Header Ads


Zamansız Dünya Var mıdır?

Zaman kavramı neden ve nereden çıkmıştır?

Bu soruların cevabı için binlerce yıldır yazılmış bilgilere İnternet ortamında çok rahat ulaşabilirsiniz. Bizim böyle bir yazı yazmamızın asıl nedeni o bilgilerin içinde olmayandan dolayıdır. Basit bir gerçeklik üzerine ortaya çıkan cevabın yazılmasıdır.


Zaman kavramı denilince akla gelen ilk şey bir sürekliliği olmasıdır. Bir başlangıç mutlaka olmalıdır süreklilik olduğu için sonu yoktur. Kısaca bilimsel terimlere de girmeden dünü, bugünü ve yarını olmalıdır. Bu temel açıklamadan sonra zaman aslında bu sürekliliği takip edebilenler tarafından ortaya çıkmış bir kavram olarak çıkmaktadır. 

Hareket yoksa bereket de yoktur. 

Zaman gelişimin ve değişimin olmadığı bir yerde anlamsızdır. Zamanın olmadığı bir yerde hareket (hareketten kasıt bir mesafeden diğer mesafeye  geçiş ya da el kol hareketleri değil biçimsel değişimi kast ediyoruz) yoksa haliyle değişimde yoktur. Güneş hiç batmaz, mevsimler hiç değişmez, renkler solmaz, kütlesi olan maddeler hiç değişmez bu örnekler çoğalır. 

Peki zamansız mekan yaratılabilir mi? 

Bu sorunun cevabı için zamanda yolculuk mümkün mü? ile ilgili yazdığımız yazıyı okumanızı tavsiye ederiz. Zamansız mekan tek bir şartla yaratılabilir o mekanda bulunacakların değişime ihtiyacı olmayacak şekilde bulunmaları gerekmektedir. Haliyle o mekan içerisinde değişimi takip edilebilen veya takip eden bir varlık olmadan tasarlanmalıdır. 

Zamanlı bir mekanda zamansız bir mekan var mıdır?

Kesinlikle vardır ve bu mekanı aslında düşünebildiğini fark eden bütün canlılar neredeyse yaşamaktadır. Rüyalar aslında zamansız mekanlardır. Dış etkilerden maruz kalmadan görülen rüyalarda aslında hiçbir şey değişmez. Bir anı sonsuza kadar aynı şekilde yaşayabilirsiniz. Mutlu veya mutsuz bir anı sonsuza kadar aynı şekilde yaşayabiliriz ve yaşıyoruz aslında. Yorgunluğun olmadığı bir yerde dinlenmeye ihtiyaç yoktur. Acıkmanın olmadığı yerde yemeye de ihtiyaç yoktur. Beynin ihtiyacı olan enerjiyi sağladığınız sürece aynı anı sonsuza kadar devam ettirebiliriz ve zamana hiç ihtiyaç duyamayız.

Zaman evrim için gerekli olduğu için vardır. Evrim tamamlandığında ise zamana ihtiyaç kalmayacaktır. Hatta zamana ihtiyaç duymayan evrimleşmiş varlıklar bile vardır.

Kurgusal bir Dünya da mı yaşıyoruz?

Bize sorarsanız kesinlikle kurgusal bir Dünya da yaşıyoruz. Gerçek evren aslında bizim düşündüğümüz kadar büyük bir yer değil başlangıçta büyüktü ama şimdi toplu iğne başı büyüklüğünde bile değil. Kütleye ihtiyaç duyulmadığı için mekanın büyüklüğüne de enerjiye de  ihtiyaç kalmadı. Kütleye ve enerjiye ihtiyaç duymayan kendi evrenini ve dünyaları yarattı. Bizim dünyamızda onlardan biri ve bir bin yıl sonra bizde kendi evrenimizi yaratacağız hatta yavaş yavaş yaratmaya bile başladık.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.