Header Ads


GEZELİM GÖRELİM Ortaköy Camii

 Ortaköy Camii  

Sultan Abdülmecid tarafından Mimar Nigoğos Balyan'a 1853 yılında yaptırılmış. Oldukça zarif bir yapı olan camii,Barok üslubunda,geniş ve yüksek pencereler Boğazın, değişken ışıklarını camiinin içine taşıyacak şekilde düzenlenmiş. Merdivenle çıkılan yapının tek şerefeli iki tane minaresi vardır.Duvarları beyaz kesme taştan yapılmış.Mihrap,mozaik ve mermerden minber ise somaki kaplı mermerden yapılmış ve ince bir işçiliğin ürünü.


Ortakoy Mosque

The mosque was built by Architect Nigogos Balyan by   the order of Sultan Abdulmecit in 1893. The mosque that is a quite elegant the Baroque form. The wide and high windows are arranged  in order to let the changeable lights of Bosporus inside the mosque. The building climbed by stairs, have two minarets, each with one external gallery.The walls are made of white stones. Again the niche showing meccca direction is made of marble and mosaic sand pulpit is plated with onyx and theseare products of anelegant craftsmanship.

Location: Ortaköy

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.