DNS YASAKLARI VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ...
YASAKLAR ÜZERİNE BİR PAYLAŞIM...
Yüzyıllardır iktidarlar yasaklamadan yana hareket etmişlerdir. Her defasında bu yasaklamaların toplum için gerekli olduğuna toplumlar inandırılmaya çalışılmıştır ve inandırılmıştır. İşin en kötü tarafı ise toplumun her kesimi bilinçli değil o yüzden yasaklamak zorundayız inanışından gelmektedir. Aileler evet ya bizim çocuğumuz var biz fark etmeden yanlış işler yapar ve zarar görür korkusundan destekler yasaklamayı ve bu sayede yasaklamalar yasal hale gelir. Sonra sucuk reklamı yasaklanır, ardından hoşumuza gitmeyen ya da fikrimize uymayan bize göre boş beleş dediğimiz işler evlilik programları yasaklansın isteriz, sokakta ana avrat düz gideriz ama yayınlarımızda yasaklarız. Sonra daha vahim olmaya başlar, insanlarımız öldürülmeye başlar öldürmek yasak olmasına rağmen ölenler yasaklanır.
Yasak kelimesi aslında ilginç bir kelime baktığınızda içinde YAS var kendini ele veriyor beni kullanırsanız YAS'tan kurtulamaz aksine daha büyük YAS'lara gebe kalırsınız AK'ar gözyaşlarınız durmaz. O yüzden YASAK ancak ayıplarımızı SAK'lar onları düzeltmez.O yüzden AK bir gelecek için YASAKSIZ toplumlara ihtiyaç vardır.
Neyse konumuza dönelim malum ülkemizde artık zırt pırt her şey yasaklanıyor toplum yararına öyleki aydın kesim bile artık işine gelmeyen uygulamaları bile yasaklama isteğine girmişken biz bu İnterneti bir şekilde yasaksız kullanmaya çalışalım. Bunun yüzünden de Şu DNS işini çözelim.
En kısa şekli ile DNS ayarlarını değiştirmek.
1. görev çubuğunda bulunan büyüteç simgesine(windows'u ara) tıkla (Ağ ve) yaz
2.En iyi eşleşme yazan yerin altında Ağ ve Paylaşım Merkezine tıkladıktan sonra açılan pencereden bağlı bulunduğunuz bağlantıya tıklayın.
3.Wi-Fi durumu penceresi açıldı. Özellikler sekmesine tıkla
4.Wi-Fi özellikleri penceresi ve İnternet Prtokolü Sürüm 4(TCP/IPv4) işaretledik mavi oldu ve Özellikler sekmesine tıkla
5.İnternet Prtokolü Sürüm 4(TCP/IPv4) özellikleri sayfası karşımızda asagidaki dns sunucu adreslerini kullan yazan yerdeki boşluğa tıklayın işaretleyin ve DNS adreslerini yazın
Bu yöntem belli bir oranda işinize yarar çünkü artık DNS numaralarını da yasaklayabiliyor bu yasağı koyanlar o yüzden en sağlam yöntem VPN'dir.(VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ'ın kısaltılmasıdır. VPN sayesinde ağlara uzaktan erişim sağlanır. VPN sanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için ağa fiziksel olarak bağlıymış gibi görünür. Kısacası Virtual Private Network (VPN), İnternet üzerinden başka bir ağa bağlanmayı sağlayan bağlantı çeşididir)
O yüzden bu işlemler ile uğraşmayın derim ve GOOGLE, YANDEX, YAHOO, BİNG veya başka bir arama servisi kullanıyorsanız ona VPN yazın ve interneti özgürce yaşayın.
Bu arada siz ne olur olmaz bu uygulamaları veya DNS değişikliklerini sadece yasaklı siteler için kullanın çünkü bu tür uygulamaların bazıları bilgileriniz sizin bilginiz dışında 3. kişilere iletebilir o yüzden sizin için değerli olan bilgilerinizi kullandığınız sayfalarda yine internet sağlayıcınızın DNS ayarları ile yapmanızda fayda vardır.
Bu arada siz ne olur olmaz bu uygulamaları veya DNS değişikliklerini sadece yasaklı siteler için kullanın çünkü bu tür uygulamaların bazıları bilgileriniz sizin bilginiz dışında 3. kişilere iletebilir o yüzden sizin için değerli olan bilgilerinizi kullandığınız sayfalarda yine internet sağlayıcınızın DNS ayarları ile yapmanızda fayda vardır.
Windows 10 işletim sisteminde görev çubuğunda bulunan büyüteç simgesine(windows'u ara) tıklıyoruz. Açılan pencereye sadece parantez içindeki şu kelimeleri yazmanız yeterli olacaktır (Ağ ve ) Ağ ve Paylaşım Merkezinin kısaltmasıdır. Bizi direk gitmemiz gereken adrese yönlendirecektir. Başka sitelerde anlatılan (Başlat menüsünde ki denetim masası ayarlarını girmeyi, buradan “Ağ ve Paylaşım
Merkezi” simgesine tıklamayı)
Windowa'u Ara Windows 8 ve 10 da büyük kolaylık sağlıyor. Sizi birçok işlem yapmaktan kurtarıyor. |
En iyi eşleşme yazan yerin altında Ağ ve Paylaşım Merkezine tıkladıktan sonra açılan pencereden bağlı bulunduğunuz bağlantıya tıklayın.
Ağ ve Paylaşım Merkezi ve Temel Ağ bilgileriniz |
Wi-Fi durumu penceresi açıldı. Özellikler sekmesine tıkladık
wi-fi durumu penceresi ve wi-fi'mizin durumu:) |
Wi-Fi özellikleri penceresi ve İnternet Prtokolü Sürüm 4(TCP/IPv4) işaretledik mavi oldu ve Özellikler sekmesine tıkladık.
Wi-Fi özellikleri penceresi ve İnternet Prtokolü Sürüm 4(TCP/IPv4) |
İnternet Prtokolü Sürüm 4(TCP/IPv4) özellikleri sayfası karşımızda asagidaki dns sunucu adreslerini kullan yazan yerdeki boşluğa tıklayın işaretleyin ve DNS adreslerini yazın.
Google DNS
Tercih edilen DNS sunucusu 8.8.8.8
Diğer DNS sunucusu 8.8.4.4
Open DNS
Tercih edilen DNS sunucusu 208.67.222.222
Diğer DNS sunucusu 208.67.220.220
Dnsadvantage DNS
Tercih edilen DNS sunucusu 156.154.70.1
Diğer DNS sunucusu 156.154.71.1
Norton DNS
Tercih edilen DNS sunucusu 198.153.192.1
Diğer DNS sunucusu 198.153.194.1
Daha önce paylaştığımız DNS AYARLARINI DEĞİŞTİRMEK başlığımıza da bakabilirsiniz orada da windows 7 için bir paylaşım var
Yorum Bırakmak İster misiniz?