Header Ads


Gezelim Görelim (Beylerbeyi Kasrı,Rumeli Hisarı)



Beylerbeyi Kasrı

Asya kıyısında, Boğaziçi Köprüsü'nün kuzeyinde yer alan ve yapımı 1865 yılında tamamlanan Beylerbeyi Kasrı, padişahların konuklarını ağırladıkları bir köşktü. Cephe ve iç dekorasyonda Doğu ve Türk motifleri, Batı süs öğeleri ile birlikte kullanılmış.

Üç katlı yapı, harem ve selamlık bölümlerini oluşturan 26 oda ve 6 salondan ibaret. Bu küçük sarayın içi her biri küçük çapta bir servet olan Bohemya avizeleri, Yıldız imalatı çiniler ve seramik vazolarla süslenmiş. Denize bakan cephe süsleri, bakımlı bahçe ve orta bölümdeki havuzlu salon ile spiral merdivenler dikkat çeken yerler. Arka yamaçta bir büyük havuz, teraslar ve türünün en güzel örneği olan at ahırları yer alıyor.
Beylerbeyi Kasrı Asya kıyısında, Boğaziçi Köprüsü'nün kuzeyinde yer alan ve yapımı 1865 yılında tamamlanan Beylerbeyi Kasrı, padişahların konuklarını ağırladıkları bir köşktü.
■ Pazartesi ve Perşembe dışında her gün 9.30-17 saatleri arasında açık, Beylerbeyi.

Beylerbeyi Palace

Beylerbeyi Palace
Beylerbeyi Palace that is located at the Asian shore, north of Bosphorous Bridge, and was finished in 1865, was a pavilion where the emperors used as a guesthouse for their gııests. For the front walls and inside decoration Eastern and Turkish motives are used together with Western decorative elements. The building with 3 stories, consists of 26 rooms and 6 halls that are parts (ladies and men's divisions) harem and selamlık divisions. inside this little palace is decorated w itli Bohemian chandeliers which has a value of a small fortune, porcelains of Yıldız prodııction and ceramic vases. The ornaments of the front wall facing towards the sea, well-cared garden, the hail in the middle with a pool and spiral stairs draw attention. At the back slope, there are big pools, terraces and horse stables vvhich are the best examples of their kind.

.Open everyday except Mondays and Thursdays between 9:30-17:00, Beylerbeyi.

Rumeli Hisarı
Fatih Sultan Mehmet 1452 yılında, şehri fethetme hazırlıklan çerçevesinde, Avrupa yakasındaki bu hisan inanılmayacak k, kısa bir sürede inşa ettirmiş. Rumeli Hisan klasik Osmanlı hisar mimarisinin en güzel örneği. Tam karşısında, Anadolu yakasınc daha küçük bir hisar olan Anadolu Hisan yer alıyor.
Rumeli Hisarı
Rumeli Fortress
■ Pazartesi hariç her gün 9-12.30 ve 13.30-17 saatleri arasında açık, Rumeli Hisarı

Rumeli Fortress
Mehmet, the Conqueror made this fort in the European side built in c incredibly short time within the preparation for conquering the city, 1452. Rumeli Fortress is supposed to be the best example of Ottoman fort architecture. There is Anatolian Fortress, a smaller fort, right across, at the Anatolian side.




DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK DİLEĞİYLE...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.