Header Ads


LONDRA KÖPRÜLERİNİN SIRLARI

Kew Bridge
Açılış tarihi: 1903
Uzunluk? 360m
Büyüleyici gerçekler:
Geçerli köprü üçüncü restore edilmiş  halidir. Orijinal adı King Edward VII Köprüsü olduğunu , ama selefine olduğu gibi neredeyse evrensel Kew Köprüsü olarak da bilinir.
Bu İkinci Dünya Savaşı'nda Alman bombardıman uçaklarının şarapnelleri tarafından hasar gördü 
Chiswick Köprüsü
Açılış tarihi: 1933
Ne kadar? 185m
Büyüleyici gerçekler:
Bu köprü inşa edilmeden önce bir feribot bankadan bankaya insanları aktarmak istiyor. Bu aynı zamanda Boat Race sonuna yakın köprüdür.Alışılmadık bir Thames karayolu köprüsü için, kemerler sadece üç nehir kapsar. Iki kişi iki tarafında çekme yolları üzerine gidilir.

Barnes Köprüsü
Açılış tarihi: 1895
Büyüleyici gerçekler:
Üst Bow dize kemerler, orijinal köprünün bir parçası değildir. Benzer bir yapı, 1891 yılında Brighton demiryolu hattı üzerinde yıkıldıktan sonra orijinal döküm demir açıklıklı güvenlik sorgulandı. Hala kullanılmamış, altına özgün yapısını görebilirsiniz.
Bu yaya ve tren geçitleri birleştirmek için sadece üç köprüden biridir.
Hammersmith Köprüsü
Açılış tarihi: 1887 (ikinci versiyon)
Ne kadar? 210m
Büyüleyici gerçekler:
Bu Thames Nehri üzerinde inşa edilen ilk asma köprü oldu.
1919 yılında Teğmen Charles Campbell Wood nehirde bir kadını kurtarmak için köprüden atladı. Her ikisi de yaşamış, ama onun yaralanma sözleşmeli tetanoz öldü. O'nun kahramanlığı bir plaket ile anılmaktadır.
1939 yılında IRA, 2000 yılında Geçici IRA - Ayrıca iki bomba hedefi olmuştur.
Putney Köprüsü
Tarih: 1886 (ikinci köprü)
Ne kadar? 210m
Büyüleyici gerçekler:
Bir hikaye Putney Köprüsü yapımı bir feribot kayıkçı geçmeye yaptığı çağrıları göz ardı sonra bir kere bildirildi nehrin diğer tarafında kaldı Sir Robert Walpole, kişisel desteğini kazandı göstermektedir. Köprü de yıllık Oxford / Cambridge Boat Race başlangıç ​​noktasına en yakın köprüdür.Ve seri katil John Christie 1953 yılında köprü tarafından tutuklandı.
Wandsworth Köprüsü
Açılış tarihi: 1940
Ne kadar? 200m
Büyüleyici gerçekler:
Köprünün tarafında çelik paneller görünüşte düşman hava baskınlar köprü kamufle etmek için bir girişim, mavinin farklı tonlarında boyanmış.Renk düzeni hala bugün var. Bu, Londra "muhtemelen en önemli köprü" olarak tarif edilmiştir.
Battersea Köprüsü
Açıldı? 1890
Ne kadar? 221m
Büyüleyici gerçekler:
Battersea Köprüsü hala varlığını Thames üzerinde dar yol köprü. Onun önceki doğuşunda nehir üzerinde son ahşap köprü oldu.
Albert Bridge
Açılış tarihi: 1873
Ne kadar? 220m
Büyüleyici gerçekler:
Millennium Bridge onun yalpa için bilinmesi gereken ilk köprü değildi.Yakındaki Chelsea kışladan askerler tarafından kullanıldığı zaman salladı çünkü Albert Köprüsü "Titreyen Lady" olarak biliniyordu. Köprüsü üzerinde yürüyen zaman adım kırmak için asker uyarı bir işareti hala görüntülenir. Köprüden trafik sınırlıdır. Ayrıca bu tasarım kararsız kanıtladı zaman ilave asma köprü elemanları ile, Ordish-Lefeuvre sistemini kullanarak, onun sıradışı tasarımı için olduğunu belirtti. Bu hiçbir zaman almıştır Thames üzerinde iki adet yol köprüden biridir.
Chelsea Bridge
Açılış tarihi: 1937 (bir önceki Viktorya enkarnasyon yerine) Mayıs
Ne kadar? 213m
Büyüleyici gerçekler:
Diğer Londra köprülerin aksine - - Köprünün her iki ucunda hayır "dayanak" destek var köprü anlamına gelir, kendini demirlemiş olduğunu.Köprü kurmak için kullanılan tüm malzemeler İngiliz İmparatorluğu kaynaklı edildi.
1950'li yıllarda, köprü motosiklet çeteleri için bir buluşma noktası haline geldi.
Köprü, (2007 yılında yeniden dekore) Arsenal renklerle dekore edilmiş ki Chelsea taraftarları şikayetlere yol, kırmızı ve 1970'lerde beyaz boyalı.
Önceki köprü, bir asma köprü, 1858 yılında Kraliçe Victoria tarafından açıldı - ve Victoria Köprüsü adında. Ancak adı daha sonra nedeniyle asma köprülerinden güvenilirliği üzerinde kaygıları, Chelsea Bridge değiştirildi. Yetkililer görünüşte olası potansiyel çöküşü hükümdar bağlı olmak istemedim.
Grosvenor Köprüsü
Açılış tarihi: 1967
Ne kadar? 283.5m
Büyüleyici gerçekler:
Londra Victoria istasyonuna orijinal köprü 1860 yılında inşa edilmiştir. Bu nehir üzerinde trenlerin akışını bozmadan, segmentlerinde yeniden inşa ve 1960 yılında genişletilmiştir.
Vauxhall Bridge
Açılış tarihi: 1906
Ne kadar? 247m
Büyüleyici gerçekler:
Köprü sanat eserleri ile süslenmiş - o kapısı değil, birçok insan fark ederdi. Nehir trafiği görünür köprünün tarafta, bir tarafta bilim, tarım, mimari, mühendislik ve çömlek temsil eden dev bronz heykeller, güzel sanatlar, yerel yönetim ve diğer eğitim vardır. Başlangıçta genelinde tramvay almak için tasarlanmış ve özel bir otobüs şeritli olması ilk köprü oldu.
Lambeth Köprüsü
Açılış tarihi: 1932
Ne kadar? 237 metre
Büyüleyici gerçekler:
Güya Lambeth Köprüsü kırmızı renk Lordlar Kamarası'nda koltuk rengini temsil eder. Avam Kamarası üyeleri daha aşağı Westminster Bridge yeşil kullanmak ise Parlamento evin Geleneksel üyeleri, o köprüyü kullanmak istiyorsunuz.
Westminster Bridge
Açılış tarihi: 1862
Ne kadar? 252m
Büyüleyici gerçekler:
Bu merkezi Londra'da Thames boyunca eski yol köprü. Onun önceki cisimleşmiş olarak, aynı zamanda çizgiler içerir Westminster Köprüsü, 3 Eylül 1802, üzerine Bestelenmiş William Wordworth şiiri için ayar oldu
"Bu şehir / sabah güzelliği giymek, bir giysi gibi, erdirmez; sessiz, çıplak / Vapurlar, kuleler, kubbeler, tiyatrolar ve tapınaklar alanları dediler / Aç yalan ve gökyüzüne;. Hepsi aydınlık ve parıltılı içinde dumansız havanın "
Köprünün üzerinde ayrıntılı Gotik Charles Barry, Westminster Sarayı'nın mimarı olduğunu.
Golden Jubilee Köprü ve Hungerford Köprüler
Açılış tarihi: 2002. Merkezinde Hungerford Köprüsü demiryolu köprü 1864 yılında açıldı.
Büyüleyici gerçekler:
Orijinal Hungerford Köprüsü bir süspansiyon yaya köprüsü olarak Isambard Kingdom Brunel tarafından tasarlanmıştır. Daha sonra bir demiryolu köprüsü ile yerini yeni, son açılan Charing Cross İstasyonu için Doğu Demiryolu şirketi tarafından satın alındı.
Orijinal Zincirler Brunel da tasarlanmış Clifton Süspansiyon köprünün yapımında kullanılmıştır.
Waterloo Köprüsü
Açılış tarihi: 1945
Ne kadar uzun: 375m
Büyüleyici gerçekler
Waterloo Bridge, belki daha da iyi kırmızı telefon kutusu tasarımı için bilinen Sir Giles Gilbert Scott tarafından tasarlanmıştır.
Garip bir cilvesi olarak, başka Gilbert Scott daha önce köprü, Samuel Gilbert Scott, bir hile 1841 yılında köprü üzerinde yanlış gittiğinde ölen Amerikalı bir dublör ile ilişkili bulunmuştur.
İlk köprü, dokuz kemerli bir granit inşaat, John Constable ve Claude Monet tarafından belirgin sanatsal Thomas Hood tarafından bir şiir 'Ahlar Köprüsü' de dahil olmak üzere başvurular, ve resimleri vardı.
Kinks, ikinci köprü görünümünde atıfta bulunarak, 'Waterloo Sunset' seslendirdi.
Blackfriars Köprüsü
Açılış tarihi: 1869
Ne kadar? 281m
Büyüleyici gerçekler:
1769 yılında açılan orijinal köprü, daha sonra Başbakan sonra William Pitt Köprüsü seçildi. İkinci köprü, Joseph Cubitt tasarımcısı, aynı zamanda Weymouth Pier sorumlu oldu.
Millennium Bridge
Açılış tarihi: 2000 (daha sonra onarım için kapalı)
Ne kadar? 370m
Büyüleyici gerçekler:
Bu açılış korkutucu titreştirilebilir sonra "titrek köprü" lakaplı, Milenyum Köprüsü bu eksiklik giderildi ise en fazla 18 ay boyunca kapalı olması gerekiyordu. Şubat 2002 açılmasıyla ilgili, Telegraph Lord Norman Foster, köprü tasarlanmış mimar söyledi bildirdi tekrar titriyordu eğer kendini atmak istiyorum .
Southwark Bridge
Açılış tarihi: 1921
Ne kadar? 244m
Büyüleyici gerçekler:
Bazı boya 13.000 litre son restorasyon Southwark Bridge kullanıldı. Önce köprünün yapımı için watermen tarafından kullanılan adımlar hala güney tarafta var.
London Bridge
Açılış tarihi: 1973
Ne kadar: 269m
Büyüleyici gerçekler
Londra'nın köprülerin en katlı şimdi merkezi Londra'da en modern yol geçiş olduğunu bir ironi şey. City of London ve Southwark arasındaki bu bağlantı, dahili bakıma muhtaç hale düşmüş, ve sonra birkaç kez yeniden inşa edilmiştir - dolayısıyla eski tekerleme, London Bridge Falling Down edilir.
Şehir efsanesi uzun köprüsü o daha belirgin Tower Bridge satın düşünerek, Lake Havasu City, Arizona tuğla o tuğla yeniden bir Amerikalı girişimci, Robert P McCulloch, satılmış olduğunu gitti. Ancak, bu hikaye şiddetle itiraz edilir.
Önce mevcut köprü, Roma köprüleri, ve üstüne inşa edilmiş evleri ile Ortaçağ köprüler vardı. Henry II tarafından yaptırılan taş bir 1831 kadar fazla altı yüzyıl sürdü. O köprünün bir parçası artık Victoria Park, Londra'nın doğusunda, küçük bir park bankı kameriye olarak kullanılır.

1209, bu 1209 yılında ortaya çıktı Thames Nehri üzerinde London Bridge (Hulton Arşiv)
Tower Bridge
Açılış tarihi: 1894
Ne kadar? 244 metre
Büyüleyici gerçekler
Tamamlanması üzerine, Londra köprüleri içinde bu en belirgin köprüdür. nehir trafiği için yükselmeye izin veren bir hidrolik sistem ile, dünyanın en gelişmiş "baskül" köprü türü olarak kabul edildi.
Bir çift katlı Londra otobüs hala üzerinde iken 1952 yılında, köprü açılıyordu. Albert Gunton tarafından tahrik ediliyordu sayı 78, hızlandırmak zorunda kaldı ve boşluğu atladı.
Bu ilk yakın özledim değildi: 1912 yılında, bir çift kanatlı görünüşte bir kaza önlemek için BASCULES ve geçit arasında uçtu.
Buradan daha fazla bilgi alabilirsiniz
Köprü sergisi hakkında daha fazla bilgi için Londra Docklands sitesinde Müzesi

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.