Header Ads


BEN BİREYİM...15 TEMMUZ VE AKLIMA TAKILANLAR


Ben bireyim, yaşadıklarım ve gördüklerim kadar düşünebilen bireyim, iki yıl muhasebe eğitimi ardından da beş yıl arkeoloji öğrenimi almış bireyim, kiminize göre kültürlü kiminize göre değil yaşadıklarım ve gördüklerimden sonra düşünebildiklerim bana anlatmaya başladı ilk dinlerin ortaya çıkışını ve daha sonrasında ilk bireylerin bunu kendi çıkarları için kullanmasını hatta yeni arkeolojik buluntular ve bu buluntular üzerinden çıkan teorilerden bir tanesi insanlar dini ritüellerini yerine getirebilmek için şehirler kurmuş olabileceğidir. Yeme içme sevişme için değil çünkü bunları birey olarak yapabiliyor ama korkuları bilemedikleri ve düşündükleri için birey olmak yetmiyordu bunları paylaşması gerekti bu yüzdendir ki birey olarak gitti birer birer sonra toplum oldular namı diğer cemaat, aşiret, klan, falan filan, sonra bu toplumların içinde bir birey toplumları yönetebileceğini fark etti halbuki o da bireydi ama bir nedenden dolayı diğer bireyler ona inanıyor, onunla korkmuyor, onunla bilmediklerinin cevaplarını buluyordu bu sayede bireylerin arasında bir birey bir şekilde kalabalıkları yönlendiriyor doğanın kanunu işlemeye başlıyor diğer canlılarda oldu gibi bir birey sürünün lideri olur ne ilginçtir ki insan haricinde hareket edebilen canlılarda lider birey sürüsünü tehlikeye atmaz ama insanların lider bireyi ve yardımcı bireyleri düşünme yetisinden yoksun bir şekilde atar.


Lider birey hep kötü müdür ve hep peşindeki kalabalıkları tehlikeye mi atar? 

Ne ilginçtir ki bir lider bireyin karşında başka bir lider birey vardır ve bu olduğu sürece uzlaşma sadece tek bir kurala dayanır en kuvvetli lider birey kimse o kazanır. Lider bireyin kuvveti ise bireylerden gelir eğer bireyler kuvvetli ise lider bireyde o kadar kuvvetlidir. İşte bu yüzden lider birey kendi bireylerinin çıkarları için onların kuvveti ile beraber hareket ederse kendi bireylerinden olmayan diğer bireyler için kötüdür tabii ki ama bu kötülüğe sebep verende yine diğer bireylerin güçsüz oluşudur. Kısır bir döngüdür aslında bu ve dünya belli bir süre daha bu döngüyü oynatmak zorunda kalacaktır.

Ben bir bireyim diye başladım yazının başında ama güçlü olup olmadığımdan bahsetmedim. Güçlü olduğu mu gösterecek olayları yaşadım ama gösterebildim mi aklıma gelen ilk olay 2 Temmuz Sivas katliama denilen 35 bireyin diri diri yakıldığı olayların ardından ülke genelinde sessiz çoğunluk yürüyüşünde sessizce ağlayabilmiştim. Bu katledilen bireyler güçsüz oldukları için katledildiler karşılarında ise ağızları köpürmüş insan kılığına girmiş ama ne oldukları belirsiz canlılar ve karşılarında Ordu ve polis tıpkı 15 Temmuzda ki gibi tek fark bu sefer terörist değil bu ordu ve polis korumaları gerekenler ise ağzı köpürmüş ne idüğü belirsiz canlılar olmaması gerekirken ne garip bir hikayedir ki ölenler içinde 15 yaşında olan bireylerin olduğu ve kimseye zarar vermemiş 35 birey sırf güçsüz oldukları için katledildiler ve onları katledenleri savunanlar bugün 15 temmuz darbe kalkışmasında mağduruz diyen bireylerle aynı kişiler,

Bir bireydir intihar bombacısı ve tek başına yüzlerce bireyi öldürebilir ve öldürdü de. Ama ölenler tabii ki güçsüz bireylerdi güçlü olduğu mu gösterebilecek ikinci olay 12 Mart Gazi* olayları için Ankara Kızılay Meydanında çok büyük bir miting düzenlenmişti ve ben birey olarak olayların biz bireyler için kabul edilemez insanlığa sığmaz olduğuna inandığım için katıldım. Sonuç o zaman panzer olan bu zamanın tomaları tarafından dağıldı bireyler polislerin tazyikli suları ile birlikte siyah copları ile... İşin ilginç tarafı o olayda polis ve asker bireyleri çok rahat öldürebildi. Ülke genelinde ölen birey sayısı 40 ve yüzlerce yaralı ülke geneli denilen yer ise aslında İstanbul’da bir kaç mahalle Ankara'da ise 36 ağır yaralı bu olaylardan zarar görenlerin tek suçları "Kahvede otururken birileri tarafından öldürülen bir birey ve yaralananlar ardından sokaklara çıkıp bireyleri savunması gerekirken görevlerini yapmayan polis bireylerden adalet istemeleriydi" ölü sayısı bu kadar çok darbe yok darbeciler yok kendi bireylerini bu kadar rahat öldürebilen ve öldürtebilen lider birey ve yardımcı bireyleri var. 15 Temmuz da ise Terörist bireyler var ülke genelinde ve ona karşı gelen bireyler var ve ölen birey sayısı çok diyorlar hoş bir birey bile ölse benim için çoktur ama bu teröristlerin,Tankları,Savaş uçakları,Helikopterleri, ağır makinelileri ve sayamadığım kadar çok öldürme araçları ve tecrübeleri var başarılı olsalardı onları yargılayabilecek kimseler olmamasına rağmen gereksiz öldürmeler olmadı ve elinde silahı olmayanlar tarafından durduruldular. Bu da demek ki Gazi olaylarında ki silahsız bireyler güçsüz bireylerdi bu yüzden tanklara toplara karşı duramadılar
14 08 2016 23:28

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.