Header Ads


ÇİÇEK YETİŞTİRMEK BİR SANATTIR.


EVİNİZİ ÇİÇEKLERLE SÜSLEMEK İSTİYORSUNUZ AMA AYNI ZAMANDA DA DEKORATİF OLMASINI İSTİYORSUNUZ. ÇİÇEKLERİNİZİ DAHA GÖRÜNÜR VE GÜZEL KILMAK İÇİN BUYRUN PÜF NOKTALARINA...



Evinizi çiçekle donatmak için çok çiçek gerekmez. Az çiçeklede aynı etkiyi elde edebilirsiniz.

İLKBAHAR ve yaz aylarında doğa çiçekle örtülüydü. Oysa sonbahar yaklaşırken doğanın çıplaklığını, insan evini çiçekle donatarak gidermek istiyor.

Evde çiçek bulundurmak hiç şüphesiz çok güzel bir şey. Ancak bu güzelliği gerçekleştirecek olan şey, çiçekleri yerleştirme şeklinizdir. Yine evinizi çiçekle donatmak için çok çiçek almanız gerekmez. Az çiçeklede aynı etkiyi elde edebilirsiniz. Çiçek yerleştirmenin çeşitli yolları var. İşte bazı örnekler:


İnce uzun saplı, gül, karanfil gibi çiçekleri tek başına bir vazoya koyabilirsiniz. Bunun için ince uzun ya da alçak geniş bir vazo kullanabilirsiniz.
İkinci şıkı tercih ederseniz, çiçeğin dik durması için vazonun dibine birkaç çakıl taşı döşeyebilirsiniz. Bu taşlar vazonuza ayrı bir güzellik verecektir.
Çiçekleri bir vazoya yerleştirmek şart değil. Cam bir kavanozun içinde çiçekleriniz aynı şekilde güzel görülebilir. Hele kavanozun içindeki suya bir damla boya ya da mürekkep damlattınız mı çok daha güzel ve değişik bir sonuç alırsınız.

Tek çiçek değil de kısa saplı çok çiçek yetiştirmek istediğiniz vakit, mümkün olduğu kadar değişik renkli çiçekler seçin.Bunları yuvarlak ya da uzun bir vazoya yerleştirirken, vazonun en dış kısmında kalanları daha kısa, ortada kalacakları daha uzun kesin. Böylelikle çiçek demetiniz, olduğundan daha kabarık görünecektir.




 
Çiçekleriniz, ilk gûnkû tazeliğini kaybetmeye başlayıp, saplarından, boyunlarını büktükleri vakit, onları yeniden değerlendirebilirsiniz.
 Nasıl mı?
Çok kolay  Çiçeklerin tümünün boyunlarından kesin. Alçak bir tepsiye (Ancak bu tepsinin suyu tutabilecek kadar kenarı olması gerekiyor) boyunlarından kesilmiş çiçekleri koyun. Böylece suyun yüzü çiçeklerle kaplanmış olacaktır. Böyle bir çiçekli vazo yada tepsiye yukardan bakmak gerekiyor. Onun için bunu alçak bir masaya koyun. 
26.08.1980, MİLLİYET Yaşam, Sayfa 2

DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK DİLEĞİYLE...

6 yorum:

  1. çok yararlı bir paylaşım olmuş sağolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yazdığınız için bizde teşekkür ederiz.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  2. çok faydalı bilgiler olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için bizde teşekkür ederiz.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  3. çok güzel bi yazı olmuş teşekkürler, benzer tarzda bilgileri çiçeksepeti'nde de buldum bir göz atabilirsiniz;

    http://www.ciceksepeti.com/cicek-bakimi.asp
    http://www.ciceksepeti.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum ve Paylaşım için teşekkürler verdiğiniz bağlantılardan da çeşitli alıntılarım olmuştur.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.