Header Ads


AKÇAKALE NEDEN BOMBALANIYOR...

Askerlik yaptığım yer şimdi Türkiye gündeminin en tepesine oturmuş durumda. Bilen bilmeyen herkes Akçakale hakkında yorum yapıyor onu boşverin daha Akçakale'nin yerini bile tam olarak bilmeyen insanlar Akçakale uzmanı oldular. Peki nedir bu Akçakale'nin bu kadar sınır ilçe içinde ki önemi neden diğer sınır ilçelerinde bombalama olayları olmuyor da Akçakale'ye düşüyor bu toplar?


Bu sorunun cevabı için kesinlikle orada askerlik yapmış olmanız yada yaşıyor olmanız gerekir ve bu olaylar orada patlak verdiyse bunun sorumlusuda orayı bilenlerdir diyebiliriz, çünkü Akçakale 20. Zırhlı Tugayı 3. Hudut Alayı 2. Hudut Taburu 5. Hudut bölüğüne bağlı sınır karakolları ve bölük merkezi ile çevrelenmiştir, aynı zamanda Mürşitpınar da bulunan 6. hudut bölüğü  karakollarıda yakın konumdadırlar. Bu bölge alabildiğine boş bir alandır ve irili ufaklı köylerden hatta mezralardan oluşmaktadır. Bizim askerlik dönemimizde bol bol taciz ateşleri ve ufak tefek kaçakçılık olayları arada birde kendiliğinden patlayan mayınlarımız vardı. 
İşte bu alan her türlü saldırıya açık çünkü o boşluğun hemen arkası sur duvarı gibi set olmuş tepelerden oluşmakta ve arkasını göremiyorsunuz. Bu yüzdendir ki oralardan bize açılan taciz ateşlerinin sahibini bir türlü bulamazdık işte atılan bu toplarında Akçakale'ye düşmesinin en büyük nedeni budur günün 24 saati tam olarak olmasa da bir şekilde gözetlenen bu sınır da neyin nerden geldiğini görmeniz sadece tepenin önüne geçilirse biliniyordu onun haricinde tepenin arkasında neler olduğu sadece varsayımlardan öteye gidemiyordu.

İşte bunu bilenler bu yüzdendir ki diğer sınır ilçelerine bomba atamıyorlar... Atarlarsa ortaya çıkacaklarını bilirler ve o zaman bu kirli savaşın kime fayda olduğu ortaya çıkar...

Zorla birileri bizleri taraf olmamız için zorluyor sırf kendi çıkarlarını koruyabilmek için...

İnsanoğlu hala evrimsel gelişim sürecinde ve malesef ki bu evrimsel sürecini tamamlayabilmek içinde illaki savaşmak zorunda eğer savaşmaz ve sömürmez ise malesef bu gelişimi tamamlayamayacaktır.

Olanda her zaman önceki nesillerden gelen evrimleşmiş genlere sahip olan insanlara olacaktır. Çünkü onlar geleceğin diliyle konuşurken geçmişin dili onları hep kötüleyecektir...

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle....

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.