Kendi isteğinle yapılan cinsellik, cinselliktir
Kendi isteğinle yapılan cinsellik, cinselliktir
CONSENSUAL SEX IS SEXY SEX
Tecavüz, siyasi düşünce, eğlence ve şaka aracı yapılamayacak kadar hasas bir konu, fakat facebook ta iki yüz on bine yakın beğeni toplamış derken ben bu yazıyı hazırlarken 210 bini geçmiş bir sayfa ve bu sayfanın yöneticisi "ben sadece eğleniyorum ve şaka yapıyorum tecavüz ile ilgili"
diye inatla sayfasında savunmasını yayınlıyor.Şu an için İngiltere ve Amerika başta olmak üzere bir çok ülkeden insanlar tepkilerini facebook yönetimine bildiriyorlar fakat facebook yönetimi bu konuda sessiz kalarak, sayfa sahibinin savunmasını doğrular gibi.
Facebook istediği kadar sessiz kalsa da bir çok büyük firma(Barclays, 02, John Lewis, Sony, BlackBerry, American Express, Groupon, Heinz, İngiliz milli piyango şirketi, White Company ve PepsiCo. )reklamlarının bu türü sayfalarda yer aldığını duyduğu anda reklamları geri çekmeye karar vermişler,bunun üzerine facebook o sayfa da reklam gösterini kaldırıldığını söylemiş.
Sosyal ağlar da gelişen dünyanın karanlık yüzünü vurgulayan bazı medya yorumcuları, "tecavüz sayfaları" sosyal medya web sitelerine dizginsiz anonim tehlikelerinin en son örneği olduğunu söyledi.
Bu haberlerden sonra tecavüz sözcüğüne bile dayanamayan ve dayanamamak ta haklı olan kadın ve erkekler sayfa da bu tarz kötü bir eylemin şaksının bile hoş olmadığını anlatmaya çalışıyorlar.
Olayın bir diğer sıkıntı veren yanı ise maalesef internet üzerinden yaşı küçüklerin yanlış bilgilere ulaşmasını engellemek çok güç işte bu yüzdendir ki bu tarz düşüncelerin normal olduğu yönde yanlış anlaşılmalara sebep verecek bir yayın olması da tepkilerin artmasına neden olmuştur. Çünkü bu tarz ve bundan daha kötü siteler ve sayfalar internet ortamında bol miktarda bulunmaktadır.
Yasaklamaktan yana hiçbir zaman olmadım olmam da, her türlü evrensel olarak kötü kabul edilmiş düşünceye, düşünce de kalmak kaydıyla hoşgörülü olmuşumdur, ama karşı tarafa zarar vermek anlamı olan, onu hakkını gasp etmeye sırf kendi çıkarları ve zevki için her türlü yolu mübah sayan zihniyet mahsülü tecavüz, terör, kargaşa, kaos hakkında ki düşünceleri ve şakaları savunanları saygı ile karşılayamam.
Sayfa boş anlamsız bir çok konuşmanın yapıldığı yer ve işin garip tarafı bukadar beğeniyi alacak ne var onu bulamadım, sonra aklıma Solomon Asch Deneyi geldi Bulgulara göre insanların üçte biri doğru bildiklerini görmezden gelip grubun ısrar ettiği yanlışı seçmişler. Bir kişi grubun etkisi altındayken sizce başka neler yapabilir?
1)Asch deneyi 1953'de yayımlanan insanın karar verme sürecinde, çevresinin etkisinin ne denli önemli olduğunu anlamaya çalışan deneydir. Deneyi polonyalı sosyal psikolog Solomon Asch yürütmüştür.
Deneye katılacak olan katılımcılara bir görüş testine girecekleri söylenmiştir. Deneyde tüm katılımcılara bir çift kart gösterilmektedir. Bu kartların birinde biri kısa biri orta ve biri uzun olmak üzere 3 çizgi vardır. Diğer kartta ise tek bir çizgi bulunmaktadır. Deneklere bu karttaki çizginin diğer karttaki çizgilerden hangisine benzediği sorulmuştur. Deneyde katılımcılardan biri hariç diğer hepsi Asch'ın asistanlarıydı ve önceden belirlenen davranışları yapmaktaydılar. Deneyin amacı gerçek deneğin davranışlarının diğer deneklerden ne derece etkilendiğini bulmaktı. Katılımcıların hepsi aynı odada durmakta ve kendilerine kart çiftleri gösterildikten sonra sırayla cevap vermeleri istenmekteydi. Gerçek deneğe ise sıra en son gelmekteydi. Sıra ona gelene kadar denek diğer katılımcıların cevaplarını duymaktaydı. İlk birkaç denemede tüm denekler doğru cevap vermekteydi. Fakat daha sonra gerçek denek dışındaki katılımcılar hep birlikte yanlış cevaplar vermeye başladılar. Cevap sırası kendisine gelen gerçek deneklerden %32'si grubun yanlış da olsa söylediği cevaba katılmıştır.
Bu deney Stanley Milgram'ı etkilemişti. Kendisi bu deneyden çok daha sonra insanların itaat davranışı ile ilgili olan Milgram deneyi'ni yürütmüştür.
Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle
Yorum Bırakmak İster misiniz?