Header Ads


Renklerin Psikolojimize Etkileri İle İlgili Sosyal Deneyler

Psikolojik çalışmalar, renklerin ruh halimiz ve davranışlarımız üzerinde önemli bir etkisi olabileceğini göstermektedir. 


Bundan ilham alarak, boyanın gerçekten düşündüğümüzden daha fazla güce sahip olduğunu göstermek için bir boya firması boyalarını çeşitli mekanlarda kullanarak çeşitli deneyler yapmışlar. Sonuçlar gerçekten ilginç! Ortam değişikliğinin sadece boya ile tercihlerimizi ve hareketlerimizi nasıl değiştirdiğini gördüğünüz zaman sizlerde çok şaşıracaksınız.






Çift merdiven deneyi
 boyanın günlük durumlarda davranışımızı nasıl değiştirebileceği hakkında şaşırtıcı bir hikaye anlatan renklerle eğlenceli bir sosyal deney yapmışlar.



Atletik Parkur Deneyi
Bu eğlenceli sosyal deney, boyanın daha aktif bir yaşam sürmesine ilham veren ve insanları daha sağlıklı ve eğlenceli bir yaşam tarzı yaşamaya teşvik eden bir hikaye anlatıyor. Bu sosyal deney ile ayrıca kent içinde yeni oyun alanları oluşturulmuş da oluyor.



Asansör deneyi:
Bu eğlenceli sosyal deney, "Shining" filminin gerçekleşmiş hali gibi. Rengarenk boyanmış duvarların algımızı nasıl dönüştürebildiğini ve aynı şeylerin birbirinden tamamen farklı görünmesini sağlar.

Yürüyen merdiven deneyi:
Bu eğlenceli sosyal deney, bir boyanın günlük kararlarımızı nasıl iyileştirebileceğini ve insanları yürüyen merdiven yerine merdivenleri kullanmaya nasıl teşvik edebileceğini gösteriyor.
Antik merdivenler deneyi:
Gününüzü aydınlatmak için boyanın gücünü gösteren sosyal bir deney! Bu ilham verici video, boyanın sadece merdivenleri nasıl dönüştürebildiğini ve nasıl aktaramayacağını değil, aynı zamanda bir dizi olumlu duygu da üretebildiğini gösteriyor: gülümsemeler, sarılmalar, öpücükler, anılar ...


Boyalarla ilgili bir çalışmayı da Kuşadası'nda gerçekleştirmişler. Alt gelir düzeyinde ki vatandaşlarımızın oturduğu bir alanı rengarenk bir şekilde boyamışlar. Orada videoya görüntü veren bir çocuğun betimlemesi ise bana göre harika olmuş. "Sanki yağmur yağmış bende Gökkuşağının üstünden böyle koşuyor gibiyim"






Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.