Header Ads


ELEKTRONİK SİGARANIN ZARARI YOKMUŞ HAYDİ BURADAN ŞARJ EDİN



 Elektronik sigara, Sigaradan %95 daha az zararlıymış.

Haydi buradan yakın ya da Şarj edin?

Elektronik sigaralar ile ilgili çıkan patlama ve zarar haberlerinin aslında bilinçli olarak sigara firmaları tarafından yapıldığına dair haberler çıkmaya başladı. Bizlerde rahat durmadık yıllar önce yazdığımız bir yazının üzerine bu konu hakkında yapılan detaylı araştırmaları sizlerle paylaşıyoruz. 

Elektronik sigara neden bu kadar popüler olmasın ki baksanıza hem zarar vermiyor hem bütçeyi delmiyor hem kokutmuyor bundan iyisi Şam'da kayısı tiryakiler için. Umarız zararı yoktur ve bu zarar haberleri sadece  üreticilerinin yalanları olsun diye 6 Aralık 2011 saat 21.38 de yazmışız ve yıl 2016 da İngiltere Halk Sağlığı Kurumu bağımsız olarak yani hiçbir kurum ve kuruluş çıkarına olmadan Halk Sağlığı adına bir Elektronik sigaralar üzerine bir araştırma yapmış.
Artık yeni ateş isteme yöntemi bu olacak.

Peki bu İngiltere Halk Sağlığı merkezi ne iş yapar?
"İngiltere, ulusunun sağlığını ve refahını korumak ve geliştirmek, sağlık eşitsizliklerini azaltmak için kurulmuştur. Bunu, birinci sınıf bilim, bilgi ve istihbarat, savunma, ortaklıklar ve uzman halk sağlığı hizmetlerinin sunumu yoluyla yapar ve PHE, Sağlık Bakanlığı'nın operasyonel olarak özerk bir yürütme organıdır.(1)



İngiltere Halk Sağlığı kuruluşu Elektronik Sigara Hakkında İngiltere ve Dünya genelinde bir araştırma yapmış.

Elektronik sigaraların sanıldığı gibi sigaradan daha zararlı olmadığını hatta bunu %95 gibi bir oranla daha az zararlıdır sonucuna bile varmış peki bu durum Elektronik sigarayı aklıyor mu herkes içebilir mi anlamına geliyor hayır gelmiyor sigara içenlere göre sigaradan aldıkları zararı %95 oranında azalttığı sonucunu bulmuşlar ve tabii ki de genel kanı şu yöndedir sonuçta tütünde olsa elektronik dumanda olsa ciğerlere giren zehirli madde zararlıdır. Doğru mudur evet doğrudur adı üstünde zehirli madde nereye girerse zarar verir. Fakat belirttikleri konu hangisi daha zararlıdır.


Son günlerde çıkan patlayan elektronik sigara haberleri ise iki yönden açıklanabiliyor yapılan araştırmadan çıkan yorumlar sonucunda:

1. Lisanslı Elektronik sigara üreticisi olmadığından dolayı piyasa da bulunan her Elektronik sigara kalite testlerinden geçmediğinden kaynaklı ucuz işçilik ve ham madde kullanımı sonucunda ortaya çıkan bir durum (ki Samsung gibi bir firmanın bile milyon dolarlık yatırımı cep telefonu Galaxy Note 7 pillerin aşırı ısınması, patlaması ve yanması sonrası tüm dünyadan toplanmış hatta son uçak yolculuğumuzda pilot tarafından kesinlikle telefon ve batarya bir arada kullanılmaması yönünde istekte bulunmuştur.)

2. Sigara üreticileri her geçen gün yasaklardan dolayı çok fazla sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu yüzden onlar tarafından bilinçli olarak bir PR(2) çalışması olduğu yönündedir.(3)

İkinci seçenek maalesef Dünya genelinde uygulanan ve rekabet kurallarını çiğneyerek her yolun mübah olduğuna inanların uyguladığı bir yöntem. Bu yöntemi maalesef kendi reklamını yapmak için kullananlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz.

Coca Cola'yı kötüleme sayesinde her türlü ideoloji kendine taraftar bulmuştur. Ne ilginçtir ama Türkiye de bile yerli kola firmaları vardır ve onlara kimse tukaka demez.
Nasıl anlamak istersek öyle
Mc Donalds yine aynı kişiler ve rakipleri tarafından her türlü karalama kampanyasına maruz kalmıştır.
Marlboro bir zamanların en büyük emperyalist simgesi yasaklardan dolayı pek kimse ses çıkarmaz oldu.

Şuan en popüleri ise Nutella neymiş efendim palm yağı varmış he bu memlekette zaten bir tek Nutella vardı? Televizyonlarda hala bangır bangır Torku Banada'nın reklamları dönüyor, Çokokrem keza aynı ama bir tek Nutella sağlıksız.


Buraya yazamazsak olmayacak geçenlerde ‘Homo Sapiens’in yazarı Harari: “İnsanın en büyük düşmanı kendisi. Artık savaşlardan ziyade diyabetten ölen insan sayısı çok daha fazla. Kola, El Kaide’den daha öldürücü” dediğini okuduk(4) o bile kola diyor gazoz demiyor, Ice tea demiyor, konsantre meyve suyu demiyor çünkü kola artık algıda bir numara hatta kola=Coca Cola


Sonuç olarak Elektronik Sigara patlar mı?

Adı üstünde elektronik tabii ki patlar ama bu durum sadece elektronik sigaraya mahsus bir durum değil bütün elektronik eşyalar içinde geçerlidir. Bu yüzden korsana hayır yani lisanlı argesi ürgesi yapılmış ürünler tercihimiz olur ise Allah göstermesin ama onlarda patladığında en azından tazminat davası için muhattap bulabilirsiniz.


Elektronik sigara Sağlığa zararlı mıdır?

Ciğerimize çektiğiniz zehirli madde içeren bütün karışımlar veya düzenekler tabii ki zararlıdır ama Sigaraya göre zararlı mıdır? İngiltere Halk Sağlığı kurumu araştırma yapmış ve zararlı olmadığı sonucuna ulaşmış bu sonuca göre haydi Elektronik sigaraya başlayalım  sonucu mu çıkıyor hayır o size kalmış bir davranış şekli bizi örnek göstererek bunlar bizim başımızı yaktı diye gelmeyiniz lütfen.

Son olarak ta bu Elektronik sigarayı kim icat etmiş onunla ilgili araştırmamızı da paylaşalım

Bitmeyen Sigara...Namı Diğer Elektronik Sigara 

Tükenmeyen sigara var mıdır?

 Bu yazıyı 1995 yılına ait SİGARA ile ilgili bir haberden sonra yaptığımız araştırmalarımız sonucunda sizlerle paylaşıyoruz. İnternette yaptığımız aramalar sonrasında bu kişilere ait kayıtlara ulaşabildik. 1998 yılında İnternet ortamına girmişler adres için http://asia-sourcing.net/company/china/Sichuan/Chengdu/Sino-europe-Healthy-Cigarette-Developing-Group-Corp.html adresi varmış ama şuan bu sayfa bulunamamaktadır. Hatta mühendis Zahao Yu Zhong'un bile http://zhongou.163.net/ varmış ama ondan sonra ses soluk çıkmamış. Şuan o da kapalı.



Tükenmeyen sigara bulundu ÇİNLİ bir mühendis, dumansız, külsüz ve bir ay süreyle içilen, tükenmeyen bir  sigara icat etti. Yeni Çin haber ajansının verdiği bilgilere göre,  mucidi Zhao Yu Zhong, sağlığa zararsız anlamma gelen "Yi Shou" adını verdiği ve Sichuan'daki Nanbu tütün fabrikasında üretilen ÜRÜNÜN ciğerlere iyi  geldiğini, içenleri ferahlattığını söyledi. Tütün fabrikasının yetkilileri çevreyi kirletmeyen yeni ürünün tüketiciler  tarafından çok beğenildiğini ve piyasaya sürülen 50 bin sigaranın hemen tüketildiğini belirttiler.

Alıntı: Hürriyet Gazetesi 18 Ekim 1995   Çarşamba  Sayfa 16
Aslında şu an bizim bildiğimiz elektronik sigaradan bahsediyor ama o dönemde elektronik kelimesi daha yaygın olmadığı için bu şekilde Tükenmeyen sigara olarak habere alınmıştır diye düşünüyoruz.  Zaten arkasına mantar gibi türeyen elektronik sigaraların da zararları üzerine olmadık haberler ve en sonun da da yasaklama çıkmıştır. İnternet aramalarında ortaya çıkmakta ki Yurt dışında hala fazla bir şekilde talep gören elektronik sigaranın bakalım bir kaç yıl içinde durumu ne olacak?





Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.