Header Ads


KARAR VERMEK NE KADAR ZOR ONU UYGULAMAK DAHA DA ZOR

Bazı zamanlar insanın neler yapacağını bilmemesi ne kadar garip bir durumdur. Düşünüyorsun, ne yapayım? 
Neler yapabilirim? 
Kimlerle görüşebilir, kimlerden akıl alabilirim?  
Fakat bir türlü işin içinden çıkamıyorsun.
Karar verme mekanizması resmen çökmüş bir vaziyette dolanıp duruyorsun. En kötü karar kararsızlıktan iyidir deyip verdiğin ilk kararı uygulamak istiyorsun ama ona da cesaret edemiyorsun. Bir kere karar verme mekanizman çökmüş bundan sonra her bir karar aslında kararsızlık senin bundan önceki kaygılarından dolayı ortaya çıkan korkularının düşüncelerini etkilemesi insanın. 
Kaygılar dönüp dolaşıp insanın kendisine, hayatı içerisinde kararsızlık olarak geri dönmektedir.

İnsanlar daha öncede yaşadıkları veya kendilerine yaşattıkları kaygılardan karar verme yaşına geldiklerinde bu korkulardan dolayı kararsızlık durumuna geçmekte aslında bütün korkumuz bu kaygılardan dolayı  ya yanlış yaparsam ya en doğrusunu bulamazsam kaygısıdır.  Bu yüzden kaygılarımız kaybolmadığı sürece  kararlarımızı kararsızlık olarak geri dönecek bunun çözümü ise, kaygılarımızın nedenlerine bakıp bu nedenlerin çözümleri üzerine yoğunlaştıktan sonra kendi hareketlerimizi uygulamaktır. En basit kararlar alarak bundan sonraki kararsızlık mekanizmasını durdurma çalışmaları yapmaktır. 

Kararsızlık insanların en büyük sıkıntılarından biridir çünkü kararsızlık insanı geciktirir yapması gerekeni zamanında yapamadığından dolayı ilerlemesini engeller. Kararsızlık kazalara sebebiyet verir alınacak tedbirleri engeller. Kararsızlık insanın ilerlemesi önünde en büyük engeldir bu yüzden kaygılarımızdan kurtulamadığımız sürece kararsızlık başa bela olmaya devam edecektir.

Basit kararlar alarak uygulamaya başlayalım biliyorsunuz ki hayat kaygılanamayacak kadar kısadır.

25 09 2014 10:40

2 yorum:

  1. Bir yazınızdan da hatırlayarak, kendi doğrularımızdan yanlısları yanlıslarımızdan doğruyu bulma biçimimizin kaçınılmaz bir öğrenme sürecinde yasanılan koca bir yanılgı çemberi ne yazık ki. İyi çalışmalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özür diliyorum ama ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Umarım açıklama yapabilirsiniz.

      Sil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.