Header Ads


ARAMA MOTORLARINI KULLANMAYI ÖĞRENMEK.

Daha öncede yazdık arama motorlarından sağlıklı yararlanabilmek için neler yapmamız gerektiğini ama artık durum yapılan yanlışlar veya tek taraflı haberlerin bir toplumu etkilemeye başlaması noktasına geldi ve  teknolojinin de kötüler tarafından iyi insanları yönlendirmek için kullanılması arttıkça artıyor.

Artık hangi haberin doğru hangi paylaşımın yanlış veya kar amaçlı mı olduğu anlamak çok zor işte burada artık bizlere iş düşüyor herkes ihtiyacı olduğu kadar teknolojiyi kullanmayı bilir bu yüzden de herkesten bizim bildiğimiz bilgileri bilmesini veya uygulamasını isteyemeyiz.En basit bir haberin bile nasıl inanılır bir hal aldığını görmek için okyabilirsiniz.  HAYALİ HABERLER VE İNANANLAR. BATIK ŞEHİR ATLANTİS MERSİNDE ORTAYA ÇIKTI

Teknolojiyi bilenlere çok iş düşüyor yapılacak yöntem bilenler için çok basit zaten bu yöntem arama motorlarını kullanmayı bilmek. Sonrasında ise bu bilgileri bilen ve uygulayanlar tarafından arama motorlarında arama yapmak ve yaptırmaya teşvik etmek bu kadar basit. Artık yanlış bilgelerin çıkış anını bile bulmak mümkün bu yüzden bir bireyin topluma en büyük faydası yalan yanlış bilgilerin önüne geçilebilmesini sağlamaktır. 



Tek taraflı haber yapmak sadece kötü niyete hizmet etmektir özellikle günümüz teknoloji döneminde kimin ne dediğini ne zaman dediğini nasıl dediğini neden dediğini dolaysız yoldan öğrenebiliyoruz bu yüzden böyle haberler yaparken:



Arama motorlarına(google, bing, yandex) merak ettiğiniz ya da paylaşmak istediğiniz bilgilere ait kelimeleri yazdıktan sonra aratırsanız karşınıza, yalan yanlış gerçek bütün haberlere ulaşabilirsiniz. Daha detaylı arama için neler yapabileceğinizi merka ediyorsanız: GOOGLE ARAMA İPUÇLARI VE PÜF NOKTALARI yazımızı okuyabilirsiniz.



Olayın olduğu andan sonuna kadar takip edebilirsiniz ve böylece bu tür paylaşımların niyetini de anlamış olur kim için neden savunma yapıldığını tam olarak öğrenirsiniz. 

Lütfen artık yazılanların ve söylenenlerin takip edilebilir olduğunu unutmayın. 

O kadar basit ki; 
görsel var ise fare ile üzerine gel sağ tıkla görseli google'da ara 



Merak ettiğin yazıyı aratmak için fare ile üzerine gel, geldikten sonra, farenin sol tuşuna basılı tut merak ettiğin yazıyı işaretle, sağ tuş yap google da ara (bing kullanda bing, yandex kullanan da yandex)

İşte bu kadar basit bir topluma hizmet etmek. 

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.