Header Ads


Ares (Mars)


Hesiodos’un Theogonia'sında Hera; Ares, Hebe ve Eileitya'yı birlikte doğurur. Ares ile Aphrodite'den Phobos(bozgun), Deimos(korku),Harmonia(uyum)doğar. Eris(kavga) kız kardeşidir.
Ares: savaşı yalnızca savaşmak için yapan bir tanrıdır. İlkel duyguların dışa vurulduğu ve korkunç bir vahşetin sergilendiği savaşların temsil eder ve kaba kuvvetin temsilcisidir. Bu nedenle Homer destanlarında Ares hiç sevilmez. 
Ares ile Aphrodite'den Phobos(bozgun), Deimos(korku),Harmonia(uyum)doğar.


(Hera ve Zeus oğulların hiç yüz vermez, ondan  hoşlanmazlar.).Fakat Romalılar tarafından çok sevilen ve saygı gösterilen bir tanrıdır.
Hera ve Zeus oğulların hiç yüz vermez, ondan  hoşlanmazlar.Fakat Romalılar tarafından çok sevilen ve saygı gösterilen bir tanrıdır.

a-re: Linear B (knossos) Ares E-nu-v/a-ri-jo: Linear B tabletlerinde tanrının adı. Bu ad İlyada 'da tanrının sıkça ön adı olarak kullanılan ENYALİOS olmalıdır. Enyalios tanrının
savaşlardaki kadın yoldaşı ENYA’ dan (savaş çığlığı)geliyor olmalı. Ares Enyalios Myken çağında savaş tanrısı Ares'in tapınıldığını gösterir. Homer Ares’in Trakya'dan Hellenistan’a geldiğini söyler. Herodotos, Trakların Ares, Dionysos ve Artemis’e tapındıklarını söyler. İskitlerde bir kılıcın kimliğinde tapınılan Ares vardır. 

Her kültürde bir savaş tanrısı mutlaka vardır. Bu nedenle Helenlerin bu tanrıyı başka halklardan aldıklarını düşünmek doğru değildir.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.