Header Ads


ESKİ BAYRAMLAR NEDEN GÜZELDİ?

Nerede o eski bayramlar? 
Bu soru sadece biz has bir soru mudur? 
Aslında değil bütün insanlık tarihi içerisinde birlik ve beraberliği yaşatmaya çalışan günlere sahip tüm toplumlarda zaman geçtikçe aynı sorular sorulmaya devam edecektir.


Yaş büyüdü bayramlar kötüleşti.

Peki, nerede o eski bayramlar?

Zamanın acımasız girdabında kaybolan yıllarda . 

Böyle yazınca da çok karamsar bir başlangıç oldu. Of arkadaş zaten canımız yeterince sıkkın birde yok zamanın acımasız girdabı yok kaybolan yıllar dur biraz. 


Bu durumu anlatmanın başka yolu yok mu? 

Mesela eski bayramlar neden güzeldi diye başlasan anlatmaya, çocukken bir bütünün parçası olmanın ne kadar önemli olduğunu, büyüklerle beraber hazırlıkların telaşını paylaşmanın o tatlı heyecanını yazsan sanki bu özel günlerin senin için yapıldığını düşündüren alışverişleri, yapılan en leziz ve emek isteyen yemekleri, sırf senin için geldiğini düşündüğün misafirleri, amcaları, teyzeleri, halaları, dayıları karşılarken ya da onlara gittiğinde sadece seni görmek için beklediklerini ve senin için en güzel sofraları hazırladığını düşündüğün için güzel değil miydi o günler?


Bayram çocuklara güzel

Sadece bu özel günlere ait toplanmalar, eğlenceler sırf senin için yapılmış gibi sırf sen eğlen, doyasıya gül, oyna diye herkes seferber olmuş sırf sen mutlu ol diye. 

Baba ve anne çalışıyor ise o gün senin için tatil olmuştur, onlar senin için işlerinden vakit ayırıp seni gezmelere götürür, köyde isen herkes senin için hazırlanmıştır, kuzenlerle, yeğenlerle arkadaşlarla hep beraber olman için zaman ayarlanmış çok uzaklarda olan eş dost akraba bile o günlerde seni ziyarete gelmiştir.

Eski bayramlar güzeldi ve bayramlar hala güzel sadece biz büyüdük sorumluluklarımız arttı, aslında o zamanda büyüklerimiz bayramları bizim gibi yaşayamıyordu ve onlarda soruyordu eski bayramlar da güzeldi değil mi diye? Zaman geçtikçe kendi çocuklarımızda soracak eski bayramlar daha güzel değil miydi? diye 

Eski bayramlar güzeldi, şimdiki bayramlar da güzel, gelecekte ki bayramlarda güzel olacak. Zamanı yakalayamadığımız için bize şimdiki ve gelecekteki bayramlar yavan gelecek ama bayramların anlamını hatırladığımız sürece bir daha ki bayramlar da güzel olacak. Büyümeyi bayramlarda bırakabilirsek eski bayramların güzelliğini aramaya bile gerek kalmayacak.


Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.