Header Ads


pkk'nın Hayır Demesi Kime Yarar?

Kaç zamandır bu konuyla ilgili yazı yazmak istiyordum bir şeyler engel olup duruyordu. En son liseden arkadaşım Nazımla konuştuktan sonra arkasına Ülke Tv'de yayınlanan PKK Hayır diyor programını görünce demek ki zamanı gelmiş dedim. 

pkk gerçekten hayır mı diyor?
Malum referandum ve karşılıklı neden evet neden hayır denilmesi gerektiği üzerine kendilerince sebeplerini ortaya koyup bizlere anlatmaya çalışıyorlar. Evet tercihinin yapılması gerektiğini savunanların ise referandum tartışmaları başladığı günden buyana PKK ve diğer örgütlerin hayır dedikleri üzerine odaklanmalarıdır. Ellerinde varsa yoksa bu argümanla dillendirip duruyorlar. Terör örgütlerinin de inatla Hayır dediklerini ispatlamak için her türlü yayınlardan, beyanatlardan destek almaya çalışıyorlar. Peki bu terör örgütlerinin Hayır dediğini ispatlıyor mu? Terör örgütleri olarak sınıflandırılan bu yapılar gerçekten de Hayır mı diyorlar?



İktidarın en büyük destekçisi hayır diyen terör örgütleri

 Aslında pkk 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra tarafını hükümet tarafı olduğunu yaptığı saldırlarla ortaya koymuştu.15 Temmuz darbe kalkışmasında ise iyiden iyiye perçinlemişti. Türkiye'de Halkların Demokratik Partisi çok uzun bir süreden sonra ilk defa Türkiye genelinde başarı sağlayarak Mecliste kendine yer edinmiş ve Adalet ve Kalkınma Partisinin dengesini bozmayı başarmıştı. 


 Peki pkk bu durumda ne yaptı? 

Kendi siyasal kanadının bu başarısını eylemsizlikle taçlandıracağına tam tersi hareket yaparak saldırılarına başladı. Sonuç olarak Türkiyelileşme çalışması içinde olan HDP'nin bütün söylediklerini yalanlamış oldular. Türkiye tekrar seçime girdi ve Adalet ve Kalkınma Partisi %49.5 oy alarak tek başına tekrar iktidar oldu. 
Aklı başında kimse pkk'nın bu davranışına pkk ve hdp adına olumlu sonuç çıktığına dair tek bir açıklama getiremedi.


Tek seçenek kalıyordu pkk Türkiye'de Sosyal Demokrasinin ve beraberinde uzlaşmacı bir farklı görüşlerden oluşan hükumetin kendilerine zarar vereceğini biliyordu. 
Çünkü Türkiye artık terör konusunda farklı bir düşüncede olduğunu DSP,MHP,ANAP koalisyonları döneminde görmüştü. Sosyal Demokrasinin varlığı onlar için tehditti çünkü Sosyal Demokrasi düşüncesi savaştan çok uzlaşmacı ve özgürlükçü idi peki pkk gücünü nereden alıyordu? 
Kendi halkına yaptığı söylemlerde haksızlık var, baskı var, ikinci sınıf vatandaşlık var, saldırı var, diyerek insanları kendilerine çekiyordu ve bu gücü bu şekilde elinde tutuyordu. 
AK parti döneminde ise göstermelik ve karşılıklı alışverişlerden geçen ama aslında hiçbir şekilde sosyal demokrasiyi sağlamayacak sözde uzlaşma toplantıları düzenlendi ve ne olduğunu herkes biliyor pkk silah yığınakları yaptı yaptı ve sonra 7 Haziran seçimlerinde yaptığı saldırılar sonrasında tekrar en büyük düşman haline geldi. 
2 Kasım seçimlerinden sonra ise hükumetin tekrar en büyük propaganda aracı oldu. Biz hükumet olarak terörü bitireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde iç savaştan beter görüntüler ülkemizin topraklarında terörü bitireceğiz söylemleri ile kendi binalarımızı terör yuvası olduğu için bombalamaya başladık. Yine bu olaylardan beslenen PKK oldu. Avrupa bizi yine insan haklarını çiğnemekle suçladı.

15 Temmuz olaylarında ise Türkiye kendi içinde büyük sorunlarla uğraşırken pkk bu sefer pasif bir şekilde bekledi. Düşünebiliyor musunuz? Türkiye kendi içinde kendi askerleri ile savaşırken pkk elinde böyle bir fırsat varken ne bombalama eylemi, ne bir büyük çatışma ne de kendi hakimiyetleri altında ki bölgelerde ya da kişilerle bir temas haline geçmedi. 
Bu yazdığım cümleden neden İzmir'i bombalamıyor gibi akılsızca düşünenlerin yazdıkları düşünceler vardı ya İzmir sanki bizim memleketimizi değilmiş gibi bombalandığında büyük zevk alacak tiplerin düşünceleri çıkmasın. Tabii ki de bombalamasını bende istemiyorum sadece yaptıkları anlamsızlık için örnek olsun diye çünkü bir önceki seçimde Türk ordusu yerli yerinde hükumet hala görevi başındayken kendi siyasal kanadı en yüksek oy ile meclise girmişken insanlık dışı saldırılara emir verip gerçekleştiren pkk en büyük düşmanım dediği Türk Silahlı Kuvvetleri kendi içinde bölünme yaşarken, Ülkemizin Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Tüm bakanlar hatta meclis bile bombalanıyorken sessiz kalmasının garipliğini anlatmak için yazılmıştır. Zaten daha sonra bu sessizlikleri fetö denilen örgüte destekçi oldukları üzerinde kullanıldı. Bunlar birbirlerini besliyorlar denildi. pkk şimdi sözde karşı çıktığı AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a tepkilerini çok basit bir şekilde gösterebilecekken yine ya sessiz kalmayı yeğliyorlar ya da kendi taraftarlarına Hayır kullanılacak söylemleri yaptırıyorlar. 

Peki bu söylemler kimin işine yarıyor? 

Evetçilerin en büyük dayanağı pkk'nın Hayır üzerine

Yine İktidar tarafına. 2010 yılında ki referandumda boykot kararı almıştınız ne evet ne de hayır bizi ilgilendirmiyor biz bu anayasa maddelerinin değişikliğinin olup olması bizim sorunumuz değil diye bilmişken seçime gitmeyen taraftarlarınız ile o referandumda bu ülkeye kara bir leke olarak geçmişken şimdi Hayır demenin bu ülkeye ve Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bir hayrı dokunmayacaktır. PKK hayır diyormuş söylemi ile Türk, Laz, Çerkez, Arap ve sayamadığımız bir çok farklı kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Evet oyu vermesini sağlayacağını çok iyi bilmekte olmalarına rağmen neden çıkıp 2010 referandum seçimlerinde ki gibi bir söylem kullanmıyorlar?




Çünkü yukarıda yazdıklarım eşliğinde PKK bu ülkede Sosyal Demokrasinin kazanmasını istemiyor ve Türkiye Cumhuriyetinin başında totaliter baskıcı bir iktidar istiyor bu sayede pkk'ya yapılan her meşru saldırı onların ekmeğine yağ sürecektir. Avrupa'ya "bak Türkiye insan haklarını çiğniyor bizi katlediyor" diyebilecektir. pkk'nın derdi çok uzun zamandır kendi tabakasının(halkım dedikleri değil) elindeki zenginliği ve gücü korumaktır.  Düşünün ki Evet tercihini yönlendirenlerin en büyük argümanı hala pkk hayır diyor söylemleri varken pkk yine sesini çıkarmıyor. Bu yüzden pkk bu referandumda Hayır söylüyormuş gibi görünse de bütün düşünce yapısı ile Evet'i sonuna kadar destekliyor.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.