Header Ads


Sabunla gelen güzellİk...

Sabunla gelen güzellİk...

Yumuşacık,  pürüzsüz, TEMİZ ve bakımlı bİr cİlt İçİn sabun seçİmİnİ doğru yapmalısınız.




Temizlik sabunları cildin daha önceki durumunu devam ettirmeyi amaçlıyor. Saf bitkilerden yapılanlar deri hastalıklarına iyi geliyor. Hurma yağı ve hindlstan cevizi özlü lavanta kokulu olanlar egzama ve sedef hastalıkları tedavi ediyor, cilt uzmanları özellikle gliserini! sabunların yerini hiçbir temizleyici maddenin dolduramadığını söylüyor.

• KADİFE gibi pürüzsüz, yumuşacık, temiz ve bakımlı bir cilt... Her kadının övünebileceği böylesine bir cilde sahip olmak istiyorsanız, öncelikle sabun seçimini doğru yapmamı gerekiyor. Günümüzde araları da seçim yapabileceğimiz değişik özellikte sabun üretiliyor. Tuvalet sabunlarından, özel temizleyici köpükleri olanlara ya da modern, egzotik veya parfümlü sabunlara kadar yüzlerce var. Sabunun iki ana maddesi yağ ve su'dur. Bu iki maddenin tanımı, suda erimeyen bir köpük oluşturarak cildi derinlemesine temizler. Fakat bu alkali karışım cildin asit dengesini bozarak, koruyucu tabakayı yok edebiliyor. Olumsuz etkiyi ortadan kaldırmak için üreticiler, sabunlara nemlendirici ve besleyici maddeleri ekliyor. Temizlik sabunları gerçekte, cildin daha önceki durumunu devam ettirmeyi amaçlıyor.

HASTALIKLARA İYİ GELİYOR

Saf bitki sabunları gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Bunun sebebi de her cilde ve tüm aileye uygunluğu ayrıca bazı deri hastalıklarına iyi gelmesi. Hurma yağı ve hindistan cevizi özlü lavanta kokulu sabunların egzama ve sedef hastalıklarını tedavi ettiği biliniyor. Bu tür sabunlardaki ayrıcalık, sunî renklendirme ve hayvansal yağlar kullanıyor. Sabunların alerjiye neden olması çok seyrek bir durumdur. Ama koku olsun, sülfür olsun herhangi bir madde cildi rahatsız edip, güneş ışınlarına daha duyarlı yapabilir. Bazı alerjik durumlarda cildin koruyucu tabakası yok edildiği zaman ortaya çıkar. Fakat ne olursa olsun sabun, cildi en temizleyen maddelerden biridir ve cildinize en uygunu bulana kadar denemekte yarar vardır.

GLİSİRİNLİ SABUNLAR

Yüksek oranda gliserin içeren sabunlar normal sabunlardan hem daha yu mujaktır hem daha çabuk edir. Böykcc cilt daha çabuk çalkalanır ve çok iııcc bir tabaka kalır. Berrak suyla yıkanan cilt, ancak 10 dakika sonra normal duruma döner. Bu sûre sabun kullanımıyla artar ve çoğu sabun bu sûreyi 30 dakikaya çıkarır. Fakat bu gliserinli sabunlar, öteki sabunlar kadar dayanıklı değildir ve kolay erimezler. Sürekli su altında kalmaktan korumanız gereken- bu sabunları, özel kutularda saklamalısınız.


KULLANIŞLI VE GÜZEL
Sentetik sabunlar veya özel temizleme sabunlan, normallerinden daha pahalıdır. Çünkü yapımlarında kullanılan ham maddeler de pahalıdır. Bu sabunların en büyük avantajı, cildin özelliği- ne yakın olmaları ve her çeşit suda köpürmeleridir. Özellikle yüz temizliğin de kullanılırlar. Cilt uzmanları, cildi sabun ve su kadar hiçbir maddenin temizleyemeyeceğini söylüyor, özellikle 25‘in üstünde kuru cildi olan kadınların en yakın dostu, temizleyici sabunlardır. Hücresel birikintileri ve gudde salgılamalarını da köpükleriyle yok ederler. Cildinize göre kullandığınız sabunlardan yararlanmak istiyorsanız, hangi aralıklarla kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz. Yağlı ciltler için her sabah, normal ve karışık ciltler haftada 34, kez kuru ciltler  için de haftada 1 veya 2 k re, özellikle gözlerin açıldığı yere dikkat ederek kullanabilirsiniz.

ARTIK SABUNLARIN DEĞERLENMESİ

Eski sabunlarınızı yeni sabun yapmayı deneyebilirsiniz:. Bütün sabun artıklarını toplayın. Bu sabun parçalarını ne kadar süreyle sakladığımız  önemli değil. Ama bir kaseye rendeleyip, üzerlerine sıcak su döktüğünüz  zaman kuru olmalılar. 250 gr sabuna, 0.550 litre su eklemelisiniz. Suyla sabun parçalarını iyice kaynatın ve soğuyup yapışkan olunca istediğiniz şekli verin. Yeni sabunlarınızı sıcak bir yere bırakıp, kurumalarını bekleyin. Sabununuzu istediğiniz an kullanabilirsiniz. Ama unutmayın ki, daha çok saklanan sabun, daha etkilidir.

Gül kokulu sabun, nasıl yapılır?
Sabun yapımı oldukça karmaşık bir iştir.Tamamiyle ham- maddelerden sabun yapmak yerine, elinizdeki sabunu daha özel bir hale getirebilirsiniz. Bunun Için zeytinyağı özlü veya kokusuz  ve renksiz sabunları kullanabilirsiniz. Gül kokulu bir sabun yapmak için şu maddeleri bir araya getirin:
2 fincan dolusu kokusuz sabun, iki yemek kaşığı  lanolin, 3 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı gül suyu. 1 çay kaşığı gül koklu sardunya yağı. Gül kokulu sardunya dışındaki öteki maddeleri bir porselen kaba koyun. Bu kabı da içine tam yerleşeceği bir tavanın içine. Tavayı yarısına kadar suyla doldurup, ocağın üstüne koyun. Sabun eriyene kadar karışımı iyice karıştırın. İstediğiniz şekli verirken de gül kokulu sardunya yağı ekleyin, iyice kuruduktan sonra yağlı kâğıda sarıp, iki • üç hafta sonra kullanmak üzere saklayın.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.