Header Ads


BIGDELTA 3D YAZICI İLE 48 EURO'YA EV YAPABİLİYOR

12 metre yüksekliğindeki BigDelta 3 boyutlu yazıcı Dünyada ilk kez bir toprak ve saman binasını 48 Euro'ya 3d baskı yöntemi ile inşa edebiliyor. Eğer ayaklarınızla çamur kararım derseniz 15 Euro...


Teknoloji gün geçmiyor ki bizleri şaşırtmasın ama şaşırtan aslında güzel insanlar çünkü bu insanlar bir şekilde daha yaşanabilir dünya için bütün bilgi ve birikimlerini ortaya koyuyorlar. WASP projesi denilen bir oluşum içinde yapılanlar sizlerinde ilginizi çekecektir.  




WASP ile tanışmamız ise bir İnternet sitesinde yapılan haberden sonra interneti araştırarak bulduk. Okuduğumuz haberde 50 dolara ev olarak lanse edilmiş ama her zaman ki gibi kazın ayağı öyle değil yüz binlerce dolar yatırım ve bilgi birikim takım çalışması ile yapılan bu proje şimdilik bireysel kullanım için çok zahmetli ama yapılacak araştırmalar için ise paha biçilemez durumda.





2012'de WASP (Dünya Gelişmiş Tasarruf Projesi) nasıl oluşturuldu?

 3D baskı geliştirme üzerine odaklanan ve köklerini açık kaynak dünyasında bulan bir proje, WASP sürdürülebilir kalkınmayı ve kurum içi üretimi teşvik etmek amacıyla sağlam profesyonel yazıcılar üretmektedir.



Shamballa Teknoloji Köyü Fikri Nasıl Ortaya Çıktı?

 Elektronik ve mekanik dünyasında kazandığı 10 yıllık deneyiminden sonra   Massimo Moretti 2003 yılında CSP (Centro Sviluppo Progetti), kurdu. Şirket, yenilikçi projeler geliştiriyor. WASP'ın kurucusu ve yaratıcısı olan Massimo Moretti, aynı zamanda  Shamballa Teknolojik Köyü'nün yaratıcısıdır. Massimo Moretti, "Yapılması gereken çok şey olduğunu bilsek bile sonuçtan çok memnunuz" dedi. 

Shamballa Teknoloji Köyü Fikri Nasıl Ortaya Çıktı?

Çözülen problemler



Massa Lombarda'daki (Ravenna) deney kampında her gün karşılaşılan ve sürekli çözülen sorunların listesi çok uzun: bunlardan bazılarından bahsedelim. Temel amaç, Baskı aşaması sırasında, baskı kesintisini ve kurtarma ile malzeme kaldırmaya bağlı olarak, makine mekanizmasının malzeme dolumunun devamlı bir şekilde işine devam edip edemediğini fark etmişler. Bu malzeme yükleme problemini önemli bir yükseklikte çözmek ve ham maddeyi eritme, karıştırma ve istenilen basınçla kullanıma verme işlemini  denetlemek için, çeşitli karışımları bırakabilen bir ekstrüzyon makinesi geliştirildi. , ayrıca  doğanın oluşturduğu sorun fırtına durumunda duvarın yağmurdan korunması ve daha fazlası.

Sayılar

Massimo Moretti 12 metre yüksekliğindeki BigDelta yazıcısı ile  "İki insanın ve bir makinenin çok az parayla rahat ve sağlıklı bir barınak oluşturabileceklerini kanıtladık.

Bazı veriler: 

40 ton malzeme kullanarak 270 cm çapında kil ve saman duvar, 5 metre çapında basılmıştır. Katmanlar genel olarak 135, ortalama kilo 300 kilodur; 
Katman oluşturma süresi: 20 dakika. 
Tüketim ile ilgili olarak yaklaşık 2 metreküp su ve 200 Kwh 

Peki maliyet Nedir?

 Her şeyin hazır olduğunu düşünün yanınıza da bir arkadaşınız aldınız bu yazıcı da toplumun hizmetine sunuldu Maker Economic Kit Contanier'ini hizmetinize sunuldu işte o zaman bu rakamlar karşınıza çıkıyor.
Enerji için 32 Euro, su için 3 Euro, saman için 10 Euro, motorlu çapak benzini için 3 Euro: toplam 48 Euro. 

Daha fazla tasarruf etmek ister misiniz? 

Yok arkadaş ben beden gücü kullanırım ekstrüzyon makinesi de neymiş derseniz o zaman fiyat 15 Euro ya kadar düşüyormuş... Yoğurmak için makine yerine ayak kullanıldığında, enerji tüketimi% 90 oranında azalır.


Daha detaylı bilgi almak isterseniz buyrun Projenin kendi sayfasına   http://www.wasproject.it/w/en/3d-printers-projects/shamballa-wasps-technological-village/

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.