Header Ads


Lütfen yasaklayarak işin kolayına kaçmayın

Yayın yasakları

 Yasaklamak neyi, kimi? 

HOŞUNUZA GİTMEYEN NE VARSA YASAKLAYALIM

Televizyonda sucuk reklamından tutunda, dekolteye, evlilik programlarından, cinsel içerikli filmlere, küfürlü konuşmalardan, sigara alkol içmeye her şey ya yasaklı ya da yasaklanması isteniyor. Toplum sağlığı ve huzuru adına yada sağlıklı gelişimi adına peki ne oldu?

Bu yasaklar bir çözüm sunabildi mi yoksa bizi biraz daha mı bunlara itti? Yasaklamak mı yoksa çözüm sunmak mı? Teknoloji bu kadar ilerlemişken yasak topluma mı hizmet ediyor yoksa yasak koyanlara mı?







Lütfen yasaklayarak işin kolayına kaçmayın bugün için çözüm sandığınız zamanla daha büyük dertlere döneceğini unutmayın.

Yassah Hemşerim
 Televizyon kanalları artık kendi kitlelerini oluştura biliyorken ve siz beğenmediğiniz bir kanalı çok rahat bir şekilde televizyon kanal listesinden silebilecek veya şifre koya bilecekken neden genel bir yasak? 
 Burada sigara içilir burada alkol alınır peki kim gider oraya tabii ki sigara içen alkol kullanan o zaman sigara içmeyen ve alkol kullanmayan insanın orada ne işi var onun rahatı adına sigara içen ve alkol alan kişi neden yasaklanıyor?(sigara ve alkol kullanmıyorum) . Madem yasaklanıyor neden vergi alınıyor? Hastane masraflarını karşılamak içinse o zaman neden yasaklanıyor içenler fazlası ile ödemiş olmuyor mu aldıkları bu ürünlere uygulanan vergiler ile? Kendi evinde içme, toplu taşıma da içirme, kamu alanlarında içirme ama burada sigara içilebilir alkol tüketilebilir yazan yeri de yasaklama? 18 yaşından büyük olanların tercihine saygı duy. 

İnternet'te yazan bir yazıyı, görseli, yasaklama? 
Okumak istemeyen yazıyı okumasın, görmek istemeyen görmesin kendi yasaklama, engelleme programlarını kullansın. Teknolojiyi bilmeyenler yüzünden bilenleri cezalandırma? 



Kanunları bilmemek mazeret değilse suçsuz olmak için o zaman teknolojileri kullanmayı bilmeyenler yüzünden bilinçli kullanıcıları cezalandırma? 


 İnsanlar araba kullanmayı, trafik kurallarını bilmediğinden dolayı her yıl 7500 insanımız ölüyor ve biz o kadar yasak koymamıza rağmen ölüm sayısı ve kaza sayısı artıyor hoş teknoloji sayesinde ölüm sayısı biraz azalıyor.(güvenlik önlemi yüksek olan araçların trafikte çoğalmasından kaynaklı sanmayın insanlar trafik kurallarını ve araç kullanmayı öğrendiler).


Neden yasak?
Hız sınırı olmasın mı alkollü araç kullanmak serbest mi olsun tabii ki hayır. 

Güvenlik önlemi yeterli koşulları sağlamayan tüm araçları kaldırın trafikten, bu bile yeter ölümlü kazaların çok azalmasına. Araçlara alkolmetre koy takometre gibi, araç çalışmasın sınırları geçmişse, hız sensörü koy belli bir süreden sonra devreye girsin yasaklama ama artık devir teknoloji devri. Vergi almasını biliyorsun kar yapmasını biliyorsun. 

Lütfen yasaklayarak işin kolayına kaçmayın bugün için çözüm sandığınız zamanla daha büyük dertlere döneceğini unutmayın.




Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.