Header Ads


DAHİ ANLAMINDA Kİ DEHA: BEYİNLERİ ZAMAN VE MEKANDAN AYRI YAŞAYANLAR

İnsan beyninin çalışma sistemi mekandan ve zamandan ayrıdır. 
Sınırlı bir mekan ve zamanda yaşadığımız düşünüldüğünde yapabilecekleirmizden bir sınırı olmadır. Fakat beynin işleyiş sistematiği bu şekilde olmadığı için uzay ve kainat sadece uzaktan izlediğimiz bir yer olmaktan çıkıp nasıl gidileceği, yaşanılacağı gibi düşüncelerin eyleme dönüştüğü gelişmeler oluşturuyor.
Dahi ve deha


Öyle ki beyin için bilmek yeterli oluyor çorap ilmeği gibi ucundan yakaladığı anda çorap söküğü misali alıp başını gider. Bu yüzden beyinin çalışma sistemi aslında sonsuzluktan gelir. Peki bu sonsuzluğu eyleme dönüştürme nasıl olur?

Her insan aslında bu sonsuzluğu taşır fakat çok azı bu sonsuzluğu yakalamak için uğraşır çünkü bu sonsuzluğu çıkarmak için gerekli bedensel yeteneklere ihtiyaç vardır. Her insanın beyni aslında kendi içinde atomu parçalar, mükemmel senfoniler yaratır, uzayı keşfeder bu liste uzar gider aklınıza gelen gelmeyen bütün dahice fikirler ve uygulamalar aslında hepimizde mevcut fakat herkesin yapamamasının sebebi gerekli yeteneklere sahip olmayışı ya da elde edemeyişidir.

Dahi veya deha bu yeteneğe sahip olandır. 
Beyninin içinde bir tını vardır o onu senfoniye çevirebilir, beynin içinde bir görüntü vardır o onunla atomu parçalar, uzayı gezer veya ilerde düşünen makineler yaratır, bilim kurguda gördüğümüz hayalleri gerçekleştirir.
Beyin zamandan ve mekandan ayrı yaşar
Peki herkes bu sonsuzluğa sahip olup da yeteneğe neden sahip olamıyor. Çünkü yoğunlaşamıyoruz ne demek bu yoğunlaşmak:
Açlık hem manevi hem maddi, bununla beraber gelen kaygılar namı diğer sübaplar sonsuzluğa ulaşmak için yeterli bedensel güce sahip olamayanlar için kaçış rampaları bu rampalar insanı delirmekten alı koyar eğer sonsuzluğa sahip olup da dokunamıyorsa.

İlk  Yayınlanma tarihi
13 08 2016 22:18

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.