Header Ads


DİKKAT EKSİKLİĞİ VE MATEMATİK BİLGİSİ ZEKA SORUSU

 Twitter da sorulan zeka testi sorusunun görseli ve cevabı. 

Matematik işlem kurallarını bilen herkesin 15 saniyede çözebileceği bir zeka testi olarak sunulan bu soru aslında matematik dersinde öğretilen ve çok önemli olan işlem sırasını bilmeyle alakalı bir iq test sorusu. Zeka ve bilgi ile çözülebilecek bir zeka testi sorusu olması yanı sıra dikkat eksikliği olan çocuklar ve yetişkinler içinde yararlıdır. Bu tip sorular ile bilgi varsa ve sonuç yanlış çıkıyorsa dikkat eksikliği yüzünden cevap yanlış çıkmaktadır. 
3 tavuğun 60'a 1 tavuk 6 yumurtanın 26'ya 3 yumurta 12 muzun 15'e eşit olduğu durumda 1 tavuk 4 yumurta çarpım 4 muz kaç eder?
Tavuk, yumurta ve muzlardan oluşan zeka testi. 

Dikkat eksikliği çocuklarda erken yaşta fark edildiğinde ve doğru yönlendirildiğinde çocuklar  yetişkinlik çağına geldiklerinde başarı oranları çok yükselmektedir. Bu tür soruları işlem bilgisi olduğu halde kısa zamanda çözemeyen veya yanlış cevap veren yetişkinler yaptıkları işlerde de basit dikkat eksiklikleri yüzünden yanlış karar verme nedeni olarak çocukluktan kalma dikkat eksikliği olduğunu bilmemektedir.

Sorunun cevabı: 3 tavuğun 60'a 1 tavuk 6 yumurtanın 26'ya 3 yumurta 12 muzun 15'e eşit olduğu durumda 1 tavuk 4 yumurta çarpım 4 muz kaç eder? 

Aşağıda ki cevap görselinde bile işlem önceliğini bilenler içindir. Bilmeyen bir insan cevabı 96 olarak bulacaktır. Tavukla yumartaları toplayacak sonra 4 muzla çarpacak ve sonucu 96 bulacaktır. Ancak işlem önceliği veya sırasına göre yapmayı bilen insan sonucu 36 olarak bulacaktır. 

20+(4*4)=36

20+(16)

36

Hayata daha farklı bakmanızı sağlaması dileğiyle... 

3 tavuğun 60'a 1 tavuk 6 yumurtanın 26'ya 3 yumurta 12 muzun 15'e eşit olduğu durumda 1 tavuk 4 yumurta çarpım 4 muz kaç ederin cevabı 36
Tavuk, yumurta ve muzlardan oluşan zeka testi cevabı

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.