Header Ads


YÖNETİM NASIL OLMALI?


YÖNETİM VE ORGANİZASYON

Toplumlar için yönetimin düzgünlüğü bireylerin aldığı eğitimden geçerken, ekonomide yönetimin düzgünlüğü kendi içinden gelmeli aksi taktirde yönetimi bozuk olan bir ekonomik işletmenin veya kurumun kar etme olasılığı çok düşük olur ve belli bir süre sonra ya batar yada bu yönetim şekli ile hiçbir zaman kurumsallaşmaz.





Toplumlar için bireyin ekonomik refahı bir şekilde yönetimi etkileyip baştakileri yönlendirme gücüne sahip bireyler haline getirirken,ekonomik refah seviyesi düşük bireyler ise her zaman yönetimin insafına kalmıştır. Hali hazırda yönetimde olanlarda maalesef bireylerin gelişmesinden çok kendi gelişimleri ile ilgileneceğinden toplumların iyi yönetilmesinde üretimi ile yükselmiş bir refah seviyesine sahip bireylerden geçmektedir.

Ekonomik işletmelerde de yönetimde bulunanların refah seviyesini yükseltemez iseniz işletmeyi çok zor durumlara sokmanız kaçınılmazdır. Özellikle vasıfsız yönetim ve düşük bir refah seviyesi o işletmenin düzen akışını ve gelişimini engeller. 

Sonuç olarak bir ekonomik işletmenin kurumsallaşmasında yönetimin vasıf ve yetenekleri ekonomik refah seviyesinin yüksekliği ile ilgiliyken devlet yönetiminde bu durum illaki bireylerin üretkenlikle elde ettiği refah seviyesinin yüksekliği ile ilgidir.


İlk Yayınlanma Tarihi
04 Ağu 2012 11:56

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.