizleyin…


      DNS Önbelleği Temizleme

      DNS Önbellek Temizlemesi, DNS adreslerini internet servis sağlayıcısından otomatik olarak istemcilere verilir.

      Bazı durumlarda dns adresi isteğe bağlı olarak değiştirilebilir. Bir bilgisayar internete bağlanırken, servis sağlayıcısından aldığı DNS adresini hafızasında tutar. Hafızasında tutduğu DNS adreslerini bir kere algıladıktan sonra bir daha değiştirmez.

      Bazı özel durumlarda veya web sitelerinin IP değiştirmesi durumunda bilgisayarımızın hafızasında tuttuğu DNS kayıtlarını manüel olarak değiştirmemiz gerekir.

      Adım adım DNS çn belleğini şimdi temizleyeceğiz;

      1. Adım - Başlat, çalıştır veya Windows tuşu R tuşlarına basak Çalıştırı çalıştırdıktan sonra cmd yazıyoruz.

      2. Adım - Çıkan ekranda ( ipconfig /flushdns ) yazıyoruz.

      3. Adım - ( ipconfig /release ) yazıyoruz.

      4. Adım - ( ipconfig /renew ) yazıyoruz.
      5. Adım - ( exit ) yaptıktan sonra DNS önbelleğimiz temizlenmiş olup değiştirdiğiniz yeni DNS ayarlarınız geçerli oluyor.

      Sil
    3. En güncel 2012 DNS Numara ve ayarları aşağıda mevcut. En hızlı DNS olan Google DNS ayarları ile birlikte 1. sırada yer alıyor. Diğer sıralamadaki DNS numaraları ve ayarları da aşağıda sunulmuştur.



      Google, DNS Ayarları:

      8.8.8.8
      8.8.4.4

      Open, DNS Ayarları:

      208.67.222.222
      208.67.220.220

      Norton, DNS Ayarları:

      198.153.192.1
      198.153.194.1

      Uydunet, DNS Ayarları:

      62.248.80.161
      62.248.80.162

      Dnsadvantage, DNS Ayarları:

      156.154.70.1
      156.154.71.1

      ScrubIt, DNS Ayarları:

      67.138.54.100
      207.225.209.66

      GTEI, DNS Ayarları:

      4.2.2.1
      4.2.2.2

      4.2.2.3
      4.2.2.4

      4.2.2.5
      4.2.2.6

      Sil
    4. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,
      Şuan için ddiğer bir sorun arkadaşlar ipden yasaklanan site sayısı artmakta bu yüzden dnsler her zaman işe yaramıyor eskisi gibi...

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  39. Merhaba sonsuz yaşam,
    Ben de aynı sorunu iphonede yasıyorum. Bir bilginiz var mı acaba bu konuda? Sınırsız yasam dileğiyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla bilgim olmamakla birlikte şu adreste videolu anlatım yapılmış bir bakın istereniz.http://www.youtube.com/watch?v=wHRAK02GtWo&feature=player_embedded
      Güzel yorumunuz ve dileğiniz için teşekkürler...

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle..

      Sil
  40. teşekkürler gerçekten çok faydalı oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum bıraktığınız için Teşekkürler.
      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  41. Merhaba
    Turkcell 3g vınn kullanıyorum ancak ip ile ilgili bir sorunum var ve hiçbiryerde çözüm bulamadım

    internete Turkcell 3G profilinden girdiğimde sabit olarak 176.237.2**.** ip adresinden giriyor. Bu ip adresi hiç değişmiyor sabit kaldı :(
    Bundan öncesine kadar çerezleri ve geçmişi silip bağlantıyı kapatıp açtıgımda ip numaram yenileniyordu. Ancak 2 gündür yenilenmiyor sabit kaldı.

    Yeni profiller oluşturmayı denedim her defasında bu ip adresini kullanarak giriyor internete. Defalarca programını kaldırdım baştan yükledim, turkcellin sitesinden yazılımını güncelledim. Kısacası bildiğim her şeyi yaptım ama yine de ip adresim değişmiyor. Statik ip istemiyorum ben, Turkcell'den böyle bir talebimde olmadı asla. Müşteri hizmetlerini de aradım kendileri bir çözüm elbetteki sunamadı. En iyi önerileri de yeni profil oluşturmaktı normal olarak işe yaramadı.

    Lütfen siz yardım edebilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Sorununuz bazı zamanlar bulunduğunuz bölgede ip adreslerinin otomatik olarak sabitlenmesi ile alakalı olmalıdır,çünkü daha önce böyle bir sorun olmadığını ve sabit ip için herhangi bir talepte bulunmadığınızı yazmışsınız geriye kalan tek seçenek şebekenin otomatik olarak bu uygulamayı yapması kalıyor. Bunun çözümü şu an için şebeke ile alakalı olduğu için beklemenizi tavsiye edeceğim olmadı vınn ile başka bir lokasyonda deneme yapmanızı tavsiye edebilirim. eğer orada da aynı sorun varsa bu türkcell ile ilgili bir sorundur. Hattınızın kontrolünü yapmaları gerekir.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  42. merhaba

    benim sorum sadece 3g wınn 'ın bağlı olduğu pc her zaman aynı ip adresinimi gösterir yoksa lokasyon değiştirdikçe bulunduğu yerimi gösterir? neden soruyorum çünkü ttnet gibi bir bağlatı kullananlar sabit telefona bağlı ve yerini bulabiliyorlar ama 3g bulunduğun yerde bir yere bağlı değil... kullanacağım ama bunu da merak ediyorum...
    teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      İp olayı hizmet aldığınız servis sağlayıcının o bölge için atadığı numaralardır. Siz bölge değiştirdiğinizde veya bağlantıyı kapatıp açtığınız yeni ip numaraları alırsınız. Fakat ip numaranızın değişmesi demek sizin bulunamaz olmanız demek değildir, değişen ip numarası olsa da bağlandığınız makine ve hat aynı olduğu sürece bulunabilirsiniz demektir. Statik ip ise ücretli ve özel olarak alınabildiği için sabir ip uygulaması kişiden habersiz yapılamaz yapıldığında kesin bir sorun vardır:)
      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  43. selam buradan herkese yardım etmeye çalıstgın için cok tesekürler sonsuz yasam benimde bir sıkıntım var söylediklerinin hepsini yaptım ama
    bende yasaklı sitelere giremiyorum teamviewer kullanarak banada yardımcı olurmusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için çok teşekkürler, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım siz ip gizleme programı yüklediniz mi? Çünkü malesef artık dns bazlı yasaklı sitelere girmek zorlaştı illaki yardımcı programlar gerekmekte.twiter dan uygun olduğunuzda mesaj atın görüşelim.

      düşünmek ve paylaşmak dileğiyle..

      Sil
  44. 3G VINN bilgisayarımda çalışmıyor kurulum yapamıyorum eski yaptığım kurulumdan dolayı yeni kurulum yapmak için eski kurulumu denetim masasından kaldır yapıyorum ama kaldırmıyor ne yapmam gerekli arkadaşlar saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denetim masasından değilde, programlardan kaldırmayı denediniz mi?
      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  45. http://cloudvpn.biz/
    bunu sık kullanılanlara ekleyin ve dilediğiniz yere girin
    dns ile yasaklı sitelere giriş devri bitmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. videoları nasıl açacağız

      Sil
    2. Cep telefonunuzun desteklemesi gerekir desteklemiyor ise açamazsınız.
      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  46. vınn yeni sürümü 2.2.3.0 sürümünde rasphone de özellikler diye bir secenek yok dns yi nasıl değiştirebiliriz

    YanıtlaSil
  47. vınnın yeni sürümünde 2.2.3.0 da belirtiğiniz gibi özellikler diye bir bölüm yok dns yi nasıl değiştirebiliriz acaba

    YanıtlaSil
  48. önceden yazdıgım sorunu çözdum ama bu sefer sorun rasphone de turkcell 3g görünmüyor

    YanıtlaSil
  49. telefon rehberi bos diyor turkcell baglantisi gorunmuyor

    YanıtlaSil
  50. tel. rehberi bos diyor rasphonede turkcell baglantisini nasil eklerm

    YanıtlaSil
  51. merhaba rasphone dosyasınızı yapılandırılmış olan türkcell tarafından şu şekilde bulabilirsiniz bilgisayarım klasör c: oradan windows klasörünün içinde system32 onun içinde de rasphone.exe çift tıklayıp çalıştırırsanız açılır sonrada anlattığım gibi dns ayarlarını yaparsınız.

    Bu yazdıklarım yorumların içinde var.

    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. k.bakmayin gozumden kacmis sonradan gordum dediginiz gibi rasphone.exe cift tiklayip calistrdm bu seferde rasphonetel. rehberi bos diye uyari veriyor turkcell baglantisini gormuyor yani

      Sil
    2. Kusurluk bir durum yok ama bir şekilde açılması lazım. Siz yasaklı olmayan sitelere giriş yapabiliyorsunuz değil mi? Çünkü rasphone.exe windows'un kendi programıdır ve mobil bağlantıları sağlamak amacı ile bulunur. mesala ben rasphone exe yi çalıştırdığımda avea,vodafone, türkcel ve ayrıca yine onlarla ilişkili diğer bağlantı seçeneklerim çıkıyor. Sizde de eğer bağlantı yapmış ve bağlanmışsanız daha önce bu şekilde olmalı olmuyorsa kullanıcı hatası yada daha önceden bağlanmama sorunu vardır. son olarak yukarıda yazdığım bir başka çözümü de paylaşıyorum

      internete bağlandığınız da sistem tablasında(saatin olduğu yer) küçük monitör simgesi veya basamaklı wirelles simgesine faremizin sol tuşu ile tıklayıp bağlı olduğunuz,çevirmeli ağ ve vpn de görünen bağlantınıza farenizin sağ tuşuna tıklayıp,özellikler sekmesine sol tuş ile tıklayınız, sonra oradan açılan pencereden ağ iletişim sekmesi ne farenizin sol tuşu ile tıklayıp oradan internet protokol sürüm tcp/ip 4 sol tuş ile tıklayıp aşağıda özellikler sekmesi belirecek ona yine farenizin sol tuşu ile tıklayı açın dns ayarlarını kontrol ediniz.Orada görünmüyorsa güncel dns adreslerinden birini yazınız tamam'a tıklayın tekrar tamam'a tıklayın ve uyarıyı okuyun tamam diyin bağlantınızı kesin tekrar bağlanın umarım çözüm olur.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  52. ilginiz için teşekkürler mobil geniş bant bağlantısı olarak görünüyor basamaklı wireless simgesinde özelliklere de girince abonelik profil ve güvenlik var ağ bağlantısıyla ilgili bi şey yok malesef

    YanıtlaSil
  53. Bağlı iken baktınız değil mi, aslında sorununuz yukarıda yazdıkalrımla çözülmesi gerekiyordu, ama anlaşılan kurulum sırasında bir hata olmuş en son çare turkcell programını kaldırıp yeniden kurmanızdır.

    Umarım sorunu çözmüşüzdür.

    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bağlı iken yaptım kaldırıp yeniden kuracam teşekkürler

      Sil
  54. Arkadaşlar vınn da dns değiştirmek için rasphone dosyasına ihtiyacınız yok, zaten değiştirsenizde yeniden bağlandığınızda otomatik olarak dns i sıfırlıyor vınn. Olayın kalıcı çözümü ise şöyle: Bağlan demeden önce VINN ara yüzü ekranda açıkken, vınn ekranında üstte dosya, işlem, araçlar ve yardım menüleri vardır. o menüden araçları ordanda seçenekleri tıklıyorsunuz ve karşınıza yeni bir pencere geliyor, bu pencereden profil yönetimi'ne tıklıyorsunuz ve yan tarafta ilgili seçenekler çıkıyor. bu kısımda kulandığınız profil adı gözükür( 3 tanedir zaten türkcell 3g statik ip, türkcell 3g varsayılan ve türkcell internet) siz hangisini kullanıyorsanız o orada seçili iken düzenle seçeneğine tıklayın, sonra pencerenin alt kısmında gelişmiş seçeneğine tıklayın, yeni bir pencere daha açılacak işte orada dns ayar kısmı var normalde dinamik olarak seçilidir, onu statik olarak değiştirip isediğiniz dns i yazın ve tamam deyin pencere kapanacak, diğer pencerede ise kaydet diyin ve altta tamamı tıklayarak o pencereyide kapatın. sonra bağlan diyin ve istediğiniz siteye girin.

    YanıtlaSil
  55. Yorum için çok teşekkürler.

    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil
  56. bu ayarları kullanarak onlıne oyunları nasıl yasklarım arkadaşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ayarlar ile yasaklayamazsınız, onun yerine kullandığınız tarayıcı(browser) da engelleme eklentileri var onları kullanabilirsiniz.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  57. mrb hocam ben samet bu vınnla ilgili sorum olacaktı size...elimde vınn mf667 serisi var aylık 4 gb lık ... bu 4g blık kota sorunu çözümü için vpn kullanayım dedim hma vpn duymuşsunuzdur. neyse bu vpn programını kurdum ve değişik yerlerden ülkerlerden girdim nette dolaştım... fakat vınn vpn programı nı yemedi yani yine vınn kendi kotasından kullanmış ... önceden ttnet kullanıyordum ttnet varken vpn ile dowland falan yapıyordum hiç bir şekilde ttnetin kotasından gitmiyordu... fakat bunu vınnla denediğim zaman olmuyor sizce sorun nedir neden kaynaklanıyor acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samet merhaba
      Senin yorumundan sonra detaylı bir şekilde VPN olayını araştırdım, ama senin dediğin kota olayını bulamadım. Sen ttnet ile kullandığında kota gitmiyor demişsin ama benim bildiğim veri alışverişini gizleme yolu yok(ileri teknolojiler hariç) onun haricinde bu konu ile ilgili bir bilgi veya belgede bulamadım. VPN olayında amaç ip gizleme ve yasaklı olan sitelere rahat bir şekilde ulaşabilmedir. Bu konuda en fazla bu kadar yardımcı olabiliyorum.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
    2. merhaba hocam

      sondan başlayayım. dediğiniz gibi gizlenme ve yasaklı olan yerler konsunda zaten vpn prog. çok sağlam gizli ve güvenlidir..direk girilen yerin ülkennin sunucusundan trafik akışı yapılıyor diye biliyorum ... oyüzden mesela vpn ile en az 128 lik şifrelenmiş şekilde sanal bir ağ kurarak bağlandığını ve bağlanılan suncunun internet trafiğini kullandığını tahmin ediyorum...ttnet olayında da gözlemledim bu olayı birde bundan 7 ay kadar önce elimdeki avea hatlı telefonla pc ye bağlantı yaparak tabi 3g olarak değil edge 2g düzeyinde nete bağalanarak denedim ve bir milim daha aveanın kotasından gitmedi bizzat test ederek yaptım bunu...ama gelgelim vınn ile bunu yapamadım bbelki 3 g bağlatısı oldugundandır bilemiyorum bende alt yapısımı sağlamdır nedir anlayamadım...araştırma yaptığınız ve ilgilendiğiniz için teşekkür ederim...

      Sil
    3. VPN trafiğinizi etkilemez. Mantık çerçevesindede düşündüğünüzde zaten anlarsınız :)

      VPN sadece sizi maskeler ve bağlı olduğunuz internetin hattını kullanarak bir tür vekil sunucu mahiyetinde çalışır. Siz yine kotanızı kullanmak zorundasınız çünkü VPN veriyi kendisi çektiğinde size göstermesi için sizinde o veriyi kabul etmeniz gerekiyor. Zaten otomatik kabul ediyorsunuz ve veri sizin bilgisayarınıza yansıyor. Sonuç itibarı ile kotanız gidecektir.

      VPN kullanırken trafiğinizin önüne geçemezsiniz. Sadece fazladan 1 trafik daha oluşturursunuz onuda vpn dediğimiz ağa yüklersiniz onunda kotası harcanır :)

      Sil
    4. Bu bilgilendirici yorum için çok teşekkürler.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  58. merhaba hocam

    sondan başlayayım. dediğiniz gibi gizlenme ve yasaklı olan yerler konsunda zaten vpn prog. çok sağlam gizli ve güvenlidir..direk girilen yerin ülkennin sunucusundan trafik akışı yapılıyor diye biliyorum ... oyüzden mesela vpn ile en az 128 lik şifrelenmiş şekilde sanal bir ağ kurarak bağlandığını ve bağlanılan suncunun internet trafiğini kullandığını tahmin ediyorum...ttnet olayında da gözlemledim bu olayı birde bundan 7 ay kadar önce elimdeki avea hatlı telefonla pc ye bağlantı yaparak tabi 3g olarak değil edge 2g düzeyinde nete bağalanarak denedim ve bir milim daha aveanın kotasından gitmedi bizzat test ederek yaptım bunu...ama gelgelim vınn ile bunu yapamadım bbelki 3 g bağlatısı oldugundandır bilemiyorum bende alt yapısımı sağlamdır nedir anlayamadım...araştırma yaptığınız ve ilgilendiğiniz için teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim.Asıl ben teşekkür ederim yeni bir bilgi verdiniz.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  59. Her soruya cevap vermişin helal olsun valla. Ben de 2 gün önce vınn aldım. mf667 miş modeli. Ama bunun içinden cd falan çıkmadı.vınnı takınca direk turkcell.vinn adresi açılıyo ve ordan bağlanılıyo.Yani bir arayüz falan yok. Belgelerim klasöründe de vınn diye bi dosya falak.Sadece c klasöründe var onda da rasphone diye bir dosya yok.Yine açılcak bir programda yok.Benim bu arayüze ulaşmam için bir program falan mı yüklemem lazım? Var mı bir bilgin?

    YanıtlaSil
  60. merhaba rasphone dosyasınızı yapılandırılmış olan türkcell tarafından şu şekilde bulabilirsiniz bilgisayarım klasör c: oradan windows klasörünün içinde system32 onun içinde de rasphone.exe çift tıklayıp çalıştırırsanız açılır sonrada anlattığım gibi dns ayarlarını yaparsınız.

    Yorum için teşekkürler biraz daha dikkatli okuyabilirseniz çözümler var. Son olarak Vınn içinde otomatik olarak çalışmasının sebebi modemin ön belleğinde yüklü program olmasındandır. Modemi ilk taktığınızda yükleme yapar daha sonra her modem takıldığında otomatik çalışır.

    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil
  61. Aga yukarıda bahsettiğin çözüm yolu bana hiç uymuyor, arkadaşlara verdiğin cevapları da okudum ve uygulamaya çalıştım ancak ya benim mesele biraz farklı yada benim kafa aşırı kalın. Bu rasphone denen illeti açtığımda karşıma bahsettiğiniz gibi bir proğram çıkmıyor. en üstte Adobe Pixel Bander Toolkit 2 (rasphone.pbk) yazıyor, altında File Edit Build Zoom Help. ve bunların altında Gri bir kare, ekran gibi birşey. Bu nedir Allah için ben bundan nasıl kurtulurum bana bi de yawwss?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba yorumları tek tek okumak uzun olacağı için kısayol ile sorunlarınızı bulabilirsiniz. CTRL+F tuşuna sayfadayken basarsanız bul çıkacaktır. oraya sorununuzun bir kaç kelimesini aratarak çözümlere ulaşabilirsiniz. örnek: CTRL+F tuşlarına batık bul çıktı ve adobe yazdık çıkan sonuç

      Gelelim sorunun bir başka çözüm yoluna "rasphone" adlı programı Adobe Pixel Bender Toolkit" tan kurtarıp,düzeltelim. birinci yöntemde
      rasphone yi sağ tıkla birlikte aç de oradan program seç gözat windows/system32 rasphone dosyasını bul ve çift tıkla uygula tamamdır. rasphone aslında uzaktan telefon erişim hizmetinin ingilizce kısaltmasıdır. windows dosyasıdır vınn da bu dosya için yazılmış telefon rehberi kitabı dır yani.pbk uzantının uzun ve türkçe hali.

      bu şekilde çözüme ulaşabilirsiniz.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
    2. rasphone e geliyorum ama çaliştir butonu yok bir de denemedıyım hiçbirşey kalmadı lutfren acıl yardım edin

      Sil
    3. 3-Turkcell VINN 3g Modem Dns ayarları için belgelerim klasöründe vınn dosyasının içindeki "rasphone" programını fare ile sağ tuş yapın aç yazan yere tıklayarak açıyoruz. bu şekilde deneyin birde

      düşünmek ve paylaşmak dileğiyle

      Sil
  62. Merhaba

    Anlattığınız şekilde dns ayarlarını değiştirdim.Verilen dns noları kayıtlı mı diye baktığımda kayıtlı olduğunu da görebiliyorum ancak hiçbir şekilde yasaklı sitelere giremiyorum.Sorunu yaşayan arkadaşların yorumlarını ve sizin cevaplarınızı okudum ancak hala çözebilmiş değilim.Ne olur yardımcı olur mususnuz?

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı durumlarda tarayıcı ön belleğini silmeniz de işe yarayabilir,dns temizlemesini de yaptığınızı varsayıyorum. Bunun haricinde unutmayın ip bazlı yasaklamalar da var bu yüzden bu tür siteler için yardımcı programlar kullanmak gerekiyor.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  63. Merhaba
    Anlattığınız şekilde ayrları değiştirdim ancak hiçbir şekilde sonuç alamıyorum yasaklı siteler açılmıyor yorumları ve cevapları da okudum ancak bir türlü çözemedim baktığımda ayarları değiştirdiğimi de görebiliyorum verilen dns adresleri kaydedilmiş görünüyor ancak sonuç yok lütfrn yardımmm

    çok teşekkürler ve sevgiler

    YanıtlaSil
  64. selamlar Turkcell Vınn dns ayarlarını sürücüyü 2.2.5 sürümüne yükselttiğimden beri rasphonedan değiştiremiyordum ve bu konuyla ilgili yaptığım araştırmalarda da herhangi bir çözüm bulamadım. Ve deneye deneye bu durumu çözmenin bir yolunu buldum. Öncelikle modem arayüzümüzden ayarlar sekmesini oradanda profil ayarları bölümünü seçmemiz gerekli. Daha sonra oradan yeni bir profil oluşturalım profil ismini Yeni Profil İsmi yazan kutucuğa yazdıktan sonra ileri ileri deyin ve karşınıza ağ ayarları diye bir buton çıkacak ona tıklayın oradan dns ayarlarınızı değiştirin kaydedin internet bağlantınızı kesin ve bağlan-bağlantıyı kes butonunun yanındaki kutucuktan kendi oluşturduğumuz profili seçin. Daha sonra internete bağlanın ve engelsiz internetinizin tadını çıkarın :) umarım yardımcı olmuşumdur kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşım için çok teşekkürler.
      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  65. merhaba bilgiler için çok teşekkürler bende video ve canlı tv izleyemiyorum sürekli donuyor yayın bunun için ne yapmam gerekir teşekkürler



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınların donması genelde bağlantı hızınız ile alakalıdır, 3g hızında bağlanmadıysanız bu donmalar normaldir. Diğer sorun ise videoyu seyretmeye çalıştığınız sitenin yoğunluğu olabilir, son olarak tarayıcınızı değiştiriniz.internet explorer ise mozilla mozilla ise chrome kullanın. Yorum için teşekkürler.
      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  66. Yanıtlar
    1. Teşekkürler,
      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  67. cok tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  68. kardeş o gösterdigin vınn klasörü bende yok

    YanıtlaSil
  69. vınn web ara yüzü işlemleri çok ağırlaştı. internet bağlantısı olduktan sonra orada problem yok

    YanıtlaSil
  70. Blog yazarı tane sayfa gezdim hepsini tek tek denedim bazılarının sürümü uyuşmadı bazılarının bilgileri eksikti ama senin ki tamamen aynısı idi .Denedim eksiksiz malesef çözüme ulaşamadım sönmez beyin ki gibi bi durum olabilir.bi yardımcı olabilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba saat öğlen 12 den sonra müsait olduğunuzda arkeolojibiz facebook adresimiz oradan messenger ile görüşebiliriz elimden geleni yapmaya çalışırım

      Sil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.