Header Ads


İşsiz Üniversiteli ve Kızgınlıkları

ATANAMAYAN KENDİ İŞİNİ YAPAMAYAN BİR ARKEOLOJİ MEZUNUNUN KIZGINLIKLARI.
Kızgınlığım kendime ama başkalarına çok pis yükleyesim var , gemisini kurtaran kaptanlara, bananecilere, bahanecilere, maddiyattan ve onun getirdiği güçten başkasına inanmayanlara ve onları başımıza getirenlere yüklenesim var.

1998 yılında ÖSYS de sınava girerken verdiğimiz tercihimi tekrardan kontrol etmeyip hazırladığım 3 nüshaya güvenerek tercihimin formda olduğunu farz ederek sınava girip birde ona güvenerek nasılsa 4 matematik net yetiyor diyip yaptığım 8 matematik sorusuna da güvenerek 12 soruyu da emin olmadan cevaplayıp yinede 4.25 net yapıp TM(Türkçe-Matemetik)den yeterli puanı alıp tercihime yerleşemediğimi ve Bitlis Meslek Yüksek Okulu'nu kazandığım için kendime kızgınlığımı YÖK'e, ÖSYM'ye, Milli Eğitim Bakanlığına, Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına yükleyesim var.

YÖK'e, ÖSYM'ye, Milli Eğitim Bakanlığına, Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına yükleyesim var.
Yeterince bu sınav ve eğitim sistemine karşı duramadığım için, kendimi hapislerde yatırmadığım, nezaretlerde dayak yedirmediğim için ; bende ailemi, sevdiklerimi düşündüğüm için; mitinglerde başlarda değilde ortalarda olduğum için kendime olan kızgınlığımı ; Emniyet Müdürlüğüne, İçişleri Bakanlığına, Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına yükleyesim var.

İstemediğim bölümü tercihlerime ilerde bu meslek de iş var diyip stratejik planlar dahilinde tercih listemin sonuna ekleyip kazanmama ama kazandığımda Bölümüm Bilgisayarlı Muhasebe olmasına rağmen okulumuzda bilgisayar olmaması ve neyseki Bitlis şehrinin ileri gelenlerinden birisinin diplomaya ihtiyacı olması sayesinde bilgisayarlarımızın olmasına ama o arada okuldan soğuduğum için ve bitirdikten sonra düzenlenen kurslarla da aslında bu sertifikayı alabilceğimi  öğrenip , 2001 den sonra elini sallasan Bilgisayarlı Muhassebe kursundan çıkmış binlerce işsizden biri olduğum için ve stratejik hatamdan dolayı kendime olan kızgınlığımı böyle üniversiteler açıp içi boş öğrenciler yetiştiren ve daha sonra uzmanlık alanlarını özel kurslarda mezun vererek vasıflı işsizi çoğaltan, YÖK'E ve yine Milli Eğitim Bakanlığına,  Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına yükleyesim var.

Canları sıkıldıkça sistem değişteren ÖSYM'ye ve yine YÖK'E ve yine Milli Eğitim Bakanlığına,  Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına yükleyesim var.

İllaki fakülte okumak istediğim için ve Kredili sistemden liseden mezun oldğumda Hukuk Sosyal Bilimlerdeyken TM bölümüne alınıp benim gibi matematik eksikliği bu kredili sistemle katbe kat arttırılanlardan olduğum ve işin kolayına kaçıp matematikte 4 işlem ve problem çözme bana yeterli diyip Kredili Sisteme güvenip sosyal bilimlerden mezun olup istediğim bölümleri kazanma şansımın sıfırlanması sonucunda tarih sevgisi, ablamın hititolojide okurken ki gezileri, çivi, yazıları falan filan derken Arkeolojiyi tercih etmemin kızgınlığını, canları sıkıldıkça sistem değişteren ÖSYM'ye ve yine YÖK'E ve yine Milli Eğitim BakanlığınaBaşbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına yükleyesim var.

Arkeolojiyi kazandıktan sonra bütün ilgim ve bilgim ile başarılı bir öğrenci olup derecelere girerken Akademik Personel olabilmek için yaş sınırlaması getirilip, kendimi geri plana itip akademik personel olmak için gereken basamaklar olan öğretim görevlileri ile aramı iyi yapmayıp tam tersine onların odasına gitmeyip, onlarla sadece öğretmen öğrenci ilişkisi içinde olmam ve beni kendine rakip gören sınıf arkadaşımın arkamdan ileri geri konuşmasını da sağlayıp zaten egolarına yenik düşen bu bazı ama üniversitelerin çoğunu ele geçirmiş öğretim görevlileriyle tek taraflı bir savaşın içine soktuğum ve arkasına ruhsal durumu bozuk olan ve şimdi profluk yapan , üniveriste de şimdi başka öğrencilerin başını yakan ve onun kaprislerine katlanmadığım için fakülteyi 5'inci bitirebilecekken 6 ay uzattığım için kendime olan kızgınlığımı, soruşturma açtırmamıza rağmen hiçbir şey yapmayan, Üniversite Rektörlüğüne, YÖK'E ve yine Milli Eğitim Bakanlığına,  Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına yükleyesim var.

Akademik monarşinin hüküm sürdüğünü unutup inatla Arkeolojide yoluma devam etmek isteyip, benimle çalışacak hoca bulduktan  ve sonrasında  söke söke mezuniyetimi de aldıktan sonra yüksek lisansa başvuru yapacakken Arkeoloji bölümü de EA(TM) ya alınıp benim LES Eşit Ağırlık Puanım 50 olması gerekirken 49.945 de kaldığı için  başvurumu yapamayıp yüksek lisans hayallerimi ertelerken beynimin durup beni yarıyolda bırakması olan Kazanılmış haklar geri alınamazı unutturması yüzünden kendime olan kızgınlığımı,ve arkasından askere gitmem ve dönüşte yeterli puanı alıp tam başvuru yapacakken yükseklisans bölümünün kapatılmasına kızgınlığımı,yine canları sıkıldıkça sistem değişteren ÖSYM'ye Milli Savunma Bakanlığına ve yine YÖK'E ve yine Milli Eğitim Bakanlığına,  Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına yükleyesim var.



KPSS sınavına sıcak bakmadığım ve öylesine girip 2008 KPSS'de 55 puanla kalıp tarihin en çok arkeolog (72 Adet) alımını kaçırıp daha sonra 2010 KPSS'ye bir umutla girip ama yine yeterli puanı alamayışıma kızgınlığımı arkasından da zaten 2010-2012 yılları arasında KPSS ile sadece 10 tane arkeolog alınması ama Kültür Bakanlığı kendi içinde Sanat Tarihçilerini Arkeolog yapıp açılacak kadroları kapatarak 2 yıldır atanmayı bekleyenleri hayal kırıklığına uğratırken çalışsaydım da açıkta kalacakmışım diyerek kendimi kandırma durumuna girdiğim ama 2012 KPSS'ye deli gibi hazırlandığım için ki kızgınlığımı, bizleri uzman olarak mezun edip, daha sonra yerimize uzman olmayanları ve üstelik işleri olup sadece maaş farkı yüzünden biz arkeologların yerini gasp ettiren, Kültür ve Turizm Bakanlığına, canları sıkıldıkça sistem değiştiren ÖSYM'ye ve yine YÖK'E ve yine Milli Eğitim Bakanlığına,  Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına yükleyesim var.

3 yorum:

  1. Bende bu bilinmez yolun ortasındayım bakalım 4. sınıf arkeoloji öğrencisiyim 2012 kpss puanım vasat 2014 kpss ye çok iyi hazırlanmalıyım diye kendimi kandırmaklameşgulüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsin diyorum ve bu süre zarfında yolunuzun açık olmasını diliyorum. 2014 daha zorlu geçecek çünkü artık eşit ağırlıkçılarda mezun olmuş olacak ve herkes matematik biliyor olacak.

      Sil
  2. Bende bu bilinmez yolun ortasındayım bakalım 4. sınıf arkeoloji öğrencisiyim 2012 kpss puanım vasat 2014 kpss ye çok iyi hazırlanmalıyım diye kendimi kandırmaklameşgulüm

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.