Header Ads


Biz insanlar kötüyü konuşmayı severiz. Kötüyü konuşmak aslında yanlış oldu, kötüyü övmeyi severiz daha doğru olacaktır. Farkına varmadan çoğumuzun yaptığı bir davranıştır aslında kötüyü övmek. Nedir bu kötüyü ömvek? Basit ve alakasız görünen örneklerle anlatmak gerekirse, ilk bakacağımız örnek trafik kazalarıdır, Türkiye'de her yıl binlerce kişi trafik kazalarından ölmektedir fakat biz bir türlü bu ölümleri engelleyemiyoruz yıllar yılları kovalamıştır ama nafile ölü sayıları artmıştır azalacağı yerde. Neyse konumuza dönersek trafik kazalarının olma yüzdesi aslında o kadar düşüktür ki toplam trafiğin yanında ama olan kötü bir durumda başlarız yollar çok kötü, sürücüler bilinçsiz, kanunlar yeterli değil vb. gün içerisinde milyonlarca araç trafikte yol alır ama bir kaza olduğunda trafik kötü olur. Düzeltmek için çaba sarf etmek yerine şikayetlenmler ve korkutmalar başlar. Daha da kötüsü hak vermeler ve övmeler başlar, zaten bu kadar hızlı gidilirse olacağı budur, alkollüymüş tabiki de kaza olacak gibi.

Hırsızlık, kötüyü övme konusunda bir numaralı örnektir. Bir mahallede hırsızlık olduğunda bir bakmışsınız apartmanların en katlarına kadar pencereler demir parmaklıklarla donatılmış, kendi evinde hapis hayatı yaşıyorsun. Mahallede rahat ve huzurlu bir yaşam olmadığını anlatıyorsun, hırsızların giremiyeceği yer olmadığından bahsediyorsun ve sonra çelik kapılar, demir parmaklıklar, alarm sistemlerine yığınla para harcıyorsun o yetmiyor kendi kendini gözetliyorsun kameralarla.

45 milyon seçmen olduğunu varsayıp bunlarında tamamının haliyle oy kullanma yeteneğine sahip  olduğunu biliyorsak, bu insanların 

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.