Header Ads


GEZELIM GORELİM Little Hagia Sophia Mosque

Küçük Ayasofya Camii 
Küçük Ayasofya, camiye dönüştürülmeden önce Suriye kökenli Romalı lejyonerler Sergios ve Bakchos'a adanmış bir kiliseydi;bu iki lejyoner Hristiyanlığı kabul etmiş ve bu uğurda şehit olmuşlardı. Kilise, Büyük Ayasofya'dan yalnızca birkaç yıl önce inşa edilmiş; yapımı sırasında ana kubbenin inşa olanaklarının araştırıldığı kolayca anlaşılıyor. Zengin iç donanımdan geriye yalnızca mermer kaplamalar ve sütunlar kalmış.








Little Hagia Sophia Mosque

Little Hagia Sophia Mosque was a church devoted to originally Syrian legionaries of Rome Sergios and Bachus before it was transformed into a mosque. These two legionaries had assented Christianity and had been martyrs for the new religion. The church was built only a few years earlier than the Grand Hagia Sophia. It is easily noticed that the possibilities of building the main dome was searched during its construction. Only the marble plates and columns remained from the rich inner decoration.

■ Mehmet Paşa Sokak. (Sultanahmet)

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.