Header Ads


NEDEN FUTBOLA KÜSTÜM

 

TARAFTARLIKTAN İSTİFA EDİYORUM

     Evet, bir anda böyle bir karar aldım. Taraftarların futbol dışına itildiği bir sistemden bahsediyoruz. Peki, Türk futbolunda işler normal mi? Önce bunu ele almak gerekiyor. Sıkıntı bu sezonla başlamıyor. 1996-1997 sezonuyla birlikte başlayan, şifreli yayın dönemi bu kararımda en etkili olan kısımdır. O günden beri kahve veya kafe köşelerinde maç izlemek zorunda kaldık. Elbette kaliteli bir lig izlemek için bu sıkıntılara katlanacaktık. Sonrasında ne oldu? Yani 440 milyon dolarlık ligimiz kalitelimi? Futbol kalitesi sıfır, hakemlerimiz kötü, takımlarımız Avrupa’da başarısız, milli takım bile bu sene,” eh işte” dedirtti.  Biz yayıncı kuruluşa girdiği ihalenin hakkını verelim ama VAR sistemini bile oturtturamayan! Ya da oturtmak istemeyen! TFF ve MHK ortaklığında sinir krizleri geçirelim de. paramızla rezil mi olalım. 


  Taraftarın tamamen dışarı itildiği demiştik. Sponsorların, proje takımlarının, paralı işadamlarının oyuncağı olmuş taraftarsız bir lig. Evet, ünlü olmak istiyorsanız paranız da varsa futbola el atabilirsiniz. Sergen gibi bir yıldız bile sponsorların oyuncağı olup futboldan uzaklaştı. Sergen’in hataları olsa da; Beşiktaş kulübünün ağzından sular akarak İstanbulspor’a satmıştı Sergen’i.     Taraftar nerede? Birkaç sezonu ele alalım.

Kasımpaşa

Başakşehir

SiirtJetPa

İstanbulspor

Fatih Karagümrük

Erzurum

Büyükşehirbelediyeankara

Türkiye liginin efsane şehir takımları vardır. ve taraftarlarıyla nam salmış takımlar.

Bursaspor

Eskişehirspor

Adana Demirspor

Samsunspor

Karşıyaka

Sakaryaspor

Kocaelispor

Mersindmanyurdu

Diyarbakırspor


   şimdi neredeler? taraftarın büyük bir kısmının çemberin dışında olduğu bir sistemden bahsediyoruz.

    Geçen yıl başakşehir şampiyonlar ligine gitti. Maçlar neredeyse izlenmedi. İstenen bu değil belki ama futbol artık taraftar eğlencesi değil. Sponsorlar ve zengin işadamlarının eğlencesi oldu.futbolla alakası olmayan başkanlar takımları merhametsiz bir ticaret eşyasına döndürdü. Bu yıl ara transfer dönemi büyük takımlar, türlü hileler ile transfer yaptı. Normal şartlarda UEFA’dan ceza almaları gerekiyordu. Örnek Galatasaray takımı U19 oyuncusu Erencan Yardımcı’yı  4.2 milyon (483 bin Euro) ücretle Eyüpspora verdi. Tabi Eyüpspor’da bile süre alamadı. Tabi bunlar basit hileler. İşin arkasında dönen dolapları çalıştırıcı Mesut Bakkal, bir güzel anlattı. Fakat herkes sağır kesildi. Çünkü kimse temiz değildi kirli çamaşırlar ortaya döküldükçe Türkiye liginde belki de temiz takım kalmayacaktı. Daha önceki yazımda da söylediğim gibi Türk futbolu da Türk siyaseti gibidir. Temiz olmadığını herkes bilir ama kimse ses edemez. İşte kendi takımım da dahil kör dövüşü izlemekten bıktım. 

Taraftarlarla özdeşleşmiş futbolcular takımda kalamıyor. Taraftarın isteği değil yöneticinin istediği futbolcu iyi olsa bile takımda tutulmuyor. sebebi malum sembol istemiyor yöneticiler. çünkü sembol biziz diyorlar.

 Beşiktaşta: Ricardo Quaresma, Pascal Nouma;

Fenerbahçe’de: Alex De Souza. Oğuz, Aykut,

Galatasaray: Didier Drogba , Felipe Melo

Futbolun içinde mafyalaşmış teknik adamlar, siyasal ilişkiler, seyir zevki olmayan lig, teşvikler, primler, hakem hataları, köşebaşı yorumcuları olduğu sürece futbolla yeniden barışabileceğimi sanmıyorum. kalanlara iyi seyirler diliyorum.

 

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.