Header Ads


AVRUPA'NIN GELİŞMESİNDE Kİ İTİCİ GÜÇ...

Avrupa tarihi ve gelişimine kısaca baktığınızda iktidar oyunlarında ne kadar usta olduklarını göreceksiniz.

Özellikle kışkırtma, provokasyon, kaos yaratma, iyiyi kötü, kötüyü iyi olarak göstermede ki başarısı kendi tarihleri içinde açık bir şekilde görülmektedir. Özellikle hıristiyanlığın kabulünde ki en büyük amaç yine bu iktidar oyunlarından gelmektedir. Constantin hırıstiyanlığın gücünü fark etmesi gireceği savaştan hemen önce gördüğü rivayet edildiği rüya ile kendi kontrolüne geçmiştir ve ondan sonra topladığı İznik konsülüyle farklı düşünceleri birleştirmiş ve bu sayede dini kendi iktidarının kontrolü altına almıştır. Roma ve Yunan'ın çok tanrılı dini insanların iktidarlar tarafından kontrolünü zorlaştırıyordu. Çünkü tek bir inanç altında toplananları yönlendirmek ve yönetmek kolayken onlarca hatta yüzlerce farklı tanrı ve tanrıça inancında olanları toparlamak veya hareketlendirmek imkansızdı. 


İşte bunu fark eden Constantin Avrupa'nın kaderini değiştiren adımı atarak tek bir din altında bütün milletleri toplamaya başladı. Onun bu hamlesini daha sonra daha da büyütüp Katolik kilisesi adı altında Vatikan daha katı ve kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya başlamıştır özellikle İspanyollar, Portekizliler ve Fransızlar ve Latinler kendi çıkarlarına göre tekrar ve tekrar şekillendirdiler. Kendi içlerinde ayrılıkları ise İstanbul'un fethinden sonra olmuştur. İstanbul fethi Avrupa için küllerinden doğuş olmuştur çünkü Bizans'ın ne kadar aydın, düşünür, sanatçı kitlesi varsa Avrupa'da çeşitli ülkelere ama özellikle İtalya'ya geçmiştir ve böylece doğunun zenginliğini ve kültürel birikimini taşıyarak Rönesans,reform ve coğrafi keşiflerde dahil olmak üzere Avrupa evrimleşmiştir. Dinin yozlaşmış kısmını bırakmışlar toplayıcı ve güçlendirici tarafını almışlardır. dinin yoz tarafını ise düşmanlarının inançlarına karıştırarak onların inançlarına gizliden saldırılar gerçekleştirmişlerdir. Bugün İslamiyet de dahil olmak üzere dünyada hırıstiyanların ayak bastığı bütün yerlerde ki inançların tümünde bulunan yozlaşmaların sebebi Avrupa'nın iktidar oyunlarının bir ürünüdür.

Avrupa kendi gelişimini işte bu şekilde sürdürmektedir. Bugün kendi iktidarlarımız da dahil olmak üzere bütün ülkelerde bulunan iktidarlar bu oyunlar ile uğraşmaktadır. Bağımsız ve Avrupa'nın çıkarlarına ters düşen iktidarlar dersek daha doğru bir tespit olur. 

İşte bu yüzdendir ki Avrupa yeri geldiğinde diğer dinlerin yanındadır yeri geldiğinde uzağındadır. 


Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.