Header Ads


HAK ARAMAK VE HAKKI ALMAK

Şimdi olanlara bakıyorum da bir zamanlar Arap baharı diye medyamızdan düşmeyen olaylar bugün bir gezi parkı için ayaklanan halk hareketi olarak göstermekte insanlar haksızlıklarına kılıf bulmak adına bu kadar insanın sokakta her türlü baskıya rağmen birlikte hiçbir parti hiçbir ideoloji düşünmeden sadece ve sadece kendi davranışlarının başkaları tarafından yasaklanması ve özgürlüklerinin ortadan kaldırılmasına karşı,isteklerini sergilemek ve iktidardakilere yalnız olmadıklarını o güce sahip olduklarında bunun tek taraflı olmayacağını göstermek ve yapılan yanlışlara dur demek amacındaydı ama her zaman iktidarlar kendi güçlerini kaybetmemek için yapılan her türlü gösteri ve eyleme kendilerine yapılmış bir başkaldırı olarak alacaklar için bu tür  eylemlerde bulunanlar onlar için tabi ki bozguncudan başka bir şey değildir.

Hak aramak yüzyıllardır toplumların sokaklara meydanlara dökülmesi ile ses ve vücut bulmuştur. Bu sayede insanlar güçten gözleri kör olmuş iktidarları silkelemiş yeri geldiğinde al aşağı etmiştir. İnsanlar demokrasinin daha demokrasi anlamında olmadı çağlardan bu yana bu yanlışlara dur deme hep olmuştur ama iktidarlar çoğu zaman bunları baskı ile durdurabileceğini zannetmiştir. Bugün Türkiye bu durumda ise daha önceki tarihi olaylara ve o olayların geçtiği ülkelere bakmalı. bundan 3 yıl önce Arap baharı denilen olaylar bizim medyamızda bir özgürlük hareketi olarak bizlere anlatılmıştı, Hüsnü Mübarek, Muammer Kaddafi ve diğer ülkelerin liderleri ya öldürüldü ya hapsedildi ve sonuçta bugün o ülkelerde bahar temizliği yapılmış oldu. Şimdi bizim ülkemizde olaylar var bu olaylar bize Suriye'de haklarını aradığı söylenen muhalifler haklıyken bizim olayları yapanlar çapulcu oluyor bizim medyada Suriye'de iç savaş vardı şimdi Suriye medyası bizim ülkemizde karışıklık olduğunu halka ağır müdahale olduğunu yazıyor. 

Farkında değil misiniz yapılan yanlışlar döndü dolaştı bize geldi. Güya biz tecrübeli halktık kolay kolay kışkırmazdık bahar rüzgarları vardı pkk denilen özgürlük adına terör yaratan örgütle bile anlaşılmıştı da şimdi ne oldu. 

Bu olaylar illaki tatlıya bağlanacak belki de unutulacak ama özgürlüğü ve demokrasi ağızlardan artık eyleme geçmeli konuşanlar susturulmamalı ve daha sonra da kalabalık olduğunda bastırılma malıdır.

Bugün iktidar olanlar yarın adı bile anılmaz hatta daha kötüsü sövülen duruma düşüp lanetlenirler bu tarih boyunca böyle olmuştur. Ölümlü dünya da bu iktidar hırsını artık def edin bünyelerinizden.

Savaşı desteklemeyin savaştan ganimet elde etme hayallerini bırakın. Halkın ve hakkın yanında iseniz mazlumlar yaratmayın. Onların ahını almayın.

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.