Header Ads


Kıl Kökü İltihabı,Ter Bezi İltihaplanması üzerine yorumlar

Güncelleme 20.09.2019

Kıl Kökü İltihabı, Genital Çıban, Hidradenitis süppürativa(köpek memesi hastalığı)

Ter bezi iltihabı ile ilgili yazı yazmamın sebebi çok uzun zamandan bu yana koltuk altımda oluşan iltihaplanmaların sebebini kıl kökü iltihabı sanmamdan dolayı tedavisini yanlış yapmamdır. Bu yüzden lütfen burada paylaşılan bilgileri dikkatlice okuyunuz ve erken teşhis şansını kaçırmayınız. Çünkü bütün hastalıklarda olduğu gibi bu hastalıkta da erken ve doğru teşhis çok önemlidir.

Hidradenitis suppurativa hastalığı

Hidradenitis suppurativa(terbezi) hastalığı ise aslında bir tek koltuk altında iltihaba yol açmıyor çünkü ter bezi iltihaplanması olduğundan dolayı kiminde ensede kiminde saç diplerinde, makat bölgesinde ve kasık bölgesinde olabiliyormuş.




Tecrübelerimden Hidradenitis suppurativa hastalığının  tedavisi ilaçla veya cerrahiden çok günlük temizliği iltihaplı bölgeler için hiçbir şekilde ihmal edilmemeli, özellikle geçtiğini düşünüp temizlik ihmal edilmemeli. Son yorumlardan sonra süt ve süt ürünleri kesinlikle fazla tüketilmemelidir. Bu durum ilginç oldu ama ben şu an bu şekilde rahatladım bu arada yanlışlıkla tüketilmelidir yazmışım sert bir yorumla hatamın farkına vardırıldım otomatik tamamla yazı yazarken başa bela oluyor yazdıklarınızı tekrar okumaya üşenirseniz.

Ter bezi iltihabından muzdarip olanlar bütün sıkıntılarını ve Hidradenitis Suppurativa(ter bezi iltihabı, köpek memesi hastalığı) hastalığından neler çektiklerini ve ter bezi iltihabı tedavisi için neler yaptıklarını yorumlar kısmında okuyabilirsiniz. Geçmiş olsun ve Acil şifalar dilerim. Yorum yaparak kendi durumunuz ile ilgili bilgi verebilirsiniz.

Hidradenitis süppürativa(Köpek memesi hastalığı)
Ter bezi iltihaplanmadan dolayı ilk önce apne olarak kendini gösteriyor daha sonra bu iltihap şişerek sancılı ağrılara dönüşüyor, ilk başladığı anda mutlaka doktora görünün ve size yazacağı antibiyotik etken maddeli ilaçları kullanın, tabi ki doktora danışmadan yapmayınız. Unutmayın ki aynı ilaç farklı bünyelerde farklı etkiler yaratır, bu sorumluluğu almayın. Ter bezi iltihaplanmasında bitkisel tedavilerden de fayda gördüğünü yazanlar ve söyleyenler var ama dediğim gibi uzmana görünmeden kullanılmasını kesinlikle önermiyorum.



Hidradenitis suppurativa(Köpek memesi hastalığı)

Hidradenitis süppürativa özellikle genç kadınlarda görülen ve belli ölçülerde yaygın olan bir hastalıktır. Apokrin ter bezi olan bölgede yerleşen bu hastalık, ağrılı bir nodülden apse, sinus oluşumu ve hipertrofik skarlara kadar değişen bir semptom kompleksinden oluşur. Klinik bulgular arasında, apokrin ter bezlerinin yerleşmiş olduğu bölgelerde ağrılı nodüller, sinus yolları ve hipertrofik skarlar vardır. Bazı risk faktörleri olmasına karşın nedeni tam olarak bilinmemektedir. Orta şiddetteki olgular bile yaşam kalitesini etkiler. Tedavi medikal ve cerrahi olup kliniğe göre bireyselleştirilmesi gerekir. Geniş spektrumlu antibiyotik ve eksizyon girişimleri tutulumunun genişliğine göre ayarlanır. Diğer yandan anti-TNFa ve retinoidler gibi bazı ilaçlar etkin olmakla beraber fayda-risk oranı açısından halen soru işaretleri vardır

Hidradenitis suppurativa (HS), genelde koltuk altları ve kasık çevresindeki inflamasyonlu bölgelerle nitelenen kronik bir deri hastalığıdır. Bu inflamasyon bölgelerinde çoğu zaman ağrılı lezyonlar, nodüller ve çıbanlar çıkmaktadır. Bunlar genelde bazı ter bezlerinin (apokrin bezlerinin) bulunduğu yerler, memelerin altı, kalçalarda ve baldırların içi olmak üzere cildin sürtündüğü yerlerde bulunur. HS, enfeksiyöz ya da bulaşıcı bir hastalık değildir.
Dermatologlarca bazen “akne inversa” olarak da anılan HS, kişiden kişiye değişkenlik göstererek çeşitli şekillerde görülmektedir. Hafif derecedeki HS olguları küçük şişkinliklerden, siyah noktalardan veya birkaç kistten oluşabilirken daha ileri evre hastalarında ise birden fazla reküren ve bazen de kokulu akıntıları olan abseler görülür.1,2 HS’nin yol açtığı lezyonlar son derece rahatsızlık verici ve ağrılı olabildiğinden bu hastalıkla yaşayanların yaşam kalitesi çoğu zaman bozulmaktadır. 2
 HS deriyi tutan bir hastalıktır. HS’nin inflamatuar bir bozukluk olması bu hastalığın vücudun kendi bağışıklık sistemindeki düzensizliklerinden kaynaklandığı anlamına gelmektedir. HS her yaşta görülebilir, ancak en çok 20’li yaşlarının başlarındaki yetişkinlerde ortaya çıkar ve 50 ile 55 yaşından sonra azalır.2
HS’nin dünyadaki görülme sıklığının genel popülasyonda %1 civarında olduğu belirtilmektedir.3 Ancak çoğu zaman yanlış tanı konulması ve HS ile yaşayan pek çok kişi semptomlarını anlatmakta ya da bir dermatologdan yardım istemekte güçlük çekmesi sebebiyle HS tanısı konan kişilerin sayısı bu tahmin edilenden çok daha azdır.4,5,6
Tüm HS olguları progresif (zaman içinde ilerleyen) olmasa da, bazı HS olguları doğru yönetilmezse yeniden ortaya çıkıp büyümeye devam edebilir. Bunun sonucunda, HS’ye olabildiğince erken tanı konup doğru bir şekilde tedavi edilmesi önem taşımaktadır. HS hastaları için birinci adım, dermatologlarınla görüşüp doğru bir tanı konmasını sağlamaktır.









REFERANSLAR:
1. Mayo Clinic. Hidradenitis Suppurativa. Available at: http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hidradenitissuppurativa/basics/definition/con-20027334 . Accessed May 2015.
2. Jemec GB.Clinical practice. Hidradenitis suppurativa. N Engl J Med 2012; 366:158-164.
3. Revuz J. Hidradenitis suppurativa. JEur Acad Dermatol Venereol 2009;23:985-998.
4. Esmann S, Jemec GB. Psychological impact of hidradenitis suppurativa: a qualitative study. Acta Derm Venereol 2011; 91:328-332.
5. Jemec GB, Heidenheim M, Nielsen NH.The prevalence of hidradenitis suppurativa and its potential precursor lesions. J Am Acad Dermatol 1996;35:191-194.
6. Dufour ND, Emtestam L, Jemec GB. Hidradenitis suppurativa: a common and burdensome, yet under-recognised, inflammatory skin disease.Postgrad Med J 2014;90:216-221.




AVRUPA HIDRADENITIS SUPPURATIVA VAKFI

Geçmiş olsun ve Acil şifalar dilerim. Yorum yaparak kendi durumunuz ile ilgili bilgi verebilirsiniz. Bu arada 2006 yılından itibaren dünyada Hidradenitis suppurativa hastalığının tedavisi için vakıf bile kurulmuş ve onlar yıllardır bu hastalık üzerine çalışmalar yapmaktadırlar. 

 Hidradenitis suppurativa  (HS) 2006 yılına kadar bir kimsenin bilmediği ve ilgilenmediği bir hastalık olmuştur. Bu hastalığa kendilerini  adanmış meslektaşların ortak katkıları sayesinde o zamandan beri pek çok şey daha iyi hale geldi. 
 2005 yılında Hidradenitis Suppurativa Foundation, Inc. ve 2012 yılında Avrupa Hidradenitis Suppurativa Vakfı eV'nin (EHSF eV) açılışı ve Dessau, Almanya'da (2006), uluslararası tematik konferansların organizasyonu, San Francisco, IL, ABD (2009) , Brüksel, Belçika (2014 ve 2015), Berlin, Almanya (2016), Kopenhag, Danimarka (2017), Rotterdam, Hollanda (2018) ve Wroclaw, Polonya (2019) bilginin yayılması için kilometre taşları olmuştur. 
Hastalığın konsensüs tanımı, tanı kriterleri ve tedavi için ulusal ve Avrupa kılavuzları ile HS'nin, bakım uyumunu Avrupa Referansı tarafından hedeflenen hastalıklara dahil edilmesi gibi uluslararası klinik işbirliği ürünleri ile sonuçlandılar. Nadir ve Karmaşık Cilt Hastalıkları Ağları (ERN Skin). Klinik ilerlemeye ek olarak, hastalığa olan bilimsel ilgi hızla artmış ve klinisyen ve bilim adamları tarafından gerçekleştirilen bilimsel çalışma katlanarak artmıştır. Hastalar çeşitli kendi kendine yardım gruplarında organize edildi. 
Tıbbi tedavi için bir ilk bileşik daha fazlası ile tescil edilmiştir şu anda dünya çapında dermatolojik bölümlerinde çalışılmaktadır. Global Dermatolojiye ev sahipliği yapan HS. EHSF eV, her konferansta büyüyor ve her yıl bilimsel ve düzenli topluluklara önemli bilgiler veriyor. 2020'de EHSF eV, tarihi Atina kentini ziyaret edecek. 
Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi ve Selanik Aristoteles Üniversitesi'nden oluşan uzman bir ekip, 5-7 Şubat 2020'de düzenlenen 9. Uluslararası Konferansın yerel organizasyonunu üstlendi. Mevcut HS araştırmalarını derinleştirmek ve özetlemek için harika bir fırsat sunacak. HS'de son ve heyecan verici yılda meydana gelen gelişmeler. HS patofizyolojisinin daha iyi anlaşılması ve HS tedavisi için kılavuzların hayata geçirilmesi, aynı zamanda ilk olarak devam etmekte olan klinik çalışmaların sonuçları ve gelecek yıllar için hedefler bu bilimsel olayın ana konuları olacaktır. 9. AVRUPA HIDRADENITIS SUPPURATIVA VAKFI KONFERANSI 5-7 ŞUBAT 2020, ATİNA

http://www.uludagsozluk.com/k/hidradenitis-suppurativa/
Kaynaklar:
Karbenkül
    Kadınlarda özellikle dış genital organın tüylü kısmında ve çoğunlukla kasık bölgesinde çıkan değişik boyutlara ulaşabilen ağrılı hassas,kırmızı renkte  bazen hareketi de kısıtlayan kıl kökü enfeksiyonları sık görülmektedir. 



Genital bölge hijyenine tam dikkat edilmemesi sık ve sentetik içi çamaşırlar pantolonlar ,hijyene dikkat edilmeden yapılan tüylü bölge temizliği bu enfeksiyonların oluşumunu arttırmaktadır.

Genellikle küçük boyutta olabilen ve follikülit olarak isimlendirilen bu enfeksiyonlar bazen büyük boyutlara ulaşabilmekte ve halk arasında “çıban” olarak isimlendirilen  fronkül haline gelip şiddetli şikayetlere sebep olabilmektedir.
Follikülit, Kıl Kökü İltihabı Nedir, Belirtileri Nasıl Olmaktadır Ve Tedavisi Nasıldır?

Follikülit, Kıl Kökü İltihabı Nedir?
Belirtileri Nasıl Olmaktadır 
Ve Tedavisi Nasıldır?



Kıl folikülleri çevresinde küçük beyaz başlı sivilceler. Folikülit, kıl keselerinin yüzeysel bir enfeksiyonudur. Bu enfeksiyonlar çok görülür ve genellikle bunlara stafilokok veya mantar cinsi organizmalar yol açar. Bunlar cildin herhangi bir yerinde elbise sürtünmesi, kıl kesesi tıkanması veya yaralanma nedeniyle oluşabilir. Örneğin cinsel organ bölgesi veya koltuk altlarınızı traş etme sonucu bir döküntü haline gelebilir ve tedavi edilmezse, kronik bir durum alır.

Tedavisi ise;Hafif foliküt sadece lokal antibiyotikle tedavi edilebilir. Daha yaygın folikülit sıcak su kompresleri ve ağızdan alınan antibiyotiği gerektirir. Eğer cinsel bölge  foliküliti varsa, tüy temizliği için her defasında yeni bir bıçak kullanınız veya başka bir yöntem ile genital bölge temizliği yapınız. Kirlenmiş giyim eşyası veya aynı jileti tekrar kullanmak gibi enfeksiyonu tekrarlatacak davranışlardan kaçınınız.

Fronkül, Karbenkül (Çıban), Belirtileri Nasıl Olmaktadır Ve Tedavisi Nasıldır?

Ciltte, genellikle pembe veya kırmızı hassas şişkinlik, Şişkinliğin ve kızartının giderek yayılması, deride acı, ağrı, Ateş veya bitkinlik. Çıban bir veya daha fazla kıl kesesinin lokal enfeksiyonudur ve genellikle stafilokoklar neden olur. Vücudun herhangi bir yerinde birden fazla çıban varsa bu duruma fronküloz denir. Bu enfeksiyonlar temasla kolayca yayılır (vücudun diğer taraflarıyla ve diğer insanlarla teması). Karbonkül ise enfeksiyonun cilt altına yayılmasıyla olur. Bazen başlangıç safhasındaki kaşıntı ve hafif ağrıdan sonra çıban kaybolur. Fakat daha sıklıkla, biriki gün için hızla büyür, lezyonda cerahat toplandıkça basınç ve ağrı artar. Nodülde beyaz veya sarı bir baş verir ve patlar, boşalır iyileşir. Daha sonra aynı yerde tekrar olabilir ve aynı olaylar tekrar yaşanır. Çıbanlar çok sık görülür ve çoğu kimse hayatı boyunca bir çıban çıkarır. Çıban cildin herhangi bir yerinde olabilir, fakat en büyük ihtimalle yüzde, boyunda, koltuk altı, kaba etler ve uyluk bölgesinde görülür. Karbonküllere erkekler kadınlardan daha yatkındır. Karbonküller yavaş gelişir ve kendi kendine boşalmak için cildin yüzeyine erişmeyebilir. Bu rahatsızlıklar, sağlık şartlarının kötü olması, Fıziksel yıpranma, giyim eşyası tahrişleri ve akne, dermatit, şeker hastalığı ve pernisyöz anemi dahil birçok durumda meydana gelir.

Tedavisi İse;Çıbana birkaç saatte bir 30 dakika süreyle sıcak su kompresi yapmak ya küçülüp kaybolmasını veya daha büyük ihtimalle patlayıp daha kısa sürede boşalmasını sağlar. Çıbanımız asla sıkmayın ve yarmayın, çünkü enfeksiyonu yayabilirsiniz. Enfekte bölgeyi sık sık antibakteriyel sabunla yıkayın ve akan cerahatin başka yerdeki cilde değmesini önleyiniz. Israrla devam eden ve ağrısı artan çıbanlar için doktorunuz ağızdan antibiyotik tedavisi verebilir. Bazı çıbanlar ameliyatla boşaltılır ve hasta hızla rahatlar.http://www.doktornevra.com/jinekoloji/genital_enfeksiyonlar/follikulit_ciban.asp

103 yorum:

  1. sevgili dostum selam...
    aynı hastalıktan bende müzdaribim...
    bir çok yol denedim
    şu an çinko glukonat kullanıyorum fakat haddinden fazla alındığından (günde 100 mg gibi) yan etkileri hayli fazla
    temizlikten bahsetmişsin
    temizlik dışında başka bir önerin olabilir mi
    diyet bitkisel tedavi merhem v.b.
    teşekkürler...
    umut_bey@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar,Çok geçmiş olsun bu hastalıktan aslında kurtulma yolu biraz zor ve malesef %100 değil çünkü tekrarlama olasılığı varmış. Size tavsiyem iyi bir genel cerrah uzmanı bulmanız ve operasyona girmenizdir onun haricinde ilaç tedavisi en erken zamanalarda işe yarıyor ondan sonra malesef sadece azaltıcı etkileri var kesinlikle yapacağınız hareket iyi bir genel cerrah bulmanızı öneririm bu sayede %90 kurtulma şansınız var.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
    2. Sitenizdeki bu yararli paylasim icin tesekkur ederim. Ben bu hastaliktan uzun zamandir muzdaribim fakat resimdeki gibi yogun degil. Son zamanlarda agrisi fazllasti doktora gidicem

      Sil
    3. Yorum için teşekkürler. Geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum. Doktorunuz bu konuda uzman ise ve dediklerini yaparsanızı sıkıntınızdan kurtulabilirsiniz ama malesef dikkatli bir yaşam ile yeniden çıkmasını engelleyebiliyorsunuz onun haricinde şimdilik kesin bir tedavi yok deniliyor.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  2. Kayseride dr Yüksel Küçükçelebi uyguladığı tamamlayıcı tıb yöntemleri ile mucize diyebileceğim iyileşmeyi sağladı.Biz gibi çare arayanlar ulaşsınlar zira yıllardır görmediğimiz tedavi kalmamıştı .Denemenizi tavsiye ederim.Acil şifa dileklerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum ve paylaşım için teşekkürler.
      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
    2. mustafa bey dr. yüksel küçükçelebi ile nasıl iletişime geçebilirim acaba.Teşekkürler

      Sil
    3. İnternet üzerinden arama yaptığınızda iletişm bilgileri mevcuttur.
      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle.
      Acil Şifalar

      Sil
  3. Ben de yaklaşık 10 yıldır rahatsızım,1 2 kez doktora gittim önceleri sadece kuyruk sokumda
    çıkıyordu sonra koltuk altımda makata yakın bölgelerde ve kasığımdada olmaya başlaı bazı bölgelrimde devamlı akıntı oluyor hiç kesilmiyor mutlaka cerrahioperasyon gerekiyor dedi doktoren kısa sürede olmak istiyorum antibiyotik bu aşamada fayda emiyor.herkese geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun ve acil şifalar.
      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  4. bendede var sağ koltuk altı tüylerin olduğu bölgeyi aldılar rahattı ama buseferde sol tarafta çıkmaya başladı çok kötü çalışamıyorum sanırım çözümü yok galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba çok geçmiş olsun aynı durum benimde başıma geldi fakat çözümü yok olarak düşünmeyin biraz yaşam tarzınıza dikkat etmeniz gerekecek. Özellikle o bölge çıplak kalmamalı, askılı atlet yerine kollu atletleri, fanilaları tavsiye ederim. Ayrıca tekrar operasyon olmaktan çekinmeyin ama genel cerrah uzmanınızı iyi seçiniz. Bitkisel veya tıbbı olmayan uygulamaları ben tavsiye etmem bu yüzden uzman bir genel cerrah ve yaşam tarzınızda ufak değişiklik ile bu sıkıntınızdan kurtulacağınıza inanıyorum.

      Sil
  5. bendede var sağ koltuk altında tüylerin olduğu bölgeyi aldılar şimdide sol tarafta çıkıyor sanırım tedavisi yok

    YanıtlaSil
  6. ben yaklaşık on senedir bu sıkıntıyı yaşıyorum yaklaşık 1 hafta önce genel cerrah uzmanı tarafından ameliyatla sol baldır, göbek altı ve koltuk altımdaki iltihabları aldırdım doktorum kartal eğitim araştırma hastanesinde
    uzman doktor Hasan Ediz Sıkar beyfendi tavsiyesi ile lazer epilasyon olacağım kendisi bu şekilde olan hastaları epilasyon yaptırarak tedavi ettirmiş sonrasında sıkıntı oluşmamış sizlerede bu hastalıktan çok çeken biri olarak tavsiye ederim iyi günler

    YanıtlaSil
  7. selamun aleykum arkadaşlar ben bu dertten 10 senedir muzdariptim 1 hafta önce baldır-koltuk altı ve göbek altından ameliyatla bu iltihapları aldırdım kartal eğitim araştırma hastanesinde ameliyat oldum tavsiye ederim temiz ve ilgilililer orada bulunan doktorum genel cerrah uzmanı Hasan Ediz Sıkar beyfendi bana lazer epilasyon yaptırmamı tavsiye etti daha önceki hastaalarını bu şekilde tedavi etmiş bu durumdan çok sıkıntı yaşayan biri olarak sizlere aktarmak istedim iyi günler...

    YanıtlaSil
  8. Dr yuksel küçükçelebi nasıl bir tedavi uyguladı acaba, adresi ankarada istanbuldan gidicem, alternatif tedavi mi akupunktur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Acil şifalar diliyorum, Dr Yüksel Küçükçelebi ile ilgili bilgiyi kendisinden alabilirsiniz. Bizim blogumuz ile ilgili değildir. Blog okurlarımızın paylaşması sonucunda yorumlarda bulunmaktadır. İnternetten iletişim bilgilerinizi bulmanız mümkündür.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  9. mrb. öncelikle herkese geçmiş olsun. ben 28 yaşındayım 10 senedir bu hastalıkla uğraşıyorum.Gitmediğim doktor kullanmadığım antibiyotik iğne kalmadı diyebilirim.koltuk altında başlayıp göğsüme sıçradı sonra da kasığımda başladı.tek bir iltihap olmuyordu bende aynı anda birden fazla.Surp Pirgiç de Sarkis Barış hocaya gittim bir arkadaşımın tavsiyesiyle.Yaşlı güleryüzlü.Allah razı olsun iltihaplarda ciddi azalma oldu.yaklaşık iki aydır herhangi bir nüksetmede olmadı.Tavsiyem çikolata,kahve özellikle nescafe,et ve süt ürünlerini özellikle salam sosis vb,alkol dikkatli tüketin.Ben ilaç tedavisi süresince bunları en alt düzeyde tüketmeye gayret ettim.kahveyi tamamen çıkardım hayatımdan.Bu tüketimlerle alakalı birçok Dr makaleleri okudum tetiklediğine dair.Şimdi lazer epilasyona başlıyorum umarım etkili olur. Herkese acil şifalar.

    YanıtlaSil
  10. Bende 20 senedir hayatimi mahveden bu hastalikla ugrasiyorum yasimim 40 19 yasimda ilk sag koltuk altinda sonra oburunde kasiklarda ve kalca ve ensemde benimde gitmedigim bir yer kalmadi bende pes ettim ve boyle yasamaya kendimi alistirmak istedim ama cok zor calisamadim malul emekli olmak istedim olamadim calisamayinca sgk pirimlerim odenmedi sonumun ne olacagini dusunmekten piskolejim bozuldu bu hastaligi olanlar maddi durumu iyiyse ozel amerikan hastanesinde iyi plastik cerrahlar oldugunu duydum aldiklari ucrett tatminkar oldugu icin iyice ugrasiyorlarmis cunku ozenle hasarli bolge cikarilmasi lazim yoksa tekrarlama ihtimali yuksek onun icin maddi imkaniniz varsa paraya acimayin benim gibi kafayi siyirma noktasina gelirsiniz birde ilac kullanmakla vakit gecirmeyin roakutan di carti curtu hepsi hikaye .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler, çok geçmiş olsun, acil şifalar.

      Sil
  11. Yaklasik 5 yildir bende hidradenitis hastaligiyla ugrasiyorum.antibiyotiklerin fayda etmedigini gordum.biyolojik ajan kullandim geciriyor ama kesin çozum degil.plastik cerrahta operasyona gircem Allah nasip ederse ege universitesinde sonucunu sizinle paylasirim ins.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acil şifalar diliyorum ve sonucu bizlerle paylaşın lütfen.

      Sil
  12. Merhaba aradaşlar bendede 3 yıldır köpek memesi mevcut ilk olarak koltuk altında çıktı ve patladı doktora gittim antibiyotik vs verildi sadece geciktirdi kaybolmadı meshur kolsuz agopa gittim oda cerrahpaşaya yönlendirdi sağolsun para almadan orda tedavi başlatıldı roaccutane faydası oldu ama yan etkileri canımı çok sıktı surekli dudaklarım yara oluyordu dayanamadım bıraktım sonra annanem eskiden köyde bu tip şeyleri sülükle tedavi ettiklerini söyledi bende gidip eminönden 4-5 tane aldım patlamaya yakın saldım ve intihalpi temizledi ama geçmedi her seferinde şişmeye başlayınca saldım 6 kere salmışımdır 4 ayda ve 1 yıldır hiç çıkmadı yara kapandı diğer koltuk altım hafif kızardı onada saldım hiç yara olmadan oda geçti 1 senedir tertemiz hiç birşey yok denemenizi tavsiye ederim umarım işe yarar ve kurtulursunuz bu illetten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba çok geçmiş olsun. Sülük tedavisini bende denemek istiyorum. Çok sıkıntılı geçiyor hastalık. Neotigason diye bir ilaç verdi dr.ama yan etkileri çok korktum kullanmadım. Başka tavsiyeniz varsa onuda bilmek isterim. Teşekkürler.

      Sil
    2. Koltuk altına siluk olmaz.diolar

      Sil
  13. Merhabalar arkadaslar hepınıze cok gecmıs olsun yaşım 24 hemen hemen 6 yıl kadar dır bende bu lanet hastalıkla ugrasıyorum sizinde yaptıgınız gıbı bırcok antıbıyotık ve kremler kullandım ama hıc bırı fayda etmedı . Hastalık ilk etapta ensemde ve kalcada vardı daha sonra koltuk altı kasıklar ve gobek altındada cıkmaya basladı . Ege unıverstesı plastık cerrahı polıkınlıgınde 4 kez lokal amelyat gecırdım yıne aynı amelyat ızlerıde yanıma cabası :( son olarak bırının tavsıyesı ıle yıne Ege unıversetesınde protokolojı polıknlıgıne gıttım acıl yatıs verdıler bıkac saat sonra amelyat oldum hastalık ıcın ılk etapta fistül dediler sonraki hafta kontrolde birkac doktor baktı fistül degilde bahsı gecen hidradentis suppurativa denılen lanet hastalık oldugunu soyledıler 6 senedir bu hastalıgı cekıyorum daha ıkı hafta önce dogru teshıs edıldı bu bıraz güldürücü ... Ve hastalıgın ısmını soyleyen doktor aynı hastahanede cildiye bölümüne gitmemi istedı ve gittigimde kendisiyle ırtıbat halıne gecmemı ıstedı cıldıye doktorunun yanında bulunacagını soyledı.. Ben yoruldum artık bu hastalıktan acısından pisliğinden insallah Rabbim bu sefer şifamızı vesıle eder inşallah hepinize cok cok gecmıs olsun

    YanıtlaSil
  14. ölene kadar cekecegım bır hastalık da yalnız olmadıgımı bılmek benı deliler gibi ağlatsada bunu cekmek zorundayım zorundayız.. yuzemezsınız bı bok yapamazsınız ustunuzu cıkarmaya utanırsınız beyaz gıyemezsınız heryerınız les gıbı kokan ıltıhap olur bu satırları yazarken aglamakdan kendımı tutamıyorum eve tıkanırsınız bı halt edemezsınız allah bızım ıcınde bı seyler nasıp eder ınsallah ne dıyeyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acil şifalar diliyorum ve acınızı paylaştığımı bilin lütfen ama lütfen pes etmeyin

      Sil
  15. Arkadaşlar bende aynı dertten cekiyorum su an ne yaptiysam olmadı ilaç da kullanmiyorum ama içinizde varmı bu hastalıktan tamamen kurtulan paylaşır misiniz lütfen ;((((

    YanıtlaSil
  16. Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun bende aynı dertle ugrasiyorum yorum tarihleri bir kaç ayı geçmiş o günden bu güne değişiklik varmı bilgi tedavi yöntemi falan ben ilaç kullanmiyorum ama çaresini de bulamadım hala bi fikir sahibi olan varsa paylaşın lütfen TSK ederim şimdiden allah herkese acil şifalar versin ;(((

    YanıtlaSil
  17. Hepinize çok geçmiş olsun ben bu hastalık yüzünden 8 kere operasyon geçirdim ve herseferinde cıktıkca tekrar ameliyat ile alınacağını söylediler Ankarada Sezai leventoğlunda muayene oldum 1 kere sadece süt ve süt ürünlerini kesmem gerektiğini söyledi ve dediği doğru çıktı herşey sütten yapılır ama özellikle süt yoğurt ve peynir tüketmeyin farkı anlayaksınız .Yediğiniz anda tekrarlıyor bilginiz olsun....

    YanıtlaSil
  18. Ben 5 yıldır bu hastalık ile uğraşıyorum. İlk başlarda koltuk altım da oluyordu sonra kalça ve göğüs arasında devam etti. Okadar çok antibiyotik kullandım ki artık vücudum bağışıklık kazandı. Antibiyotik de fayda vermeyince ameliyat oldum ne yazık ki daha dikişler alınmadan hastalık tekrar etti. Bir de üstüne ameliyat izi kaldı. Doktor da bunla yaşamaya alışmami söyledi. Her gün mutlaka antibakteriyel sabunla yıkanması gerekiyor. Ayrıca acı baharat ve fazla tuzlu şeylerden de sakınmalı özellikle çekirdek ve kuru yemiş. Bol bol sarımsak, soğan, domates ve brokoli yemeye çalışın. Antibiyotik ilaç yerine bitkisel ilaçları tavsiye ederim. Çok zor bir hastalik Allah şifa versin hepimize

    YanıtlaSil
  19. 5 amaliyat oldum ama tekrar tekrar yeniledi hayatımı maffettı istanbul şişli eftalde genel cerah dr tek çare var dedi ter bezlerini yaktır henüz denemedim ama isteyen denesin çok terleyen bölgelerinizin terbezlerini yaktırın

    YanıtlaSil
  20. 5 amaliyat oldum ama tekrar tekrar yeniledi hayatımı maffettı istanbul şişli eftalde genel cerah dr tek çare var dedi ter bezlerini yaktır henüz denemedim ama isteyen denesin çok terleyen bölgelerinizin terbezlerini yaktırın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süt ve süt ürünleri kesinlikle fazla tüketilmemelidir.

      Sil
  21. Bende bu hastaliktan muzdaribim malesef..2 sene evvel erdogan tepeli'ye gittim hic usenmeden..cunku o acilari bir ben,bir ceken bilir..Alllaha şükür verdigi seyler cok etkiliydi..ama et süt ve peynirden hakkaten uzak durmamiz gerekiyor.ben bu ara yine fazla tukettim kontrolsuz.1 tane çıktı ama cok hafif..artik o kadar takmiyorum.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne verdi tedavi için anlatır mısın biraz

      Sil
    2. Merhaba, tedavi yöntemi ilk önce beslenme düzeniniz ile başlıyor, şeker ve türevlerini(gazlı içecekler,şekerli çay, hazır reçeller vb.) mümkün olduğunca en aza indirmeniz gerekiyor, beyaz ekmek aynı şekilde en aza indirmeniz gerekiyor daha sonrasında süt ve süt ürünlerini tüketirken dikkatli olmanız gerekiyor. Giydiğiniz kıyafet kesinlikle %100 pamuk olmalı,kasık bölgesinde çıkıyorsa bladespace markasının ağ ve baldır bölgesini saran külotlarından giymelisiniz. aynı zamanda doktorunuzun tavsiye ettiği antibiyotik ve kremleri kullanmalısınız. Turşu, şalgam, ve sarımsak doğal ürünler olarak tüketebilirsiniz(herhangi bir alerji veya yan etkisi yok ise). Bölgeyi temiz tutmalısınız. Bunları uygular iseniz büyük ihtimal ile nüksetmesini ve şiddetlenmesini engellersiniz. Kesin çözüm ise bunları yaptıktan sonra iyileşme görüyorsanız son olarak iltihaplı bölgeyi doktorunuzun kararı ile ufak bir operasyon ile alıp beslenme şeklinizide yukarıda yazdıklarımız ile uygularsanız büyük ihtimal ile ter bezi iltihaplanması sizlere bir daha uğramayacaktır. Acil şifalar dileriz.

      Sil
  22. Bende bu hastalıktan muzdaribim.once gogsumde cikti ameliyat oldum.daha sonra kasik bolgemde cikmaya basladi..hastaligin adını bile bilmiyordum bilende yoktu..neyse uzatmayayim.2 sene evvel izmirde bulunan Erdogan Tepeli'ye gittim.verdigi seyler cok etkiliydi harfi harfine uyguladim.izlerde bile degisiklik oldu.Allah kendisinden razi olsun.Fakat yiyip içmenize gercekten dikkat etmemiz gerekiyor.et sut peynir asiri kahve ve cay tuketimi hazır paketlenmis gidalar(cips,cikolata vs) ben bu ara abarttim biraz:)1 tane cok hafif cikti ama hemen 2 gunde sondu bile..gercekten hic usenmeyin ve gidin izmir'e..Allah hepimize acil sifalar versin!

    YanıtlaSil
  23. Tüketilmelidir diyerek insanları yanıltma. Tüketilmemelidir! Yazdığını oku sonra paylaş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sert uyarı için teşekkürler. Süt ve süt ürünleri KESİNLİKLE FAZLA TÜKETİLMEMELİDİR.
      bu tespştten sonra bende de bu sorun neredeyse bitti ama süt ve süt ürünlerini normalsen fazla tüketirsem mesala günde 3 ayran veya yarım litre veya daha fazla süt tüketirsem tekrar baş veriyor. Umarım herkes için bu geçerlidir. Tekrar geçmiş olsun acil şifalar herkese

      Sil
  24. Aynı dertten muzdaribim ama belki işinize yarar diye paylaşmak istedim bende henüz denemedim ama inşaallah bu ay başlayacağım lazerin işe yaradığını duydum ve izler dahi kayboluyormus rabbim hepimize şifa versin...faydası olursa unutmaz isem paylaşırım

    YanıtlaSil
  25. Aynı dertten muzdaribim ama belki işinize yarar diye paylaşmak istedim bende henüz denemedim ama inşaallah bu ay başlayacağım lazerin işe yaradığını duydum ve izler dahi kayboluyormus rabbim hepimize şifa versin...faydası olursa unutmaz isem paylaşırım

    YanıtlaSil
  26. Aynı dertten muzdaribim ama belki işinize yarar diye paylaşmak istedim bende henüz denemedim ama inşaallah bu ay başlayacağım lazerin işe yaradığını duydum ve izler dahi kayboluyormus rabbim hepimize şifa versin...faydası olursa unutmaz isem paylaşırım

    YanıtlaSil
  27. Merhaba 10 yıldır hidradenitis supritiva hastasıyım belden asagı kadar lezyonlarım var gıtmedıgım para yedırmedıgım doktor kalmadı son 3 yıldır pendık marmara unıversıtesı dermatolojı anabılım dalı baskanı SAFIYE ATLAS TULIN ERGUN ıle calısıyoruz 3 yıl oncesıne kadar ızdırap dolu gunler gerıde kaldı sımdı daha ıyıyım yedıgınız ıctıgınız gıdarlarda seker oranı nekadar cok yuksekse vede hayatınız bır okadarda streslı ıse lezyonlarınız artar sutten et ten bısey olmuyo ama daha cok beyaz et tuketın baharatlı yıyecekler ve kahve cay tuketıgınızde bol bol su ıcın en 3 lıtre gunluk erkelerın mutlaka kıllı ıse lazer epılasyona gıtmesı gerekıyor dedıgım gıbı kılolu ısenız once zayıflayın sonra stres ten uzak durun stres hormonu en buyuk ne yazıkkı BUNUNLA YASAMAK ZORUNDAYIZ 'BELCIKADA BU HASTALIK ICIN KEMOTERAPI GORULDUGUNE DAIR BIR EFSANE VAR ARASTIRIYORUM UZMEYIN KENDINIZI SINIRLENMEYIN SEVIN KENDINIZI '

    YanıtlaSil
  28. Oncelikle herkese geçmiş olsun ben bu hastalığı 1999 dan beri çekiyorum ilk kuyruk sokumundan ameliyat oldum 3 sen rahattım daha sonra sağ koltuk altmda sonra göbek altında iyice yayılmaya başladı 2015 yılında rahatsizlanarak capada gözetim altına alındım beyaz kan eksikliği itp dene hastalığın olduğu söylendi kortizon tedavisine başladım o esnada tamamen geçti kortizon ve tedaviyi bıraktıktan sonra şiddetle artmaya sosyal aktive engellemeye başladı inanin günlük yaşamı yok ediyor ilk fırsatta tedavi olmak istiyorum yorgunluk yok yılgınlık yok herkese geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  29. Oncelikle herkese geçmiş olsun ben bu hastalığı 1999 dan beri çekiyorum ilk kuyruk sokumundan ameliyat oldum 3 sen rahattım daha sonra sağ koltuk altmda sonra göbek altında iyice yayılmaya başladı 2015 yılında rahatsizlanarak capada gözetim altına alındım beyaz kan eksikliği itp dene hastalığın olduğu söylendi kortizon tedavisine başladım o esnada tamamen geçti kortizon ve tedaviyi bıraktıktan sonra şiddetle artmaya sosyal aktive engellemeye başladı inanin günlük yaşamı yok ediyor ilk fırsatta tedavi olmak istiyorum yorgunluk yok yılgınlık yok herkese geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  30. Bi bende var sanıyordum allah şifa versin geçmiyor neden mi herşeyi yiyoz da ondan bu iltihaplar oluyor ama hasta olmuyoruz vücut pisliği buradan atıyor daha ben 35 yaşındayım grip olduğumu hatırlamam bu hasyalıkla vücut pisliğini atıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun sizde ayrı bir baş etme yöntemi bulmuşsunuz tekrar tekrar geçmiş olsun.

      Sil
  31. öncelikle herkese geçmiş olsun eşimde bu hastalıktan var çok zor birşey piskolojisi bozuldu inanın neyapacağımızı şaşırdık bu hastalıktan kurtaran varsa ne olur yazsın

    YanıtlaSil
  32. öncelikle herkese geçmiş olsun eşimde bu hastalıktan var çok zor birşey piskolojisi bozuldu inanın neyapacağımızı şaşırdık bu hastalıktan kurtaran varsa ne olur yazsın herkese geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar sizede geçmiş olsun tamamen geçme durumu yok ama yorumlarda yazılanları okuduğunuz ve uyguladığınız zaman kesinlikle rahatsız etmeden devam ediyor. Ben süt ve süt ürünleri kesinlikle fazla tüketilmemelidir olayını denedim başarılı oldu. Sizlerde deneyin hatta gıda toleransı testleri yaptırın.

      Sil
  33. Ben de yıllardır bu rahatsızlığı çekiyordum. 30yaşımda ilaç ile herkes gibi akne tedavisi gördüm yüzümde yanaklarımın altında çenemde çıban gibi çıkan aknelerden kurtuldum. Fakat 33yaşımda başlayarak sürekli kasıklarımda iltihaplı şişlikler çıkmaya başladı Türkiye'de ki tüm web sitelerini ve yorumları okudum. Yurtdışında ki kaynakları okumaya başladım ve düzenli olarak çay ağacı yağı kullanmaya başladım. Zaten evimizden eksik etmezdik ama bu rahatsızlığın tek çözümünü olduğundan da habersizdik. Bir pamuğa damlatıp bölgeye uyguladık sonra spreyli bir şişeye lavanta yağı ile karıştırıp her gün düzenli olarak tüm vücuda koltukları, kasık, kalça vs kullandık çok şükür artık böyle bir rahatsızlığımız yok. Bir de kılların alınma yöntemi ağda olursa çok daha faydalı olacaktır. Geçmiş olsun. Umarım bu kür ile kurtulur bize dua edersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Geçmiş olsun diliyoruz.

      Sil
  34. Slm ben bu hastaligi 15 senedir cekiyorum gitmedigim cerrah kalmadi iki kere ameliyat oldum gecmedi cok rahatsiz okuyorum havuz.deniz.vs hic biryere gidemiyorym arkadaalarimla ortam kalmadi iki ameliyat olmustum nesterle acip ordaki iltihap fisturlerini aldilar gecmedi iki koltuk altim ve bacak arsmda var tekrar bir plastik cerrahi gorundum ameliyat olacam pazartesi gunu bu doktorun demesine gore koltuk altimi komple kaziyip temizledikten sonra bacagimdan doku alip oraya yamama yapacakmis kabul etme %70 etmeme orani %30 dedi bilmiyorum mantikli geldi bakalim ameliyat olacam ameliyattan sonraki durumu sizinle paylasacagim herkeze gecmis olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler ve acil şifalar diliyoruz rahatsızlığınız ile ilgili nasıl bir gelişme oldu bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?

      Sil
    2. Merhaba, nasıl bir iyileşme dönemi oldu ve hastalık durabildi mi

      Sil
  35. Hocam bende 5 yildir var kotuk altimda bi türlü gecmedi birsürü cildiyeye gittim hepsi ayni ilaclari verdi koltuk altimda agrisiz nohut kadar uc tane beze var ve siyahlar . son gittiğim doktoe terlememeye calis dedi driclor aldim kullanmamda sakinca var midir ve kesin cozum icin yani leke iz yara kalmamasi icin ne önerirsiniz kolsuz tisorr bile giyinemiyorm artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Terlememeye çalış ilginç bir tedavi önerisi olmuş. Estetik cerrahi ile leke ve iz kalmadan bölge temizleniyor bulunduğunuz bölgede uzman bir doktor bularak onlardan yardım alabilirsiniz. İlk önce ter bezi iltihaplanması olduğuna emin olmanız gerekiyor çünkü kıl dönmesi, çıban, veya yağ bezeleri ile karıştırılıabiliyor. Cildiyeden çok genel cerrahi bu konuda daha fazla yardımcı oluyor. tekrar acil şifalar

      Sil
  36. Genel cerrah demişsiniz ama plastik cerraha gitmelisiniz. Bendede var. Genital bölgede. Sol koltuğumda vardı. Aşırı yaygındı. Kıllı bölgeyi komple aldılar. Deri çektiler biraz. Şuan orada çıkmıyor. Ama Genital bölge ve makata yakın yerde var.. Peki ameliyat ile temizlenip sonrada epilasyon yapılsa faydalı olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba genel cerraha gitmelisiniz derken bu hastalığı daha iyi bilen uzman grubu olduğu için. eğer estetik cerahın bu konuda bilgisi var ise tabii ki estetik cerrahına da görünebilirsiniz. Ameliyat tek başına kesin çözüm sunmuyor, bununla birlikte bu hastalığı neyin tetiklediğini de bulmak gerekiyor bunun içinde süt ve süt ürünleri, şeker ve şekerli ürünler ile ilgili tüketimlerde gözden geçirilmeli. Çünkü bu hastalık koltuk altında geçip genital bölge veya kasık bölgesinde, ensede çıkabiliyor bu yüzden öncelik doktorunuz ile görüşüp yemek alışkanlıklarınıza bakmanız gerekiyor. Terleme ve sonrasında temizliğin ihmali de bu rahatsızlığı arttıran sebeplerdir. Epilasyon bu konuda hijyen sağlayacağı için iyileşme yolunda faydalı olabilir bu konuyu yine doktorunuzun onayı ile yapmanız doğru olacaktır. Son olarak kullanılan iç çamaşırı mutlaka tayt biçiminde kasık bölgesini saran pamuklu ürünler tercih edilmelidir. Hem hastalığın yayılmasını engelliyor hemde teri emerek hijyen sağlıyor. Marka olarak bladespace'yi öneririm. Her gün değiştirmeniz büyük fayda sağlıyor. Paylaşım ve yorum için teşekkürler geçmiş olsun acil şifalar diliyoruz.

      Sil
    2. Mrb.öncelikle acil şifalar dilerim.ben önce genel cerraha gittim. 27.07.2017 de.hidradenitis bizim işimiz değil diyerek plastik cerraha gönderdi.31.07.2017 de plastik cerrah beni tekrar genel cerrah ve cildiyeye yolladı.genel cerrah tekrar (farklı doktor) bizim işimiz değil dedi.en son cildiye teşhisi koydu.Hidradenitis suppuravita çıktı. çok ağır ilaç verdi.almadım.farklı arayışlardayım.hepimize geçmiş olsun.

      Sil
  37. Keten tohumunu sütle pişirip sıcagıyla koltukaltına sarın 3 4 gece devam edın.Kardesımın gecti

    YanıtlaSil
  38. Boşuna tıbbi müdahalelerle uğraşmayın çözüm olmaz bu hastalığın sebebi candida bağırsak mantarıdır camindida diyeti uzun bir süre uygulamanız gerekiyor ve 3 ay içinde iyileşmeti gözlemleye bilirsinizbenim koltuk altım 9mm kurşun çapında delik oluştu tahminimce uyurken kaşıdım delindi ve bitkisel tedavi denemeye karar verdim 3 2 ay içinde koltuk altımdaki delik kapandı ve akıntı kesildi ama aol kasığımda 1 tane çıktı ama geçeceğine inanaıyorum bu arada kuyruk sokumunda da delik vardı o kapandı makat bölgesinde yekrar nüks etmedi sabredin hazır gıda ve süt ürünlerini tüketmeyin antibiotik kullanmayın bol bol su,sarımsak,doğal elma sirkesi,hindistan cevizi yağı.
    Tatlı olan herşey yasak meyve bile olsa hamur işi yasak açıkçası guluten içeren herşeyde yasak yazmaktan yoruldum candida diye aratın araştırın herkeze acil şifalar dilerim. Benim gibi iyileşme yolunda ilerleyen arkadaşlar iletişime geçerse sevinirim cenx07@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Diyetinizin çoğu, sebze, tam tahıl ve bitkisel proteinlerden oluşmalıdır.

      Tahıl ve sebzelerinizi sarımsak, fesleğen, tarhun otu gibi ot ve baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Tam tahıllar açısından zengin bir diyet, şeker elimine edildikten sonraki şeker krizlerini engeller. Meyve de faydalıdır. Meyveler doğal şeker olan fruktoz içerseler de, enerjik açıdan uygun meyvelerin ölçülü tüketimi mayayı beslemeden şeker krizlerini engeller.
      Antibiyotik kullanmayın değilde doktorunuza danışarak kullanın daha doğru olacaktır. Tekrar teşekkürler

      Sil
    2. Slm geçmiş olsun bu mantarı temizleme yolu varmı? Çok kötü bir hastalık.

      Sil
  39. selam bende 20 yıldır bu hastalığı çekiyorum sadece kasık bölgemde çıkıyordu şimdi koltuk altımdada başladı gümüş suyu sipariş ettim biraz pahalı ama çok araştırdım faydası olur insallah deniycem sizde bi araştırın derim

    YanıtlaSil
  40. Merhaba
    Bu hastalıkla 10 yıldır mücadele ediyordum geçen sene dokuzeylül hastanesinde prof dr Adnan Menderes ameliyat etti. Kasık bölgemde 8 tane çıban şeklinde iltihap vardı. Ameliyattan çıktıktan bir gün sonra dikişler attı, öyle 15 gün bekledim.. ardından tekrar ameliyat oldum deri nakli yapıldı. Tam 60 gün yattım.. çok zor bir durumdu. Şimdi lazer oldum bir yıldır düzenli aylık lazere gidiyorum. Fakat bir tane çiban çıktı, çok ana çok korkuyorum tekrar eder mi diye..
    Yorumları okudum ve beyaz herşeyden uzak durmaya karar verdim, birde çay yağını bulursam deneyeceğim.
    Nacizane tavsiyem antibiyotik kullanmayın çünkü hiç bir işe yaramıyır. Birde bu hastalığın tek branş doktoru Plastik cerrahtır,ben çok doktor gezdim dermotologlar anlamıyor, genel.cerrahlarda düz dikiş atabildiği için tedaviyi yapamıyor. İzmirde olan kişilere Prof dr Adnan Menderesi şiddetle tavsiye ederim.
    Acil şifalar:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu Hanım acil şifalar diliyoruz. Verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler.

      Sil
    2. Merhaba, deri naklinden sonra hastanede bu kadar kalmanızın sebebi nedir bu denli ağır bir operasyon mu

      Sil
  41. Herkese büyük geçmiş olsun acil şifalar dilerim
    Bende de üç yıl önce sağ kalçamda küçük bir sivilce şeklinde başladı sivilce diye önemsemedim giderek nohut zeytin büyüklüğünde başı olmayan bir şişliğe dönüştü doktora gittim genel cerrah yarıp alsın deri altı apsesi dedi genel cerrah küçük bir yarık atarak boşalttı işte be olduysa ondan sonra ki bir ay içinde önce sağda sonra solda bir çok şişlik oluştu bunlar zamanla bir birleriyle birleşerek tünel biçiminde kalem çapında çıbanlara dönüştü delinerek akıyor ve tekrar şişiyor kasıklarım kalçalarım mosmor ve yara dolu gitmediğim doktor kalmadı çözüm bulamadık. Baktım geleneksel tıp işe yaramıyor bitkisel çözümler aradım ibrahim Gökçek ilaç diye bir site de tedavi edildiğini okuyunca 6 ay boyunca bu adama ayda binbeşyüz lira ödeyerek bitkisel ilaç aldım ama hiç bir işe yaramadı sonra kibarlı bitkisel tedavi isimli kişilerdendir dört ay bitkisel ilaç aldım oda hiç bir ile yaramadı. Giderek iyice kötüleştim ile gidemiyor oturup kalkarken bile zorlanıyorum en son İzmir’de Erdoğan Tepeli isimli bitki uzmanından tedavi alıyorum sekiz aydır tedavi sürüyor açıkçası gözle görülür bir ilerleme olmadı ancak kendisinin uyguladığı tedavi yöntemi 12-18 aylık bir süreci kapsıyor. Bir defa ücret alıyor ve tedavi bitinceye kadar başka ücret talep etmiyor. Hastayla çok ilgileniyor. Örneğin tedavi başladıktan bu yana 2 defa ziyaretime izmirden kalkıp Denizli’ye geldi kontrol için ayrıca haftada en az iki üç kere telefon ediyor aylık kan tahlili ve çıbanların resimlerini istiyor. Kısaca bu hastalığın tıpta çaresi yok ameliyat kesinlikle çözüm değil Erdoğan Tepeliyle görüşmenizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba acil şifalar diliyoruz. Bu ter bezi iltihaplanması maalesef bütün dünyada aynı sıkıntılı süreç içinde ilerliyor, kesin çözüm bulunamıyor çünkü çok detaylı tahliller yapılması gerekiyor fakat çıban veya akne ile karıştırıldığından dolayıda tedaviler maalesef yanlış veya eksik kalıyor. Yorumlarda yazılanlara dikkat ederseniz hangi yiyeceğin size dokunduğunu bulabilirsiniz. Süt ve süt ürünleri, şekerli içecekler ve yiyecekler çikolatalar da dahil tüketimine dikkat etmek gerekiyor ayrıca iç çamaşır kullanımına da dikkat etmek gerekiyor. Bu yüzden yaşam tarzınızı değiştirmeden kimse bu hastalıktan kurtulmayı düşünmesin çünkü ilaçlar her bünyede aynı tedaviyi maalesef sağlayamıyor. Tekrar acil şifalar.

      Sil
  42. Merhaba Rifay bey rahatsizliginizin adi Hidradenitis supparativa bende de var ve sizin gibi bir cok tedavi yontemi uyguladim bu hastalik 10 yildir var bende 8 yil sonra Ege üniversitesi proktoloji bolumunde tesadufen teshis konuldu hastaligin adi hidradenitis supparativa diye soylendi ismi aklimda degil suan ama bunu soyleyen prof.dr du. Tip ta tedavisi olmayan bi hastalikmis ancak daha ileri gitmemisi icin sıkıntı sinit ve stresten uzak durmak gerektigini uykusuz kalmamali ogun atlamamaliymisiz yagli yiyecekler ve kola tarzi icecekler tuketmemeliymisiz. Bitkisel olarak bende szin gibi yaptim motosikletimi satip tedavi icin herbalistlerden karisimlar aldim aleo vera bitkisi faydali dediler forever living adli bi sirketten 3 binliralik bitkisel ilavlar aldim ama sonuc lar hep ayni son olarak bahsettiginiz Erdogan Tepeli den bende karisim almistim yaklasik 10 ay kadae kullandim ben hic bir etki gormedim tabi bu ger insanda farkli sonuclar cikarabilir. Umarim sagliginiza kavusursunuz

    YanıtlaSil
  43. Selamun aleyküm abiler ablalar benim makat bölgemin sağında kıl kökü iltihabı çıktı 2000 doğumluyum yaklaşık 1.5-2 yıldır tekrarlayıp duruyor önce şişiyor ama fazlasıyla acıyor dokunduğumda felan sonra kendisi patlıyo 2-3gün içinde. İçinden sarı sıvı akıyor ama baya rahatlıyor o bölge hastalık devam ediyor yara oldu ucu açık alttaki deriyle temas halinde galiba dokunduğumda genelde acı devam ediyor. Bundan tamamen nasıl kurtulurum Allah rızası için kesin çözüm gerek doktora gittim katran yağı sabunu verdi antibiyotik ile beraber geçti sonra tekrar başladı geri gittiğimde bi ilaç verdi potasyumlu bişey bunu leğene ez 5litre suya at oturma banyosu yap dedi ama ben uğraşmadım ilacı hiç kullanmadım daha kendi kendine geçti yara ama hala tekrarlıyor bıktım bundan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba acil şifalar diliyoruz. Bu ter bezi iltihaplanması maalesef bütün dünyada aynı sıkıntılı süreç içinde ilerliyor, kesin çözüm bulunamıyor çünkü çok detaylı tahliller yapılması gerekiyor fakat çıban veya akne ile karıştırıldığından dolayıda tedaviler maalesef yanlış veya eksik kalıyor. Yorumlarda yazılanlara dikkat ederseniz hangi yiyeceğin size dokunduğunu bulabilirsiniz. Süt ve süt ürünleri, şekerli içecekler ve yiyecekler çikolatalar da dahil tüketimine dikkat etmek gerekiyor ayrıca iç çamaşır kullanımına da dikkat etmek gerekiyor. Bu yüzden yaşam tarzınızı değiştirmeden kimse bu hastalıktan kurtulmayı düşünmesin çünkü ilaçlar her bünyede aynı tedaviyi maalesef sağlayamıyor. Tekrar acil şifalar.

      Sil
  44. Herhese merhaba...
    öncelikle bu hastalık gerçekten çok ızdırap verici deyim yerindeyse işkence veren bir hastalık. Ancak Öncelikle beslenme alışkanlıkların düzeltilmesi yaşam tarzının değiştirilmesi sonucu ciddi rahatlamalar olacaktır. Hijyeninize dikkat ederseniz bu rahatlama daha da aratacaktır. Fakat bakterilerin istila ettiği vücudu kurtarmak beslenmeyi düzeltmekle pek mümkün olmuyor. Mutlaka gerek tıbbi gerekse doğal destek almanızı tavsiye ediyorum.
    Asıl buraya yazmamanın ana sebebi bir arkadaşımız (Okan ÇALIŞKANER) bende destek görmüş hemde yaklaşık 10 ay fakat başarılı olamamış " Erdogan Tepeli den bende karisim almistim yaklasık 10 ay kadae kullandim ben hic bir etki görmedim " diye bir yazı bana lanse edildi. Ertesi gün tüm arşivime baktım bu arkadaşın bende gerek tedavi aldığına gerek se maillerim arasında ismi falan geçmiyor. Bu arkadaştan ricam benimle irtibata geçmesi ve bana kanıtlaması gerekir. Aksi durumda insanlara yanlış bilgi ve yanlış yönlendirme hele hele bu hastalıkla ilgili, psikolojik açıdan kötü etkileme düşünüyorum. Çünkü tedavi sonuna kadar devam edipte sonuç almayan yok. Tedavi olanlar biliyor.
    Arkadaşlar bu hastalık tedavi edilebilir bir hastalıktır. Buna kesinlikle inanın. İster tıbbi ister doğal kesinlikle doğru kişileri bulun araştırın. Referans isteyin gerekirse konuşun hatta gerekirse yüz yüze görüşün. Ancak asla pes etmeyin. Destek aldığınız veya alacağınız kim olursa olsun güvenini, sabırlı olun.
    Prensibim gereği bu ortamlarda yazı yazmak doğru değil.Fakat bana söz hakkı doğduğu için yazdım.kime ne zaman gerek destek gerek tavsiye ettiğim tüm bilgiler bende mevcut. Aksisi doğru değil.
    Önce inanın tedavi yöntemi, biçimi tedavi ettiğini idda eden kim olursa olsun. Yeter ki inanın sabırlı olun ve pes etmeyin.
    Herkese yaşam boyu sıhhat ve sağlık diliyorum.
    Erdoğan TEPELİ

    YanıtlaSil
  45. Herkese Merhaba...
    Öncelikle bu hastalık gerçekten çok ızdırap verici deyim yerindeyse işkence veren bir hastalık. Ancak Öncelikle beslenme alışkanlıkların düzeltilmesi yaşam tarzının değiştirilmesi sonucu ciddi rahatlamalar olacaktır. Hijyeninize dikkat ederseniz bu rahatlama daha da aratacaktır. Fakat bakterilerin istila ettiği vücudu kurtarmak beslenmeyi düzeltmekle pek mümkün olmuyor. Mutlaka gerek tıbbi gerekse doğal destek almanızı tavsiye ediyorum.
    Asıl buraya yazmamanın ana sebebi bir arkadaşımız (Okan ÇALIŞKANER) bende destek görmüş hemde yaklaşık 10 ay fakat başarılı olamamış " Erdogan Tepeli den bende karisim almistim yaklasık 10 ay kadae kullandim ben hic bir etki görmedim " diye bir yazı bana lanse edildi. Ertesi gün tüm arşivime baktım bu arkadaşın bende gerek tedavi aldığına gerek se maillerim arasında ismi falan geçmiyor. Bu arkadaştan ricam benimle irtibata geçmesi ve bana kanıtlaması gerekir. Aksi durumda insanlara yanlış bilgi ve yanlış yönlendirme hele hele bu hastalıkla ilgili, psikolojik açıdan kötü etkileme düşünüyorum. Çünkü tedavi sonuna kadar devam edipte sonuç almayan yok. Tedavi olanlar biliyor.
    Arkadaşlar bu hastalık tedavi edilebilir bir hastalıktır. Buna kesinlikle inanın. İster tıbbi ister doğal kesinlikle doğru kişileri bulun araştırın. Referans isteyin gerekirse konuşun hatta gerekirse yüz yüze görüşün. Ancak asla pes etmeyin. Destek aldığınız veya alacağınız kim olursa olsun güvenini, sabırlı olun.
    Prensibim gereği bu ortamlarda yazı yazmak doğru değil. Fakat bana söz hakkı doğduğu için yazdım.kime ne zaman gerek destek gerek tavsiye ettiğim tüm bilgiler bende mevcut. Aksisi doğru değil.
    Önce inanın tedavi yöntemi, biçimi tedavi ettiğini iddia eden kim olursa olsun. Yeter ki inanın sabırlı olun ve pes etmeyin. Allah herkesin yardımcısı olsun.
    Herkese yaşam boyu sıhhat ve sağlık diliyorum.
    Erdoğan TEPELİ

    YanıtlaSil
  46. Erdogan bey size herhangi bir lanse lafta yapmak degil amacim yazimi bir daha okuyun istersen ben sahsim adina rahatsizligimla ilgili olumlu bir sonuc goremedim dedim ve ekledim bu kisidrn kiseye degisiklik gosterebilir diye diger bi arkadas ta sizden aldigi urunleri faydali buldugunu söylemiş yani bunda sorun yapacak yada size cevap hakki doguracak bisey yok b3nimki bir elestiri bile degildi. Birde arsiv sisteminiz varsa eyer bidaha gozden gecerin yeriniz karsiyaka carsinin icinde idi babamla birlikte geldik hatta ben urunleri almak icin motorumu dahi satmak istedim babam birakmadi maddi olayi o halletti hatta sunuda belirteyim belki hayirlarsiniz urunleri aldiktan 2 ay kadar sonra karsimin oldugu cam muhafaza dusmus ve kirilmisti siz ikinci bir karsimi bedelsiz vermistiniz. Birkez daha soyluyorum burda kimsryi elestirmek kotulemek yada reklamini yapma derdinde degiliz sayfada bulunan herkezde bu lanet hastalik mevcut ve tipben hic bir cozum yolu yok alternetif olarak herkez uyguladigi yada degistirdigi hayat sitandartlarindan bahsediyor biraz faydasını goren diger bir arkadasinda faydalanmasini istedigi icin gittigi yolu ve izlenimlerini aktariyor. Konu bundan ibaret yanlis anlasilma olduysa affola Alllah a emanet olun

    YanıtlaSil
  47. merhabalar benimde suratimda var ilk cenemde cikti bundan yaklasik 5 sene once 3 defa ayni bolgeye cerrahi mudahele ile kurtulabildim. Sonrasinda sol yanagimda cikti tekrar ilk cerrahi mudahalemi yaptirdim sonuc husran derken gene ayni sol yanagimda ikincisi cikti bu arada doktora gittim akne tedavisi icin olan zeratonin 7+7ay 2 sene boyunca kullandim hicbir etkisini gormedim ki her ay kan tahlili icin gittigimde direk igne yaparak antibiyotik olarak tedavi gordum hicbir sonuc yok. Son cozum olarak tekrar cerrahi mudahale olacagim. ozel bolgemde kist olarak suanda var baska biryerimde yok. Ulkemizde cozum amacli bir tedavi yontemide yok arastirmalarima gore 5 senedir kac cildiye genel cerrah dermatolog gitmedigim doktor kalmadi. Bu durumda cerrahi mudaheleden baska birsey kalmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Eğer İstanbul'da iseniz tavsiyem eski adı GATA olan Sultan Abdülhamid han hastanesi Hidradenitis (cildiye polikliniği) gorunmeniz. Anlatımlarınizdan Hs olduğu anlaşılmıyor. Hormonal dengenize baktırin. Tekrar çok geçmiş olsun.

      Sil
  48. Arkadaşlar herkese acil şifalar dilerim.sivasın kangal ilçesinde balıklı kaplıca var.kaplıcanın ılık suyu içinde binlerce minik balık her türlü cilt tedavisi için gittiklerini gördüm.Balıklar şifalı.kişinin cilt romatizma vb bir sorunu yoksa o kişinin yanına bile uğramıyorlar.fakat diyelim parmağınızın ucunda iğne başı bi kesik var.hemen oraya üşüşüp tedaviye başlıyorlar.

    YanıtlaSil
  49. koltuk altında çıkan kırmızı , sert , acıyan , bazen başı olan bazen başı içinde olan , ter bezi iltihabı nedenleri , deri altındaki ele gelen bezeler ,,
    1- Deotak vb , içinde aliminium , Paraben , boya olan hiç bir ürünü cildinize sürmeyin , ( sözde ter önleyici ama zehir saçıyor )
    çoğunu test ettim , zararlıdır , koltuk altınızda beze oluşumuna sebeb oluyor özellikle DEOTAK , zararlı !!

    2 - parfümü benim gibi çok seviyorsanız , güzel olan tüm kokulara bayılıyorum , lütfen bir müddet teninizi emdirmeden kullanınız , ( 1 Ay kadar ) mümkünse sonrada hiç teninize sıkmayın , giysinize sıkın , asla tene değil !! unutmayın cildinize sıktığınız her parfüm , emilir ve deri altında birikir , bu sürecin sürekli tekrarlanması sonucunda cilt toksinleri atamadığı için , iltihaplar ile vücut atmaya çalışır ,bir çeşit savunma mekanizması ,
    3 - öğünlerinizde çiğ soğan yiyin , aslında sarımsak daha iyi olur , ama kokusu 2-3 gün çıkmadığı için , öncelikle soğan tercihim , çiğ soğan adeta mucize ,

    4 - 1 ay kadar koltuk altınıza hiç bir şey sürmeyin , temiz tutun , test etmiş olursunuz ,

    5 - şu ana kadarki araştırmalarımda en doğal ve sağlıklı olan ter önleyici roll on deodorant buldum
    içeriğinide hiç bir zararlı madde yok , Aliminyum , Paraben yok , 50 ml , unisex hoş kokulu ZEN marka , internetten araştırabilirsiniz ,, ( ZEN roll- on )

    herkese geçmiş olsun :)

    Not : saçlarınızda kullandığınız şampuanlar bile alayı zararlı , kimyasal deposu , en sağlıklısı Hacı Şakir zeytinyağlı 1.sınıf banyo saf sabun yeşil renkli 4*200 gr paketlerde satılıyor , ( saf gliserinle üretilmiştir ) mis gibi kokar , üstelik tam doğaldır , tavsiye ederim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acil şifalar dileriz. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, sizlerden ricamız hidradenitis suppurativa rahatsızlığınız için uyguladığınız ve başarıya ulaştığınız yöntemlerle ilgili tavsiyelerinize mutlaka uzman doktorla görüşüp onun onayını aldıktan sonra uygulamalısınızı ekleyelim. Unutmayalım ki her ilaç ve besin her bünyede farklı tepkiler vermektedir. Tekrar acil şifalar dileriz.

      Sil
  50. Merhaba arkadaslar bende sizler gibi bu hastaliktan muzdaribim kesin tedavi olan yaralari gecmis biri varsa yazsin.hastalikta Allah in bizlere verdigi imtahan sabir edelim.hadisde pergamberimiz.sv.her hastaligin sifasi vardir diyor ölüm haric.bizlerde arayacaz.bu hastalik bize dert deyil gunahlarimiza kefarettir eyyup bergamberi dusunun kurtlarin vucudunu sardigini rabbim sifasini verecektir ben inaniyorum acil sifalar herkeze.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acil şifalar dileriz. Tedavi için mutlaka Doğru Tedaviyi Alın
      Doktorunuza Neler Sorabilirsiniz? Bu sayfadan bu bilgilere ulaşabilirsiniz. https://www.hidradenit.com/dogru-tedaviyi-alin
      Yalnızca doktorunuz size tanı koyabilir ve hastalığınızın yönetimi için tavsiyelerde bulunabilir. 5 Soruda Kendinizi Test Edin anketi doktorunuzun medikal görüş ve bakımının yerini alamaz.

      HS yaygın olarak bilinmediği için, doktorunuzun bu hastalığın farkında olmaması veya bir uzman kadar bilgi sahibi olmaması mümkündür.

      Doktorunuzla belirtileriniz hakkında konuşmak için hazırlıklı bir şekilde gitmeniz önemlidir. 5 Soruda Kendinizi Test Edin anketi ve Doktorla Görüşme Rehberi bir sonraki randevunuzda yanınızda götürebileceğiniz, indirilebilir ve kişiye özel bir rapor olup, randevunuza hazırlıklı gitmenizi sağlar.

      Doktorla randevunuza hazırlanırken yardımcı olacak bazı öneriler:
      Belirtilerinizi veya şişlikleri doktorunuza göstermeniz istenebilir, kaygılanmayın.
      Doktorunuza şişlik(leri) veya belirtilerinizi gösterebilmek için kolay çıkartılabilecek kıyafetler giyin.
      İşaret ve belirtileri not edin, hatta bir fotograf götürün. Şişliğin durumu zaman içinde
      değişebileceğinden, bunlar doktorun neler yaşadığınızı anlamasına yardımcı olacaktır.
      Doktorunuza işaret ve belirtileri ilk ne zaman gördüğünüzü söyleyin.
      Vitaminler ve takviyeler de dahil, kullandığınız tüm ilaçları veya listesini doktora götürün.
      Şişliğe veya yaraya sürdüğünüz, iyi gelen birşey varsa doktora söyleyin.
      Soru ve endişelerinizi not edip yanınızda götürün. Stresli bir durumda herşeyi
      hatırlayamayabilirsiniz.
      Umut ve korkularınızı doktorla paylaşın. Ne kadar açık olursanız size o kadar yardımcı
      olabileceklerdir.
      Bir dermatoloğa başvurursanız size şunları sorabilir:
      Belirtileriniz ne zaman başladı? Ne sıklıkla görüyorsunuz?
      Belirtiler geçtiyse, ne kadar sürede geçti?
      Belirtiler ilk görüldüğünden beri değişti mi?
      Ailenizde cilt hastalığı var mı?
      Dermatoloğa sormak isteyebileceğiniz sorulardan bazıları:
      Daha önce HS hastalarını tedavi ettiniz mi?
      Apselerimin bu kadar büyümesi normal mi? Patlaması normal mi?
      Yaralar için ne yapabilirim?

      Sil
    2. Eşimde bu hastalıktan muzdarip ameliyat oldu çare olmadı.dermotologa gittik çare olmadı fitoterapi uyguladık çare olmadı.tıbbi sülük uyguladık.biraz rahatladı.simdide Gümüşsuyu kullanacağız inşallah şifa olur.faydasi olursa buradan yazarim.hepinize geçmiş olsun

      Sil
    3. Kopekmemesi hastaligi

      Sil
  51. Lazer iyi geliyormu acaba fiyat nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür soruların cevabını uzman doktorlar tarafından almanızı tavsiye ederiz. HS hastalığının yani hidradenitisi suppuritva'nın gelişimini ve tedavi yöntemlerini neler yapılması gerektiğini yazılarımızda ve yorumlarımızda uzman doktor tavsiyesi ile birlikte tartışabilir ve onun tavsiyesi doğrultusunda uygulayabilirsiniz. Burada yazılanlar fikir paylaşımları dışında tek başına tedavi tavsiye edici özelik taşımaz. Alıntıdır: İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Burhan Engin halk arasında köpek memesi olarak bilinen HS'nin özellikle vücudun kapalı kısımlarında, koltuk altı, kasıklar ve anal bölgede yerleşip, ağrılı, kızarıklık ve şişkinlikle seyrettiğini belirtiyor ve devam ediyor.

      Kronik seyreden HS'nin bir kere oluştuktan sonra geçmediğini, yıl içerisinde belli dönemlerde atak yaparak şişkinlikle ortaya çıktığını dile getiren Engin, "İltihaplı şişlikler boşalıyor ardından tekrar oluşuyor. İlerleyen dönemlerde de kalıcı hasar bırakıyor. Bant tarzında sertlikler oluşuyor. Bunlar da zaman içerisinde hastanın hayatını olumsuz etkiliyor. Bulunduğu bölgede fonksiyonel bozukluklara neden oluyor. Akıntıya bağlı olarak kötü koku yapabiliyor. Hastalarda sosyal izolasyona yol açıyor. Kökü koku ve akıntıdan dolayı hastalar çok rahat topluma entegre olamıyor, depresyona giriyor" diye konuştu.

      Engin, doğrudan mikrobik hastalık olmayan HS'nin, özellikle vücudun kapalı koltuk altı, kasıklar ve anal bölgelerde tüylerin deriye açıldığı yerlerde tıkanmadan sonra iltihapla ortaya çıktığını anlattı.

      Bazı ailelerde genetik yatkınlığın da gözlendiğini dile getiren Engin, şöyle devam etti: "Çocuklarda görülmeyen HS 10-20'li yaşlarda ortaya çıkıyor ve kronik bir seyir izliyor. Obezite, sigara içme ve terlemeyle hastalık tetiklenebiliyor. Toplumda yüzde 1-2 oranında görülen HS, ilk başlarda hafif seyrettiği için tanısı geç konuluyor. Kadınlarda 3-4 kat biraz daha fazla görülüyor. Ancak erkeklerde ise daha şiddetli seyrediyor. Hastalığın birinci evresi, biraz daha iltihaplı, ağrılı hassas şişlikler tarzında oluyor. Evre iki ve üçte ise daha kalıcı hasar bırakıyor. Hastalığın bulunduğu yerlerde bant tarzında oluşan sertliklerden dolayı kişi kolunu kaldıramıyor. Fonksiyonları engelleniyor. İlerleyen dönemde de hasta sosyal izolasyona yol açıyor. Psikolojik sıkıntılara neden oluyor."

      "HS İÇİN GELİŞTİRİLEN ÖZEL İLAÇLAR VAR"

      Prof. Dr. Burhan Engin, ilk başta sivilce tarzındaki şişliklerdeki iltihapların boşaltılmasıyla geçici rahatlama sağlandığını, ancak bir süre sonra aynı bölgelerde HS'nin tekrar oluştuğunu söyledi.

      Bu hastalarının belli bir disiplinle takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Engin, hastanın koltuk altı, kasıklar gibi kapalı bölgelerinin antiseptiklerle temizlenmesi, hastalığı artıran terleme, sigara kullanımı ve obeziteden uzaklaşılması gerektiğini söyledi.

      HS için geliştirilen özel ilaçlar olduğunu vurgulayan Engin, iltihabın kurutulmasının ardından kalan dokunun cerrahi işlemle alındığını, bu şekilde yapılan tedaviyle hastalıktaki başarının daha yüksek olduğunu anlattı.

      Prof. Dr. Burhan Engin, "Kronik ve tekrarlayan bir seyir var. Devamlı o bölgede şişlikler oluşuyor. Bunlar boşalıyor hasta geçici rahatlama sağlıyor ancak şişlikler tekrarlıyor. Bir süre sonra da o bölgede kalıcı doku meydana geliyor. Bu da hastanın yaşam kalitesini bozuyor. Uzun vadede devam ettiğinde o bölgede deride farklı oluşumlara neden oluyor. Koltuk altı, kasıklar ve anal bölgede iltihaplı sivilce tarzında sürekli tekrar eden şişlikler oluşuyorsa HS olup olmadığının belirlenmesi gerekir. Apselerle beslenen bu hastalık sürekli tekrar eder.

      Sil
  52. Bendede 5 yildir var care ariyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acil şifalar diliyoruz. Yalnızca doktorunuz size tanı koyabilir ve hastalığınızın yönetimi için tavsiyelerde bulunabilir. 5 Soruda Kendinizi Test Edin anketi doktorunuzun medikal görüş ve bakımının yerini alamaz.
      HS yaygın olarak bilinmediği için, doktorunuzun bu hastalığın farkında olmaması veya bir uzman kadar bilgi sahibi olmaması mümkündür.

      Doktorunuzla belirtileriniz hakkında konuşmak için hazırlıklı bir şekilde gitmeniz önemlidir. 5 Soruda Kendinizi Test Edin anketi ve Doktorla Görüşme Rehberi bir sonraki randevunuzda yanınızda götürebileceğiniz, indirilebilir ve kişiye özel bir rapor olup, randevunuza hazırlıklı gitmenizi sağlar. https://www.hidradenit.com/dogru-tedaviyi-alin sayfasından soruları cevaplayın ve uzman doktorunuzu kendinizde hidrandenitis supppurativa rahatsızlığı için bulabilirsiniz.

      Sil
  53. 2 senedir bende bu lanet hastalıkla uğraşmaktayım askerim düz yolda yürümek zülümken dağlarda neler çektim yeri geldi 20 gün su yüzü görmedim o kadar sıkıntı ki hayat önce kol altları sonra 2 bacak arasına sıçradı sonra kuyruk sokumuna ordakine doktor kıl dönmesi dedi ameliyat olduk 6 aydır sürekli akıtı var yara kapanmadı kullanmadığım ilaç krem kalmadı ki onların yarardan çok zararı oldu antibiyotiklerin askerliğim bittikten sonra gideceğim ki Allah'tan umut kesilmez tıpta çare yok bir yerde hoca olduğunu öğrendim bu hastalığa halk arasında köstebek hastalığıda deniliyor köstebeklerin çıkardıkları topraklara hoca okuyor üflüyor sonra ve tükürüyor siz bu toprağı 3ila5 gün arası o alana sürüyorsunuz ve bunun bir diyeti oluyor köstebeklerin sevdiği şeylerden uzak duruyorsunuz ki etrafımda geçtiğini söyleyenler var 3 gün sonra askerliğim bitiyor ilk işim oraya gitmek olacak Allah'tan umut kesilmez olursa çare bulursam yardımcı olucam Allah herkese şifa versin yar ve yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acil şifalar dileriz. Bu hidradenitis suppurativa hastalığı için vakıflar bile kurulmuş ve konferanslar düzenliyorlar ayrıca https://www.hidradenit.com/dogru-tedaviyi-alin şeklinde bilgilendirici sayfalar siteler hazırlanmış. Bu yüzden çok karamsar olmaya artık gerek yok. Mümkün olduğunca modern tıptan vazgeçmemek ve doğru işinde uzman doktorlarla görüşmek gerekiyor. Bütün adımları doğru attığınıza inanıyor ve başka çareniz kalmadığına inanıyorsanız hacılara hocalar yönlenmeniz ve yönlendirmenizi tavsiye ederim. Tekrar acil şifalar dilerim.

      Sil
  54. 2 yıldır vardı geçmiyordu ne ameliyat oldum ne birilerine para döktüm araştırdım kurtuldum bir aydır büyüme yok iç tane iz kaldi

    YanıtlaSil
  55. Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun ve tekrarı olmasın. Nasıl yöntemlerle hidradenitis suppurativa(köpek memesi hastalığı terzi bezi iltihaplanmasından kurtuldunuz. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun oluruz.

      Sil
  56. Merhaba bütün yorumları en baştan okudum yardımcı olmaya çalışan herkesten Allah razi olsun. Benim yaşım 28 ve yaklaşık 12 13 senedir bu hastalığı çekiyorum. İlk zamlar o kadar sık çıkmıyordu ama zaman geçtikçe çok daha fazlalasmaya başladı. Kafada, boyunda, sağ ve sol koltuk altında,yüzümde, kasıklarımda, kaşık cevresinde ve belimde belki 200 den fazla iz vardır. Şuan bu hastalığimin tedavisi için İstanbul'dayım. Şişli Etfal eğitim ve araştırma Hastanesi'ne gideceğim yarın. Koltuk altimin temizlemesi için olumlu yada olumsuz sizi bilgilendirecegime söz veriyorum.
    Bu illete yeni yakalanan arkadaşlar için naçizane tavsiyelerim olacak.
    Elinizden geldiği kadar geniş elbiseler giyin
    Elinizden geldiği kadar jilet vb metalleri hastalığın çıktığı yerlerden uzak tutun
    Süt yoğurt ve peyniri hayatınızdan çıkartın
    Özellikle apış arası ve koltuk altinizi sürekli temiz tutun
    İçiyorsanız sigarayı bırakın aynı hastaliktan sıkıntı çeken bir arkadaşım sigarayı birakinca çok rahatladi( malesef ben bırakamıyorum )
    Son ve en önemlisi utanmayin, bununla mücadele edin ve bunu yaparken bununla yaşamaya alisin. Stres bu hastalıkta çok büyük bir etken.
    Bahsettiğiniz ilaçların hepsini kullandım. Yan etkilerinden o kadar bunaldım ki. Dudağın kuruması ciltteki dökülmeler kabuk atmalar ölü gibi dolasmalar halsizlik mide agrilari. O yüzden hepimizi çok iyi anlıyorum ve Allah'tan şifa diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acil şifalar diliyoruz ve umarız tedaviniz başarılı olur. Ayrıntıları an be an paylaşabilirseniz çok değerli katkı sunacaksınız. Tekrar acil şifalr ve geçmiş olsun diliyoruz.

      Sil
  57. KARA MERHEM SÜRDÜM HER GÜN DUŞ ALIYORUM BÜYÜDÜĞÜ ZAMAN KOLTK ALTIMDA PEÇETE İLE DOLAŞTIM YAYILMASIN DİYE YANİ TEMİZ TUTMAK LAZIM AYLARDIR BÜYÜME ŞİŞME YOK ŞUAN İZ VAR BİRDE TIRNAKLA BASTIRINCA BAZEN UFAK İLTİHAP GELİYOR PEÇETEYLE ALIYORUM ÖNCEDEN SIK SIK BÜYÜRDÜ PATLARDI TEKRARLARDI

    YanıtlaSil
  58. Baştan sona tüm yorumları okudum millet can derdinde kimisi kilot satma derdinde,kimi kendi otunu,çöpünü satma derdinde.
    Yazın göğüs altımda çıkmıştı bepanten krem sürmüştüm hafif bir izkaldı.
    Şimdi özel bölgemde çıktı batikon geçiriyormuş.önce büyüyüp şişip sonrada küçülüp sertleşen bölgeme batikon sürdüm üzerinede bir streril gazlı bez attım.
    Bence bunun olma nedeni stres 40 gün önce parmağım kopmuştu çok korkmuştum dikilirken ve dikiş alınırken.
    Herkese acil şifalar diliyorum dr gitsem bir fayda olmaz zaten antibiyotik alerjim var.

    YanıtlaSil
  59. Devlet bizi malulen emekli etsin insan icine zor cikiyoruz.tedavisi yok bunun birlik olalim.5 yildir prof.doktorlara gittim care yok emeklilik hakkimiz yoksa devletimiz care bulsun...

    YanıtlaSil
  60. Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar 6 yıldır bu hastalığı çekiyorum şükür çok büyük yaralarım yok tedaviye gelecek olursak ankara gata hastanesinde bu hastalık için poliklinik açıldı orada tedavi oluyorum yaralarım ilerlemiyor kremler kullanıyorum ve kan grubuma göre diyet yapıyorum bunu tavsiye ederim extradan bu hastalık için bir grubumuz var orda çok daha deneyimli arkadaşlarımız var grup davet linkini bıraya atacağım hepinizi oraya bekliyorum gruba geldiğinizde size iyi gelecek bir çok öneri olacak umarım yorumumu herkes görür ve gelir. Sorusu olanlar veya bir çeşit tedavi bulanlar srg.4535@gmail.com adresine mail atabilir. https://chat.whatsapp.com/I8KO4WZf1RPCgKnD2ImSfR

    YanıtlaSil
  61. Merhaba 30 yasindayım 10 yildir bu hastalikla ugrasiyorum 2 kez sol koltuk altımdan amelyat oldum. Sonra lazere basladım bursada gitmedgim genel cerrah kalmadı genel cerrah plastik cerrahiye plastik cerah ise dermatolojiye gönderiyor kimse tedavi etmek bile istemiyor. Üniverste hastanesinde hangi bölüme gitseysem baska bölüme gitmeniz gerekiyor dediler her gönderdikleri her bölüm bu hastalığa bakmadıklarını söyledi. En son bir cildiye uzmanı antibotik tedavisne başladı igne ilac hepsini kullandım bi yandan iyilesti bir yandan kasık bolgemde surekli çıkmaya devam etti. 2 3 ay kadr biraz çıkmaynca doktorum gelmene gerek yok dedi ama suan tekrar başladı. Süt ve süt ürünlerini et ve et ürünlerini kuru yemiş çay kahve yemezsek ne yiycez biri bana söylesin çok yoruldum surekli bi çare varmı diye sürekli yazı okuyorum artık piskolojim bozuldu

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.