Header Ads


ACILARDAN VE SIKINTILARDAN GELEN EVRİMSEL GELİŞİM"SİYAH IRKIN ANATOMİSİ"




Bir ırkın zorluklardan geçerek evrimleşmesi.
Bugün gelişmiş ülkelere baktığımızda spor alanından tutunda, sanat, kültür ve bilumum birçok alanda Afrika kökenli siyahi insanların başarılarını görmekteyiz. Siyahi ırkın bu kadar başarılı olmasında ki sebebi ise tarihçiler önceden çözmüş olsalar da bu işin sırrını kavramak için derinlere inmemişler için bir bilmece ve şehir efsanesi gibidir. Bir ırkın makus talihinin gelecekte onlara büyük bir avantaj sağlayacağını kim bilebilirdi ki...


Siyah ırktan olan insanlar binlerce yıldır anatomik özelliklerinden dolayı güç sahibi insanlar tarafından hep kullanılmıştır.
Dünya üzerinde kurulan ilk devletlerin özellikle Avrupa ve Mezopotamya bölgelerinde siyah ırktan insanlar savaş ve zor iş şartlarında kullanılmış, yeri gelmiş asker, yeri gelmiş taş ustası yeri gelmiş köle olarak bu devletlerde yerlerini almışlardı. İşte bu süreçte büyük bir ayıklama içerisine giren siyah ırk binlerce yıl sonraya denk gelecek gelişim ve evrimleşme sürecine girmeye başladılar. Mısır imparatorluğu büyük imar faaliyetlerine başladığında Afrika da ki siyah ırkın bu anatomik özelliklerini kullanarak devasa piramitleri, tapınakları, sarayları, yolları inşa ederken bütün güçlü ve yetenekli siyah ırkından olanları kullanmıştır. Daha sonra bu uygulama Afrika'ya komşu olmaya başlayan Mezopotamya ve Orta Asya devletlerininde kullanmaya başladığı bir sistem olarak devam etmiştir. Avrupa devletleri de tarih sahnesinde yer almaya başladıktan sonra bu süreç hızlanmıştır. Persler, Yunanlılar, Makedonlar, Romalılar, Müslüman devletler derken orta çağ bitip yeni çağın başlaması ile coğrafi keşiflerin çoğalması sonucunda ise siyah ırkın köleleşmesi dahada hızlanmış ve yoğunlaşmıştır. Sanayi devrimi ve Amerikanın bağımsızlığından sonra ise ikinci vatanlarına sahip olan siyah ırk Amerikanın yeni sisteminde yine köle veya asker olarak yer bulmuşlar ve 1970'lerin başına kadar da bu şekilde sistemin parçası olmuşlardır.



Siyah ırk gelişiminin temsilcisi Martin Luther King
Sonuç olarak iyilerin, güçlülerin, güzellerin ve yeteneklilerin hayatta kaldığı ve birbirleri ile ilişkiye girip nesillerini daha iyi genlerle devam ettiren siyah ırk günümüzde her alanda başarılara imza atmaya başlamışlardır. Atalarının çektikleri sıkıntılara onların genlerinin daha da kuvvetlenmesini sağlamış ve bugünkü sağlıklı nesillere ulaşmasını sağlamıştır. Günümüzde ise bu ayıklama sistemi ortadan kalktığı için iyi gene sahip olanlar ve kötü gene sahip olanların ilişkilerinin artması bir sonra ki siyah ırk neslinin ise günümüz neslinden daha az iyi genlere sahip olmasına neden olacaktır.




Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...
yazımın ilk yayınlanma tarihi
5 08 2012 12:54

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.