Header Ads


Yaradılış Hikayesi: Yaratıcı Evreni Terk Etti

Yaratıcı,evreni kendi kendini koruyacak ve geliştirecek şekilde tasarlayıp yarattıktan sonra evrenle ilgisini bitirdi. 

Evrenin gelişimini an ben en kayıt altına alabiliyor, zaman içerisinde hareket edebiliyordu. simülasyon hazırlayıp olası geleceklerin hepsini biliyordu. Bu bilgisinden dolayı da evrenle ilgisini bitirdi. 

Evrenin oluşumunu gösteren diyagram.



Düşünebildiğini fark eden varlıkların ortaya çıktığı gezegenler de uydular da, hatta uzayın boşlukların da bu varlıklar ilk önce hayatlarının devamı için enerji gereksinimlerini tamamlayacak en kolay yolu bularak besine yani enerjiye ulaşacak evrimleşme aşamasına girdiler. Bu aşamada düşünebildiğini fark ettiği mekanizması çok hızlı bir şekilde gelişmesini sağladı. Besine ulaşmanın tek başına yeterli olmadığı fark etti. Besini kendi ihtiyaçlarına göre zenginleştirdi. Besine ulaşmak için yeri geldi savaş çıkardı, yeri geldi dayanışmaya girdi. Besine bol miktarda ihtiyaçlarına göre kolayca ulaştıkça daha fazla fark etmeye başladı. Zamanı sorgulamaya, kendini ve kendisi gibi olanları sorguladı. Başlangıcı bulmaya çalıştı, başlangıca yakın zamanları buldu. Bu zamanlarda ki besine ulaşma çabası ile şimdi ki ulaşma çabasının arasında ki farkı gördü. 
Tek göremediği başlangıcın nasıl olduğuydu. Başlangıcı bulamadığı yerde Tanrıları ve Tanrıçaları yarattı, Tanrılar ve tanrıçalar  onu ve her şeyi yarattılar dedi. Sonra tekrar sormaya başladı. Tanrıları ve Tanrıçaları kim yarattı? Kaos, Gaia, El, An, Pengu, Brahma ve onlardan yüzlercesi, kimi iyilik denilen dayanışmaya yöneltti kimi kötülük denilen savaşa. Kimiyse sen ihtiyaçlarını karşıladı fazlası bize lazım değile. Sonra yine fark etti ki bu tanrılar ve tanrıçalar sayesinde besine ve ihtiyaçlarına daha kolay ulaştı. Onları kullanarak, istediğini yapabildiğini fark etti. Onları kullanarak korkuları çoğalttı, onlara uyarsan mutlu olursun, onlara uymazsan cezalandırılır mutsuz olursun. Binlerce yıl işe yaradı ama bunu çıkaranlar hala aynı sorunun peşindeydiler bizi bir şey yarattıysa onu ne yarattı. 

        Bu soruyu geçiştirme cevaplamak için ezeli ve ebedi denildi.  Kendisi bile içten içe inanmadı. İyilikten güzellikten bahsetti, açlığı ve sefaleti ortadan kaldırmak yerine daha çok savaş ve nefret aşıladı. Öleceğini bildiği halde hiç ölmeyecek gibi davrandı, ölümden sonrasına inandığı halde yok olacak bir daha olmayacak gibi hırslarıyla besine ulaşmaya çalıştı. Ulaştı, ulaştıkça daha fazlasını istedi, sonra yaratıcı oldu, kendi evrenini yarattı. Kendi evreninde zamanda yolculuk etti, geleceği sonsuz şekilde farklı farklı izledi. İlgisini kaybetti.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.