Header Ads


Soyağacımız kaderimizdir:Dedemiz koruk yemiş, bizim dişimiz kamaşmış

Dede koruk yer, torununun dişi kamaşır


Acaba gerçekten öylesine söylenmiş bir atasöz mü? Hiç sanmıyorum. Soyağacımız kaderimizdir" diyor Bert Hellinger. Kuşaklar boyu uzanan bir yolculuğu ele almış ve bu bireşime aile dizimi demiş. Aile dizimi Hellinger Terapisi olarak da adlandırılıyor. 


Bizim şu an yaşadığımız, içinden çıkamadığımız, bizleri çıkmaza sürükleyen her şey yedi kuşak öncemizden dahi geliyor olabilir. Atalarımızın yaptıklarının veya yapamadıklarının ceremesini çekiyoruz desek hiç yanlış olmaz. Ancak bu duruma cereme olarak bakmamak ve bu sorunlardan arınmak için kullanılan bir yöntem var “aile dizimi terapisi”

Aile dizimi namı diğer Hellinger Terapisi

Aile dizimi namı diğer Hellinger Terapisi'nde kolektif bilinç kullanılıyor. Terapiyi yaptırmak isteyen kişi oturuyor ve bir drama izler gibi sadece izliyor, aile dizimi terapisi genelde aile üyelerini temsilen orada bulunan kişiler aracılığıyla yapılıyor ancak cansız nesnelerle uygulama yöntemleri de kullanılıyor. Aile dizimi terapisti katılım sağlayan her bireye rol veriyor ve rol alan bireyler yoğunlaşarak ortak enerji alanında buluşup role girip hissettiklerini dile getirmeye başlıyor. Aile dizimi: Hellinger Terapisi'isteyen kişi affetmeyi, her yaşadığını kabullenmeyi ve bilincini yaşadığı problemlerden arındırmayı öğreniyor. Ruhsal bir doyum yaşanıyor ve bunun asıl etkileri bir yıla yakın bir sürede ortaya çıkıyor, ruh tamamen arınmış hale gelirken bilinçaltı da aynı şekilde tertemiz oluyor. 
İlk aile dizimine aile üyesini temsilen katıldım nereye düştüğümden, ne yapmam gerektiğim hakkında hiçbir fikrim yoktu. Sadece tek bildiğim atalarımızdan hiç de iyi şeyler gelmediğiydi. Aile dizimi namı diğer Hellinger Terapisi'ne katıldım ve ilk rol bana verildi aile dizimini yaptıran kişinin annesi rolünü üstlendim. Ortak enerji alanında buluştuk ve hislerim devreye girdi o an kendimden başka bir karakteri taşıyordum vücudumda sert, soğuk, kanından olan kimselere dahi yaşadığı problemlerden ötürü sıcaklığını, sevgisini hissettiremeyen bir insan oldum. Bir yandan nasıl böyle bir hisse kapılabiliyorum diye düşünürken dudaklarımdan sözcükler dökülüyor, nefret kusuyordum. Aile dizimi benim için epey sancılı başlamıştı taa ki dizimi yaptıran kişi geçmişini, atalarını ve yaptıklarını affedene, bilinç altını temizleyene kadar. Ortak enerji alanında buluştuğumuz için her iki tarafta şifalanıyor bu terapiden ve oradan ayrıldığında müthiş bir iç huzura kavuşuyorsun insanlara iyi gelmek için bir aracı olmak kendi ruhunu doyuruyor adeta. Hissetmek, affetmek, inanmak bu sancılı süreçler işte bunlar olursa sona eriyor. Ruhsal olduğu kadar fiziksel de değişimler olduğu gözleniyor terapi sonrasında. 
Dedemiz koruk yemiş, bizim dişimiz kamaşmış evet ama bu kamaşma sonsuza dek sürmez değil mi? 
Bunun için psikolojik bir mekanizma geliştirmek gerekir ve bunun çözümü aile diziminde diyor Hellinger ve elli yılı aşkın bir süreden bu yana aile dizimi sistemini uygulayan terapist ve hastalar...
Bu arada atasözlerimizin internet çağında ki halleri yazımız ilginizi çekebilir.

1 yorum:

  1. Keyifle okuduğum nadir yazılardan biri aile aile dizimi ve hellinger yaklaşımı gayet mantıklı özelikle ata sözü dede koruk yer torununun dişi kamaşır üzerinden güzel tespit teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.