Header Ads


İSTANBUL AKVARYUM:Denizler Altına Seyahat


İSTANBUL AKVARYUM, BİN 500 ÇEŞİT 15 BİN DENİZ VE KARA CANLISIYLA ZİYARETİNİZİ BEKLİYOR. UZUN SAATLER AYIRIN VE SAKIN ŞEMSİYESİZ GİRMEYİN. ÇÜNKÜ KARADENİZ'DEN PASİFİK'E 16 BÖLGEDEN GEÇECEĞİNİZ AKVARYUMDAKİ YAĞMUR ORMANI BÖLÜMÜNDE ISLANABİLİRSİNİZ.

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu,İstanbul Akvaryum

Sakin sularının şırıltısı veya coşkun dalgaları nın uğultusuyla, neredeyse zihnimizi arındıran kokusuyla, yılın herhangi bir mevsimi veya bir günün herhangi bir saatindeki doyumsuz seyriyle denizin sihri bizi çeker. Daima yamacında olmak, hiç değilse görebilmek isteriz. Bizler, o engin mavinin altındaki evrenden habersiz, onun sadece görünen kısmına tutkunuz. Denize hayranlığımızı kat be kat artıracak o dünyayı, artık İstanbul'da seyredebiliyoruz. 






EN BÜYÜK TEMATİK AKVARYUM 

Dünyanın en büyük tematik akvaryumuna İstanbul'un Florya sahili ev sahipliği yapıyor. 100 dönüm arazi içerisinde, toplam 22 bin metrekare alanı bulunan iki katlı akvaryum kompleksini gezmeye niyetlendiğinizde, bu uzun saatler ayırmanızı öneririz. Çünkü geziniz, binlerce deniz ve kara canlısını görmekten ibaret olmayacak. Bu kompleks, kafeleri, restoranı, sineması, oyunlarıyla tam bir eğlence merkezi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, 268 milyon TL harcanan İstanbul Akvaryum'un, hacmiyle, ziyarete sunduğu canlı çeşidiyle, gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünyadaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahip olduğu, alanında 'ilkleri ve 'en'leri barındırdığı belirtiliyor. Proje iddialı; dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında; gezi güzergâhı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yenisi olduğu belirtiliyor.


AKVARYUMUN BÜYÜK KONUKLARI 

Kum kaplanı köpek balığı, İstanbul Akvaryumunun yeni konukları
Güney Afrika'dan getirilen dört kum kaplanı köpekbalığı, İstanbul Akvaryumunun yeni kum kaplanları, genellikle geceleri ortaya çıkan, su yüzeyinde yüzen, suya batmasını ayarlamak için hava yutan ve böylece herhangi bir derinlikte kalabilen tek köpekbalığı türü. Mürenler ve
küçük köpekbalıklarıyla beslenen kum kaplanı köpekbalıklarının en bilinen özellikleri, hem üst çenede hem de alt çenede sürekli görünen, üç sıra arka arkaya dizilmiş, öne çıkık, uzun ve hançer formlu dişleri...
konukları arasında. Yaklaşık 2 metre boylarında olan ve üç metreye kadar büyüyen


RAKAMLARLA İSTANBUL AKVARYUMU

İstanbul Akvaryumu,6 bin 800 metreküp su hacmine sahip, toplam 64 adet tank

▼ 100 dönüm arazi içerisinde, toplam 22 bin m2'lik 2 katlı dev proje

▼ İstanbul Akvaryum'a ait 1.200 araçlık 32 bin m2'lik otopark alanı T 6.000 metrekarelik ziyaretçi alanı

▼  Karadeniz'den başlayıp Pasifik'e kadar uzanan 1.2 kilometre uzunluğundaki, özel temalı gezi güzergâhı bulunmakta

▼  Birbirinden ilginç türlerin bulunduğu yaklaşık 1.500 çeşit, toplam 15 bin adet deniz ve kara canlısı

▼    İstanbul Akvaryumu'nda,15 kişilik 6 akslı iki adet 5D sinema salonu, 7 ayrı film izleme seçeneği, rüzgâr sis, su gibi efektler yaşatan sıra dışı sistem

▼    İstanbul Akvaryum içerisinde 470 metrekarelik alana sahip hediyelik eşya birimi

▼    ,Gezi güzergâhı üzerinde üç kafe

▼    Bir tarafı Panama Kanalı manzaralı, diğer tarafı deniz manzaralı restoran


DÜNYAYI GEZİYORSUNUZ

Yılda yaklaşık 2.5 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen İstanbul Akvaryum'unda Karadeniz'den Pasifik'e, Yağmur Ormanları'ndan Atlantik'e kadar adeta dünya üzerinde bir coğrafi gezintiye çıkıyorsunuz. Takip edeceğiniz bu coğrafi rota üzerinde toplam 16 tema ve bir adet yağmur ormanı bulunuyor İstanbul Boğazı alanında yolun iki tarafındaki su tanklarıyla boğaz yansıtılıyor Kapalıçarşı mimarisinin görüldüğü Marmara alanında akvaryumun en büyük tankı olan ana tank bulunuyor Ayrıca Çanakkale Boğazı, Ege, Süveyş Kanalı, Kızıldeniz, Küresel Isınma, Akdeniz, Cebelitarık Boğazı, Doğu Atlantik (batık gemi), Orta Atlantik, Batı Atlantik, Panama Kanalı Pasifik, Nautilus (denizaltı) ve Yağmur Orman, alanları da görülebiliyor Dünyanın hem denizi, hem yağmur ormanları, hem boğazlanyla adeta bir dünya deniz turu gibi kurgulanan akvaryumun Yağmur Ormanları'ndan geçerken ıslanma riskinizi, yanınızda taşıyacağınız bir şemsiyeyle ortadan kaldırmanızda yarar var Çünkü doğasını hissetmek için Yağmur Ormanları bölümünde suni yağmur yağdırılıyor. Ege bölümünde antik uygarlıkların izlerini sürüyorsunuz. Kızıldeniz bölümünde mercanlar insanı kendine hayran bıraktırıyor. Karadeniz alanında dekorasyonu Nuh'un gemisi oluşturuyor.Alanların temalandırılmasında o alanın kültürel, coğrafi tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar interaktif oyunlar filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler yer alıyor Alanların, ses ve ışıklandırma sistemleri de bu temalandırmaya uygun olarak düzenlenmiş. Geziden kalan zamanı da eğlence mekanlarında geçirmek mümkün. 5 boyutlu cep sineması, kafe ve çocuk oyun alanlarıyla, çocuklu ziyaretçilere farklı seçenekler sunuluyor.

doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürüyo

CANLILARINDAN KÜRATÖR EKİP SORUMLU 

İstanbul Akvaryum, uluslararası standartlarda ve alanında uzman kişiler tarafından yönetiliyor İstanbul Akvaryum bünyesinde bulunan küratör ekibi sayesinde akvaryumda bulunan tüm canlılar doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürüyor. Küratör ekibi, canlıların yaşamlarını en iyi şekilde sürdürmelerini, düzenli ve doğal beslenmelerini, sürekli kontrol ve bakımlarını sağlıyor İstanbul Akvaryum'da son teknolojilerle donatılmış, tüm canlıların doğal koşullarına en yakın yaşam alanlarının sağlandığı, balıkların gözlemlendiği ve ana tanklara alınmadan önce karantina süreçlerinin sağlandığı bir bakım ve uyum ünitesi de bulunuyor.

GİRİŞ ÜCRETİ 2017 53,10 TL YETİŞKİN, 35,10 TL 2-12 YAŞ, ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN, ENGELLİ, 65 YAŞ ÜSTÜ, GAZİ (KİMLİK GÖSTERİMİ ZORUNLUDUR)


Diğer fiyatları görmek için İSTANBUL AKVARYUM Online Bilet sayfasına bakabilirsiniz.






istanbul_akvaryumu_servis_saatleri
İstanbul Akvaryumuna Ulaşım Bilgi

ALINTI: KİLER MAGAZİN ARALIK 2011 S:30-33

3 yorum:

  1. merhaba düşücelerimi süyleme gerğini gordum herşey cokgüzel am bu saatleri biraz daha arttıramazmıyız saat 20:00 kada calışanla oluyor onlar içinde biraz kolaylık sağlasanız daha iyi olmazmı? birtulu yetişemiyorum da teşekurler..

    YanıtlaSil
  2. 3 Veya 4 Yaşındaki çocuklar İçin Fiyat Ne kadar?
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul Akvaryum'un bilet fiyatları:
      Yetişkin : 29 TL

      Öğrenci, Öğretmen, Engelli, 65 yaş üstü, Gazi : 22 TL

      (Kimlik gösterilmesi zorunludur.)

      Yıllık Geçiş (Yetişkin) : 75 TL

      Yıllık Geçiş (Çocuk) : 55 TL

      4 kişilik aile : 85 TL

      3 kişilik aile : 68 TL

      0-2 yaş çocuklardan ücret alınmıyor.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.