Header Ads


SINIFSIZ TOPLUM ÜZERİNE DÜŞÜNCELER


İnsanlığın önünde uzanan zor ve çetin bir gelişme süreci vardır. Bu süreç içerisinde birbirlerine etmediklerini bırakmamıştır ve bırakmayacaktır. İnsanlar, gelişim ve evrimsel süreç içerisinde savaşlar, sömürülerle dolu birçok acımasız uygulamalara maruz kalmıştır ve kalacaktır. 

İnsanlığın en büyük gücü ise inanılmaz bir şekilde bu yapılan uygulamalarla olacaktır. Savaşla, sömürü ile gelişen bireylerle birlikte toplumlar, eksikliklerinden kurtulmaya başlayacaklar ve korkularını dizginleyecebileceklerdir. Başkasının acısından, güçlenerek daha iyi daha güzel sisteme kavuşacaktır. Gelişmenin getirdiği evrimleşme kendini gösterecektir ve yüzyıllardır tartışılan birçok konu kendiliğinden kapanacaktır.

Gelişmiş bireylerin düşünmediği bir konudur, sınıfsız toplum.Sınıflar, eksikliklerden ortaya çıkar, insanın
kendine güvensizliği ile başlar ve arkasından sığınma ihtiyacını ortaya çıkarır, bu ihtiyacı karşılayacak kurumlar, teoriler, inançlar oluşturur, sonra bu sistem içinde gelişmeye başlar güveni yerine gelir. Kendi gücünü yaşamaya başlar ve eksiklikleri tamamlandığı için artık başka bir güç tarafından veya sistem ile korunma ihtiyacı kalkar. 
Şuan ki dünya da bu tür istekleri olanlar veya ben okudum,çalıştım,çabaladım haliyle farkım olacak diyenlerin hala eksik tarafları olmasındandır. Korunmaya ve korumaya ihtiyaç duyma, sınıfları oluşturur.

Dünya eninde sonunda kendi içinde tamamen gelişmiş bireylerden oluşacak yapıya gelecektir. Tarihsel gelişim genlerle taşınabilmesi ve yapı itibari ile insanlığın  buna uygun olması, nesiller arasında da daha güçlü bir şekilde devam etmesini sağlayacaktır. 
27 Şubat 2013 08:48
Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.