Header Ads


ÖLDÜREN Mİ SUÇLU YOKSA ÖLÜMLERİ UNUTANLAR MI?

Kadınlar neden öldürülüyor? 

Bu sorunun istatistikte yer almış cevapları var. ŞİDDETTEN ÖLEN KADINLAR İÇİN DİJİTAL ANIT sayfasını açarsanız bugüne kadar cinayete kurban edilmiş kadınlarımızın neden öldürüldüklerini okuyabilirsiniz yüreğiniz kaldırabilir ise ama ben onlarla ilgilenmiyorum yüreğimde kaldırmadı zaten. 

2019 Temmuzuna kadar işlenen kadın cinayet sayısı 221(İki yüz yirmi bir)



2018 yılında resmi kayıtlara geçen 395 (Üç yüz doksan beş) kadın cinayete kurban gitmiş 2019 Temmuzuna kadar ise 221(İki yüz yirmi bir) ne kadar rahat yazılmış ve okunuyor değil mi? Kadınlar öldürülüyor çünkü ülkemiz de bir tek kadınlar öldürülmüyor. Kaldırımda yürüyenler, durakta duran insanlar öldürülüyor. Ekmek parası için çalışanlar öldürülüyor, çalışamayıp aç bırakılanlar öldürülüyor, iyi giyimliler, bankadan maaşını çekenler,yaşlı olanlar öldürülüyor, parasız olanlar, sağlığı iyi olmayan parasızlar öldürülüyor, ekmek almaya giden çocuklar, hakkını arayanlar öldürülüyor. Çoğaltabilirim bunları yazarken zor gelse de bana, okurken zor gelse de size yürek kaldırmıyor bunca acıyı, söylemesi ve yazması kolay, ateş düştüğü yeri yakar, sönene kadar yakar. 

2018 yılında çalışmaya gidip öldürülenlerin sayısı 1923 (bin dokuz yüz yirmi üç) kadın, erkek, çocuk ayrımı yapmıyor sadece öldürüyor.
2018 yılı iş cinayetleri istatistikleri

2018 yılında bir sebepten dolayı evinden çıkıp trafikte öl(dürül)enlerin sayısı iç savaş yaşayan bir çok devletin ölüm sayısından çok.

Ölü sayısındaki ** anlamı kaza anında öl(dürül)enlerin sayısıdır bu sayı kazadan bir ay sonra öl(dürül)enlerin sayısı eklendiğinde iki katına çıkmaktadır. Euronews'un TÜİK verilerine göre yaptığı hesaplamalar sonucu 2002 yılında 65 milyon nüfusu olan Türkiye'de bir milyon kişi başına 62 ölümlü kaza gerçekleştiği, 2018 yılında ise 82 milyon nüfuslu ülkede bir milyon kişi başına 81 ölümlü kaza meydana geldiği anlaşıldı. Buna göre artış oranı yüzde 30,64 olarak hesaplandı. Sadece 2018 yılında ise toplam 1 milyon 229 bin 364 trafik kazası içinde toplamda 6 bin 675 kişi hayatını kaybederken 307 bin 71 kişi yaralandı. Ölenlerin yüzde 42,9’unu sürücüler, yüzde 34,9’unu yolcu, yüzde 22,2’sini ise yayalar oluşturdu.
Neden öldürülüyor kadınlar biliyor musunuz?" Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür" İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır" ve "Unutkanlık insan halidir" unutuyoruz ateş düştüğü yeri yakıyor sonra unutuyoruz. Her yıl aslında bir iç savaşta bile olmayan ölümleri yokmuş gibi yaşıyoruz. Sonra bir gün sosyal medyayı iyi kullanan birileri bir kaç günlüğüne hatırlatıyor hepimiz emine oluyoruz, özgecan oluyoruz, sonra tekrar kendimiz oluyoruz. Sonra tekrar tekrar unutuyoruz.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.