Header Ads


İSLAMOFOBİ NASIL BAŞLADI?

Müslüman Müslümana düşman olmuş Müslümana herkes düşman olmuş şaşırtır mı?

Araştırmayı, okumayı, okuduğunu anlamaya teşvik etmeyen toplumların düştüğü durum her zaman açlık, sefalet ve savaş olmuştur. Tarih bilimi yazılı kaynakla başlar, söz uçar yazı kalır sözü boşuna söylenmemiştir. 

Yazılanları doğru okuyup insanlığın çıkarı için kullanmak yerine kendi insanlarının çıkarı için kullanan güç sahiplerine yönlendirici olmuşken savaştan hiçbir ganimet elde etme şansı olmayan hatta savaş yüzünden açlık, sefalet ve ölümle karşılaşacak olanlar tarafından övülmesi ve desteklenmesinin açıklaması da sadece araştırmaktan, okumaktan ve okuduğunu anlamaktan geçmektedir. Doğru bilgiye ulaşamayan herkes ve her toplum ne yazık ki savaşı haklı sanarak kendilerine büyük zarar vereceklerini iş işten geçtikten sonra anlayacaktır. 


İslam bilimi neden cahilliğe yenildi?
Düşünsenize bir dönem birbirinize rakip olduğunuzu göstermek için daha iyi bir kütüphane kurma çabasından geldiğimiz noktaya. Suriye, Yemen, Suudi Arabistan, İran, Irak ve en son olarak Türkiye...


 Peki neden Herkes Müslümana düşman olmuş.

Miladi takvimine göre  690-700 'li yıllar Emeviler'de Muaviye'nin Torunu Halid Bin Yezid halifelik için adı geçmesine rağmen bir şekilde halife yaptırılmayınca kendini simyaya adamış bu arada dini görüş ayrılıkları nedeniyle Bizans’tan kaçıp Yunanca'ya hakim olan kişilere özellikle tıp, kimya ve astroloji ile ilgili kitapları tercüme ettirmiş.


Şimdi diyeceksiniz ki bize ne bu Yezid oğlundan evet bu Yezid oğlu bir sebepten dolayı halife olamıyor ama neredeyse Altın İslam çağının temellerini atıyor bu çevirileri yaptırarak. Temelde var olan bir zenginliği kullanmasını bilerek İslâm dininin ortaya çıktığı zamanlarda zaten Arap Yarımadası’nda var olan bir bilimsel faaliyetleri ile birlikte komşu ülkeler olan Doğuda Hindistan ve Çin'de, Batıda Mısır İskenderiye’de,Bizans’ta  ve Suriye’deki gelişmiş bilimsel faaliyetlerinden ve kültürlerinden etkilenmiş ve yararlanmıştır.
Bu sayede bir yüzyıl içinde, Beyt-ül Hikmet  ve ayrıca çok sayıda özel kütüphane de oluştu. Fatımi halifesi El Aziz (975–996) tarafından Beyt'ül Hikmet'e rakip olarak yaptırılan Dar'ül Hikmet'te ise o döneme kadar hiç görülmemiş miktarda kitap bir araya getirildi. Platon, Aristo, Arşimed tekrardan ele alındı, Hint matematik sistemleri ile siyaset ve felsefelerini anlatan kitaplar Arapça'ya tercüme edildi. Bilim, siyaset ve felsefede inanılmaz başarılara ulaşıldı.

Uğraştıkları konulara baktığınız zaman bile durumun netliği ortaya çıkacaktır.
sibernetik ve robot biliminde çalışmalar ve ilk robotun yapılması El Ceziri
Otomasyon Kitab al-Hiyal Beni Musa Kardeşler
labaratuvar teknikleri ve deneysel kimya Ebu Musa Câbir bin Hayyan
Uçak teknolojisi,optik,astroloji,tıp,botanik,zooloji, ve daha niceleri devamını okumak isterseniz. Ortaçağ İslam dünyasında bilim


Avrupa ise kendini kapatmış Hırıstiyanlığın her derde deva olduğunu sanarak bilimsel,siyasal ve felsefi olaylara kendini kapatmış bir halde halkını sömürüyor. İşte böyle bir durumda olan Avrupa üstüne birde 1071 Malazgirt savaşı ile Anadoluyu da kaybetme konumuna gelince Bizans'ın yardımını da bahane ederek Doğunun yani Müslümanlığın hakim olduğu zenginliğe kavuşmak için Haçlı seferlerini başlatıyor. İslamiyet bitene ya da boyunduruk altına alınana kadar da devam edecektir.
Müslüman Müslümana savaş açıyor. Sonra kim kazanıyor.

İşte herkesin  Müslümana düşmanlığının ilk ve tek sebebi zenginliktir. Müslümanın Müslümana düşmanlığı ise ilk Fitneye dayanır peki bu düşmanlık nasıl alevlendi ve hiç sönmedi.

Yukarıda yazdığımız çeviriler var ya bu sefer Avrupa tarafından Arapça'dan Latince'ye, Yunancaya ve kendi dillerine çevrilerek Avrupayı karanlık orta çağdan çıkartıp bugün ki haline getiriyor ve onlar başlarına gelen kötü olaylardan ders alıp bu kötü olayları sömürmek istedikleri ve şuan ham madde zenginliğine sahip olan Müslüman ülkeleri üzerinde kullanıyor. Adamlar ilk fitneyi okuyarak öğrendiler ve şimdi Müslümanların üzerinde her zamankinden daha fazla kullanıyorlar.

Müslümanlar arasında ki bitmek bilmeyen bu hınç nereden geliyor?
İşte bu noktada Atatürk'e saldırının sebebi ortaya çıkıyor çünkü Atatürk bunları biliyordu ve her bir bilgiyi Türkçeye tek tek çeviriyordu.  Bu bilgilerle birlikte kısa bir sürede uçak, tren, araba fabrikalarımız oldu. Türkiye bu bilgiyi kullandıkça daha güçlü oldu . İşte Atatürk'e saldırı bunlardan dolayı hem Türkiye'ye hem Müslümanlara saldırıdır.
Tarihi bilmeyen insanlar her zaman yanlışa yönlendirilebilen insanlardır. Bilgiye bu kadar rahat ulaşılabilen bir dönemde tarihi tüm tarafsızlığı ile öğrenmemek ise ancak ve ancak kötülük edenlere hizmet etmektir  SKOLASTİK DÜŞÜNCE İLE SPASTİKLEŞMİŞ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİ yazımızı okuyabilirsiniz.

9 10 2016 22:48 güncelleme 20.02.2017

1 yorum:

  1. İslam karşıtı söylemler İslamiyeti kötülemenin başlangıcı ciddi anlamda Avrupa devletlerinin batılılık karşısında yaşadıkları büyük sıkıntıların daha sonra Reform ve Rönesans Hareketleri ile bir kazanç haline geldiğini fark ettiler bu batıl lıkları kendilerine rakip olarak gördükleri özellikle islam coğrafyasında taşındılar bugün karşımıza çıkan ŞİD El Kaide Hizbullah Evet daha nice köktendinci terör örgütleri Bu batılılaşmaya Rüya karşı çıkıp aksine desteklediklerini kendi yönetici kadrolarında bilmekten az ama bunu inançlı insanları kandırmakla çekinmeden kullanmaktadırlar �slam'ın daha iyi anlaşılabilmesi adına güzel bir yazı olmuş Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.