Header Ads


SİVİLCELERİNİZ SORUN OLMASIN



Dünya üzerinde ergenlik çağındakiler de dahil olmak üzere milyonlarca kişi, akneden ve sonrasında ciltte ömür boyu taşımak zorunda kaldığı izlerden rahatsızlık duymaktadır.  

Yüzeysel olarak kullanılan ürünler, vitaminler ve tabletler arasında, akne sonrası izler için geliştirilmiş herhangi bir mucizevi tedavi ne yazık ki yoktur. Yüzeysel olarak kullanılan ürünler ve tabletler, ufak, yeni oluşmuş akne ve kısmen de izleri üzerinde zaman zaman etkili olabilmektedir. Ancak akne sorununuz beş yıldan fazla
ise yüze sürülen ürünlerle tedavi şansınız pek fazla değildir.

Soyucu Lazerler


Lazer ve cerrahi yöntemleriyle cildin daha derin katmanlarına ulaşılarak akne izleri oldukça başarılı bir şekilde giderilebilir. Ancak bu tedaviler zamanla ciltteki yağ bezlerine zarar vererek cildi kurutup, başka komplikasyonları da beraberinde getirebilir. Ayrıca mikrodermabrazyon tedavilerinin aksine, bu tedaviler, birçok kişi için oldukça pahalıdır.

Mikrokristaller ile Yeni Bir Cilt

Mikrodermabrazyon, güvenli ve cerrahi işlem gerektirmeyen bir yöntem olup yetkili bir profesyonelin denetiminde uygulanır. Mikrodermabrazyonun uygulanabileceği hastalar, herhangi bir sağlık problemi olmayan, cilt tonu tedaviye yatkın ve sonuç arayışında olan kişilerdir. Elin üzerine uygulanacak bir denemeden sonra mikrodermabrazyonun ağrısız, fakat etkili bir yöntem olduğunu anlamak mümkündür.

Akne İzleri

Mikrodermabrazyon, akne izlerinin tedavisinde önemli ve etkili bir yöntemdir. Soyucu lazer tedavilerine göre çok daha ekonomik olmakla kalmaz, ayrıca akne izlerini gidermede de başarılı sonuçlar getirir. Mikrodermabrazyon yönteminde, cilde mikroskopik boyuttaki kristaller püskürtülerek cildin dış katmanları kontrollü bir şekilde soyulur. Bu soyma işleminden sonra, gözenekleri tıkayan tüm istenmeyen hücreler ve ölü hücreler ile kir tabakası temizlenir. Vitaminden zengin kozmetik desteklerle cilt, daha güçlü, düzgün ve canlanmış bir hale getirilir. Mikrodermabrazyon ile ayrıca sonradan oluşan koyu renkli lekelerde de hızla azalma görülür.

Mikrodermabrazyorı sisteminin kimyasal ve lazer peeling'lerine göre avantajları;

Daha az ağrı ve rahatsızlık Minimal risk,
Bütün cilt tiplerine uygun olması Anestezi gerektirmemesi İyileşme için süresinin olmaması Tehlikeli kimyasal kullanımı olmaması Sosyal hayatı olumsuz etkilememesi
Mikrodermabrazyon tedavisi, yetkili bir profesyonel tarafından yapılabildiğinden, hastalar kendilerini tamamen güvende hissetmektedir. 
Mikrodermabrazyon uygulamaları, yüzeysel bir işlem olduğundan tedavi sonrası sosyal hayat olumsuz yönde etkilenmez. 
Tedavi esnasında acı, son derece düşüktür. Bu yüzden herhangi bir anestezi işlemi de gerekmez.

İngilizlerin Geliştirdiği Metot

İngiliz tıp adamları, akne izlerinin tedavisinde mikropeeling işleminden hemen sonra cilde Nlite-V adı verilen puls dye lazeri uyguluyorlar. Mikropeeling işlemi, lazerin derinlere ulaşıp akne izlerinin tabanlarındaki kolajeni tetikliyor ve izler hızla küçülmeye başlıyor. Bu işlem aynı anda da cildi gerginleştirerek izlerin daha hafif görünmesine imkan tanıyor. Nlite-V lazer tedavisi, diğer lazer metotlarından farklı olarak 12 ay kullanılabiliyor ve tedavi alanı güneş ışınlarından etkilenmiyor.

Soru: Sivilce izlerim için mezoterapi yaptırdım ancak başarılı olmadı; nedenini öğrenebilir miyim?

Bilindiği üzere cilde ve fonksiyonlarına faydalı olabilecek çeşitli maddelerin cildin derinliklerine enjekte edilmesine mezoterapi deniliyor. Mezoterapinin tek başına ciltteki izleri azalttığına dair bir bilimsel veri maalesef bulunmamakla birlikte ancak diğer teknolojik tedavilerle kullanıldığında faydalı olabilir.

Soru Çiçek hastalığına ait alnımdaki izler için ne yapabilirim?

Çiçek hastalığına bağlı izler ile sivilce izleri yapısal olarak benzer cilt problemleridir. Bu izlerde izlerin taban kısmında yenilenme sağlamak üzere mikropeeling ve arkasından Nlite-V lazer tedavilerinin aylık seanslar halinde uygulanması ile izlerinizi belirgin olarak küçültebilirsiniz.

Çok Amaçlı Kullanım

Kullanılan mikrodermabrazyon teknolojisinin tipine göre, tedavi kombinasyonu ve süreci değişiklik gösterebilir. Birçok akne izi veya leke, 3-4 seansta belirgin şekilde tedaviye cevap verebilir. Piyasada evde uygulama yapılabilen mikrodermabrazyon cihazları olsa da, kliniklerde kullanılan teknolojiler daha güçlü mikrodermabrazyon özelliğine sahiptir. Birçok klinik mikrodermabrazyon cihazının cildin gelişim sağlamasına yönelik multi-fonksiyonel özelliği vardır. Mikrodermabrazyon ile sadece akne izleri tedavi edilmekle kalmaz, aynı zamanda ince çizgi ve kırışıklıklar, istenmeyen lekelenmeler de giderilir. Böylece cilt üzerindeki kir ve ölü hücreler de temizlenmiş olur. Bunun sonucunda bir yandan ciltteki genç hücreler artırılırken, diğer yandan doku metabolizması, lenf drenajı ve kan akımı da hızlandırılır.

Mikrodermabrazyon Yöntemi Nasıl Çalışır?

Mikrodermabrazyonda ince ve medikal özelliğe sahip kristaller kullanılarak cildin en üst tabakasındaki deri, kontrollü bir şekilde soyulur. Bu soyma işleminden sonra yumuşak, düzgün ve besinleri kolayca emebilen bir cilt açığa çıkar.

Mikrodermabrazyon işlemi şu sorunları gidermede kullanılır:

□    Siyah ve beyaz noktalar

□    İnce çizgiler ve kırışıklıklar

□    Güneş hasarlı cilt

□    Akne eğilimli ciltler ve akne izleri

□    Yüzeysel yaşlılık izleri

□    Lekeli alanlar

□    Yağlı cilt
□  Kuru veya düzensiz cilt 

□  Yara ve yanık izleri

□    Kesik izleri

Bu prosedürde bir tedavi elliği yardımıyla cildin üzerinden iki veya üç kere geçilir. Cildin en üst tabakası düzgün bir şekilde soyulur. Yüzeysel cilt, soyma işlemi sırasında eş zamanlı olarak abrazyon ve vakum ile uyarılır ve yeni kolajen üretimi sağlanmış olur. Bu yolla kalınlaşan ve gençleşen deri, yaşlanmanın etkilerine daha dirençli hale gelir.

Güvenli ve Kolay Bir Alternatif

Yıllar boyunca, akne, ince çizgiler ve güneş yanığı gibi sorunlar, lazer ve kimyasal peeling yolu ile giderilmeye çalışıldı. Günümüzde ise daha modern, güvenli ve hemen hemen ağrısız bir tedavi yöntemi olarak mikrodermabrazyon tercih edilmekte. Avrupa'da on yıldan daha uzun bir süredir milyonlarca kişi bu yöntemle başarılı sonuçlar elde etti.

OPTİMUM YAŞAM ACAK-ŞUBAT 2012 S:48-51
Uzman Dr. Sinan İBİŞ
Flavius Estetik ve Güzellik Merkezleri
smanibisr@flavius.com.tr

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.