Header Ads


YALAN SÖYLEMEK NEDEN İŞE YARAR?

Yalan söylemek ile aklıma gelip daha sonra takılıp çıkmayan birkaç soruyu ve düşünceyi sizlerle paylaşıyorum.

      Günümüz dünyasında özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde söylenenlerin ve yapılanların çoğu kayıt altına alınıyor yani bundan 50 yıl önce söylediğiniz, yaptığınız bir olay eğer siz önemli iseniz bir şekilde kayıt altına alınmıştır. Son 20 yılda ise bu kayıtlar çok daha fazladır, gelişen teknolojiler ışığında. Şimdi bu bilgileri sizinle paylaşmamın sebebi şudur, Gazetelerde televizyonlarda, internette demeç veren ülkeyi yönetenler, daha sonra dediklerini inkar etme aşamasını gelebiliyorlar ve düşünün ki bunlar kendi iradeleri ile söylenip kayıt altına alınan olaylar.
Peki bu kadar rahat bu yöneticiler dediklerinden 180 derece dönecek davranışlar da bulunabiliyor, tek sebebi biz insanların üşengeçliği ile birlikte gelen unutkanlığıdır,
Olaylar sıcakken bir çözüm suna biliyorsak o iş çözüme kavuşmakta ama sıcaklık geçtikçe o olayla ilgili çözümlerde artık bitmekte ve hatta siz bile haklı olduğunuz bir konuda suçlu olabilirsiniz.



İşte bunu yöneticiler çok iyi bilir, aslında bu yalanın ortaya çıkması ile alakalı bir durumdur, işi hal yoluna koyana kadar en güzeli ya gizleyeceksin ya da değiştireceksin yani yalan söyleyeceksin. Yalan söylediğinde zaman kazanırsın ve bu şekilde olayı soğutursun, ya da yapman gerekeni  yapman için gerekli süreyi kazanırsın ve en önemlisi yalanın ortaya çıksa da önemli değildir ikinci saldırıyı yine aynı yöntemle bu sefer kafa karıştırıcı demagoji ile yaparsın, en sonunda ise düşman yaratırsın ki sana inanları daha fazla kaybetme riskinden kurtarıp daha inançlı yandaşlar, yoldaşlar, candaşlar haline getirirsin peki geriye kalanlar işte onlar eğer pes etmiyorlarsa sayılarının azaldığını fark edene kadar ne olduğunu anlayamazlar, daha sonra sayılarının azaldığını görünce bu sefer kızgınlıkları yüzünden yanındakileri de kaybetmeye başlarlar ve en sonunda azın azı kaldıkları içinde yenilirler zamana.

İşte bu yalanı ve inkarı kullananlar şunun farkındadırlar herkes yapılan yanlışlara canı yanana kadar sahiplenemez. İşte bu yüzden de yalan ve inkarı kullananlar, canı yanmış olanı mümkün olduğunca yalnız bıraktırmaya çalışır. Çünkü canı az yanan belli bir süre sonra üşengeçliği ile birlikte unutur olanları.

Aklıma takılan soruları unutmadan sorayım bende kaç gündür etrafta dolanan çürük rapor hikayesini araştırdım durdum ve bununla ilgili mecliste tek soruyu Kamer Genç sormuş onun haricinde hiçbir parti yöneticisi ve milletvekili, delegesi falanı filanı sormamış soruşturmamış orta da ilginç bir durum var anlayacağınız ya bu çürük raporuna yalan diyenlerde bir sorun var yada bu raporun çürük olmadığına inananlar daha fazla...

Demokrasi düşünen bireylerin özgürce karşı tarafa zarar vermeden düşüncelerini ifade etme yoludur, bunun için mitingler düzenlenebilir, toplantılar yapılabilir, yürüyüşler yapılır ve açıklamalarla istekleri anlatılır, ama siz bunu değiştirmeyi düşündüğünüz anayasaya sığınarak yok efendim izin almalısınız, yasaya uymalısınız derseniz bu da inkar olur bu da zaman kazanma olur, özellikle şu an komşu bir ülkene demokrasi dersi vermeye çalışırken tam bir yanlışlık olur... 

Ben bu dünya da misafir olduğumuza inan bir bireyim ve misafirliğe gittiğimiz de nasıl kaldığımız yerleri zor durumda sokmaya çalışmıyorsak ki bu bizimde iyiliğimiz için çünkü dönüp dolaşıp yine misafir olabiliriz, Dünya da misafir olduğumuzu unutmayıp ona göre davranmaya çalışmaktayım, bunun yüzünden a partisi b partisi beni sadece yaptıkları yanlışlarla ve doğrularla ilgilendirir ve elimden geldiğince de onları evrensel doğrularda birleştirmeye çalışırım.

Ata sporumuz güreş müsabakalarında söylenen bir deyim ile yazıma son vereyim 
Altta kaldım diye yerinme,
Üste çıktım diye sevinme...

O ana kadar ne yaptıysan kar sayma...
,
Bu arada, Yalan tanım olarak bir olayı kendi çıkarları için karşı tarafa zarar vererek daha fazla çıkar sağlamak için yapılan davranış diyebiliriz.

30.03.2012 16:16
Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.