Header Ads


İNSANLIĞIN SONU NASIL OLACAK

Dün ZERO HOUR adlı bir dizi seyretmeye başladım. Amerikan kanalı FOX yayınlıyor, şubat 2013 tarihinde başlamış. Konusu ana rahmine ihtiyaç duyulmadan insan yaratmaya başlayan Nazi Almanyası ile başlıyor ve her zaman ki gibi kötülüklerle mücadele eden gizli Hristiyan örgütü arasında geçen kurgusal olaylar. Kıyametin yaklaştığı ve bu gizli örgütün elinde olan kutsal emanetlerin korunması üzerine olayla alakasız görünüp, alakası sonradan ortaya çıkan karakterlerle devam edip gidiyor. Neyse konu bakımından güzel ama yapım olarak çok başarılı bir dizi değil ama bu yaz aylarında kuzunun olmadığı yerde keçi ve Abdurrahman Çelebi olayı diyelim. 

ZERO HOUR ve birçok dizi, filmde kıyamet teorisi bir şekilde işlenir. En çok korkulan ise insan neslinin yok olacağı üzerinedir. Hem kıyametten bahsedilip hem de insan neslinin devamı neden bu kadar önemlidir diye sormaya başladım. Sonuçta tek tanrılı dinlerin hepsi kıyameti kabul eder ve dünyanın eninde sonunda yok olacağı insanlığın dünya üzerinde ki yaşamı son bulacağı mantığını da kabul eder. Özellikle Hollywood dizi ve filmlerine baktığımızda ise hep Hristiyanlık inancı hat safhadadır ama aynı zamanda insanlığın yok olma korkusu da devamlı işlenir.  Aslında bu düşünce tarzıdır insanlığın devamlı savaşlar içinde ve bir birlerine üstün olma çabası. İnançlı olan bir insan zaten eninde sonunda dünyadan yok olup gideceğini bilir. 

Bizlerse bu korkuyla birbirimiz yok edip duruyoruz.

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...


Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.