Header Ads


Kokoloji Nasıl Oynanır ve Çölde Yolculuk Testi



Kokoloji ile eğlenceli psikolojik testler çözmek ve bunlardan belli bir yarar görmek isterseniz birkaç ipucumuz olacaktır. 


KOKOLOJİ OYNAMAK İÇİN SEKİZ İPUCU



1.    Aklınıza ilk geleni söyleyin


Kelime seçiminde duraksamadığınız ya da zorlanmadığınız zaman oyun tam anlamıyla başarılı olacaktır. Doğru ya da yanlış cevap yoktur. Bu nedenle rahat olun ve aklınıza ilk geleni çekinmeden söyleyin.

2.    Eğer mümkünse başkalarıyla oynayın

Kokoloji diğer bütün kitaplar gibi tek başınıza da okuyabileceğiniz bir kitaptır. Ama bir başkası ya da bir grupla oynadığınız zaman çok daha eğlenceli ve heyecanlı olacaktır. Diğerleri ile sandığınızdan daha fazla ortak yönünüz olduğunu görebilirsiniz. Belki de farklı dünyalardan gelmiş kadar uyumsuz olduğunuzu göreceksiniz, kimbilir! Bunu keşfetmek içinse tek bir yol var.



3.    Cevapları tahmin etmeye çalışmayın

Testlerde akıllı olduğumuzu ispatlamaya çalışmak ya da soruların altlarında ne anlam gizli olduğunu tahmin etmeye çalışmak çok doğaldır. Ama bundan ne öğrenebilirsiniz ki?

4.    Kendinize karşı dürüst olun

Kokoloji sadece bir oyun olabilir ama her iyi oyun gibi eğer izin verirseniz size bir şeyler öğretecektir. Kendinizle ilgili bir hata ya da eksiklik ortaya çıkarsa bunu kabullenmekten korkmayın. Sizin aslında iyi, zeki ve sevilesi biri olduğunuzu hissedebiliyorum. Bu kitabı siz aldınız değil mi?

5.    Hazırlıklı olun
Testlerden bazıları size bir şeyler yazmanızı ya da resim çizmenizi söyleyecektir bu nedenle başlamadan önce bir kalem ve kâğıt hazırlamanızda fayda var. Tecrübeli kokolojistler bir dahaki oyunu videoya çekmeyi düşünebilirler. Gerçek karakterler açığa çıktığında oyuncuların yüzlerinde beliren ifadeler çok eğlendirici olabilir ve ağızdan kaçan sırlar da ilerde epey para ede bilir!
 
6. Sırası gelmeyen sayfaları okumayın

Bu tavsiyemiz, polisiye bir romanı okumaya başlamadan önce katilin kim olduğunu öğrenmek için son sayfaya bakanlara. Neden sürprizleri bozasınız ki? "Ben zaten biliyordum" demek bu kadar mı tatmin ediyor sizi?

7- insanların tepkilerini izleyin (kendinizinkiler de dahil)

Bu kitaptaki senaryolara verilen açıklamalar kendiniz ve başkaları hakkında daha fazla şey öğrenmek için sadece bir başlangıç noktasıdır. Kimi zaman bir başkasının bir soruya verdiği beklenmeyen cevap, yazılan açıklamadan çok daha öğretici (ve eğlendirici) olabilir.

8. Açık fikirli olun

Tıpkı hayatta olduğu gibi Kokoloji oynarken de olaylan bir perspektif dahilinde tutmak önemlidir. Tek bir doğru cevap ve tek doğru yorum yoktur. Eğer arkadaşlarınızla oynuyorsanız, onları keşfetme fırsatını değerlendirin. Eğer hepimiz aynı şeyi düşünüyor olsaydık dünya hiç eğlenceli bir yer olmazdı. Çeşitlilik hayatın tuzu biberidir.

ÇÖLDE YOLCULUK
Masanızın üstü bitmemiş işlerle dolu. İş arkadaşlarınız çoktan evlerine gitmiş. Saate bakıyorsunuz, o da size bakıp gülüyor. İçinizde gittikçe ağırlaşan bir duyguyla, işleriniz acaba hiç bitmeyecek mi diye düşünüyorsunuz.

Profesör dünyanın en sıkıcı konusu hakkındaki üç saatlik derste anlatıyor da anlatıyor. Defterinizde karalama yapmak için hiç boş yer kalmadı ve dersin daha sadece yarım saati geçti. Zamanın içinde donduğunuzu hissediyorsunuz.

Beklemek kimi zaman herhangi bir anlık acıdan çok daha özel bir tür işkencedir. Can sıkıntısı ve bunalma bir araya geldiğinde en sağlam insanı bile paniğe uğratabilir. İlk yolculuğumuz bizi sonsuzluk ile yüz yüze getirecek. Kendinizi hazırlamak için bir dakika bekleyin ve uçsuz bucaksız çöle girin.

1. Hiç sonu yokmuş gibi görünen ıssız ve geniş bir çölde bir deveye binmiş gidiyorsunuz. Yorgunluktan bitap düşene kadar deveyi sürdünüz. Sizi taşıyan deveye hangi sözcükleri söylersiniz?

2 Tam susuzluktan öleceğinizi düşünürken önünüzde çok güzel bir vaha göründü. Ama birisi sizden önce oraya varmış.Bu diğer yolcu kimdir? Tanıdığınız birinin adını verin.

3.    Çölde zaman çok yavaş geçiyor ve uzaktan bir kasabanın ışıkları görünene kadar sanki asırlar geçti. Nihayet varacağınız yere geldiniz. Yolculuğunuzun sonuna geldiğinizde neler hissediyorsunuz?

4.    Uzun zamandır üzerinde ilerlediğiniz deveyle ayrılma zamanı geldi. Deveden inerken yeni bir sürücü geliyor ve sizin kalktığınız eğere oturuyor. Yeni binici kimdir? Hayatınızdaki bir başka kişiyi seçiniz.

ÇÖLDE YOLCULUK İÇİN ANAHTAR

Buradaki çöl ve deve, kişisel bağımsızlık yolculuğunu sembolize eder. Tam olarak söylemek gerekirse bu senaryo sizin sevgilinizden ayrılmanız durumundaki duygularınızı açığa çıkarır. Cevaplannız yollarınızı ayırma vakti geldiğinde nasıl tepki vereceğinizi gösterir.

1.    Deveye söylediğiniz sözcükler aşkın bittiğini fark ettiğinizde kendi kendinize söyleyebileceğiniz şeylerdir. Şöyle cesaret verici sözler mi söylediniz: "Bir şekilde başaracağız!" ya da "Merak etme, bu sonsuza kadar böyle gidemez." Yoksa karamsar bir havanız mı vardı? "Kaybolduk, hiç umut yok, sanırım burada öleceğiz?"

2.    Psikoloji terminolojisinde vaha, kişinin sorunlarını çözmesini sembolize eder. Burada karşılaştığınız kişi sizi rahatlatmış, size yardım etmiş ya da ileride ihtiyacınız olduğunda yardımını isteyebileceğiniz birisi olabilir.

3.    Yolculuğun sonunda vardığınız kasaba kırık kalbiniz iyileştiğinde duygularınızın yeniden yola girmesini sembolize eder. Kasabaya vardığınızda hissettikleriniz biten aşkınız hakkındaki gerçek hislerinizdir.

4. Yeni binici sizin gizlice rekabet, kıskançlık hisleri beslediğiniz ya da için için kızdığınız birisidir. İsmini verdiğiniz bu kişi aşkta bir rakibiniz mi, yoksa bir zamanlar kalbinizi kırmış olan birisi mi?

Kokoloji ile ilgili diğer yazılarımızı okumak isterseniz Kokoloji Nedir bağlatısına tıklayabilirsiniz.

7 11 2011 11:04 güncelleme 11.02.2017 20:21

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.