Header Ads


ALLAHIN DİNİNİ KÖTÜLEMEK AKILLI İŞİ DEĞİL



 Bazı konular vardır üzerinden yıllar da geçse hala aynı ciddiyetle konuşulur ve tartışılır. 

Kendimizi mi kandırıyoruz yoksa ALLAH 'ımı kandırmaya çalışıyoruz?
Allahı inkar etme,işte onun için sen sen ol allaha iman et gerisini
 koy git olarak anlayan bir zihniyet ülkeyi bu hallere getirir.
Onur:Yoldan çevirdiğin her 100 kişiden en az 90'ının "elhamdülillah müslümanım dediği , camilerimizin hınca hınç dolu olduğu ülkemizde ; rüşvet ,hırsızlık,adam kayırmacılık ,sömürücülük ,hak yemecilik neden bu derece yaygın? Ve üstelik hak görülür ?


Önder : Bende bu sorunun cevabını merak eder dururum aklım başıma erdiğinden beri. bir cevaba ulaşılırsa haberdar olmak istiyorum ede.



Serkan: Durum şöyle olmasın, en affedici din İslamiyet olduğu inancı geçerlidir dünyada bu dine inanlar için.  İlahiyat Hocaları da    öyle demez mi? Mesela bu affediciliğe örnek vermek gerekirse;

11 ayın sultanı vardır o 1 ayda yaptıkların sevaba geçer birde o 11 ayın sultanında ömre bedel kadir gecesi yok mudur?
Ölüm döşeğindeyken kelimeyi şehadet getirmek sana cennetin kapısını açmaz mı ve ya aralamaz mı?
Bir besmele ile başlamak söze işe doğruluğu göstermez mi? 

Bu kadar tolerans olunca haliyle de yalan söylemek, sömürmek, hak yemek, Allahın verdiği canı almak, vermesi gereken hizmeti para karşılığında vermek kolay. 

Niye sonunda her türlü affediliyorsun . Bir tek şekilde affedilmiyorsun ne kadar iyi olursan ol ne kadar hak yemezsen ye ama Allahı inkar etme, işte onun için sen sen ol Allaha iman et gerisini koy git olarak anlayan bir zihniyet ülkeyi ve dünyayı bu hallere getirir.


Yavuz:Bu TÜRKLÜĞÜN ve MÜSLÜMANLIĞIN özelliği olduğunu bildiğine eminim.

 Nihat:Ülkemizde adalet yok ..adalet verecek kurumların hali ortada .yüksek yargıya bakin .vicdana , akla uymayan nasıl kararlar veriyorlar veya zaman aşımına uğratıyorlar .darbeci statükonun yasalarını uygulayan darbecilerin adaleti böyle olur .Bundan dolayi Allahın dinini kötülemek akıllı bir şey değil. 

Ataları Müslüman olan hiç kimsenin böyle din düşmanlığı yapması doğru değil. Din düşmanlığı ve müslümanları hakir görmek sosyal kabullenme getiriyorsa o sosyal sınıf çürük ve zavallı demektir .O çevrelerden size hayır gelmez .Sizleri çağdas , akıl , modern , ilerici , demokrat ve benzeri sözlerle kandırırlar .size hacıları, hocaları ve dindarları aşağılamayı öngörenler asla kendi dini liderlerine küfür etmezler ,laf söylemezler, söyletmezler çünkü baskı altındadırlar . Dininizi dininize düşman olanlardan veya cahil Müslümanlardan öğrenmeyin ,kaynağından kurandan öğrenin zahmet olmazsa. Öğrenmek istemiyorsanız bilmediğiniz konuda lütfen kırıcı aşağılayıcı yorum yapmayın

Onur:İyide Nihat abi ben kendime bu soruyu sorarken ne ilerici ne demokrat ne statukocu nede çağdaşlık gibi -kandırılmış olarak nitelediğiniz- kimliğimle değil , benimde süphesiz sorgulamadan iman ettiğim Müslüman kimliğimle soruyorum ..ve her... akli selim müslümanın kat-i surette cevap araması gereken bir konuda sorgulama yaptığıma inanıyorum..
Kaldı ki kimsenin haşa din düşmanlığı yaptığı yada belirli bir kesimi hakir gördüğü de yok. Siz konuyu particilik yada zümrecilik ile karıştırmışsınız.

Sorguladığımız şey insanların ya ALLAH in emirlerini yanlış anladığı ya da isine geldiği gibi anlamaya çalışmasından dolayı ortaya çıkan utanç dolu tezatlık tablosudur...

Birde soruyu şöyle soralım bu derece iman ettiği ortada olan bir ümmetin içerisinde pisliğin bu derece yaygın olmasının sebebi acaba Kur-an 'in emirlerinden uzaklaşarak kendisini Allah dostu diye tanıtan şarlatanların uydurduğu hurafeleri din sayıpta ona iman etmesinden olamaz mı ?

Kaldı ki Serkan arkadaşımın örnek verdiği gibi "Koşulsuz şekilde affedilme" ile alakalı herhangi bir ayet yada sahih hadise bu zamana kadar -ne hacıdan ne hocadan ne dervişten ne şıhtan kulak dolması olmayan- defalarca okuduğum ALLAH Kelamı Kur-ani Kerim in hiçbir noktasında rastlayamadım. .Ve toplumun buyuk bir kesiminde bu konuyla alakalı düşüncenin "ne olacak canim nede olsa ALLAH affeder... Yada aman ne var yani çok çok 60 ından sonra hacca gidip tövbe ederim silinir gider" seklinde olduğunu da hepimiz biliyoruz. Akılcı tespiti için kendisini kutluyorum.

Simdi soruyorum size Nihat abi ,bizim bu konuyu irdelememiz mi din düşmanlığı yoksa ALLAH 'ın ayetlerini ağzını burnunu bükerek , görmezden gelen ve onun emirlerini yok sayarak ,gönderdiği kitabi merak etmeyen ve okumak için bir defa bile kapağını açmadan yaşayıp ölen, çıkarları uğruna keyfine göre fetva veren şarlatanların halis İslamın yerine uydurduğu hurafeler yığınına iman eden ve rüşvet alan, rüşvet veren ,haramzadeliğin, hak yemecilik, adam kayırmacılığın meşru görüldüğü fakat sorulduğunda hep bir ağızdan utanmadan, arlanmadan "Elhamdülillah Müslümanız" diyen bir toplumun yaptığımı din düşmanlığı?

Kendimizi mi kandırıyoruz yoksa ALLAH 'ımı kandırmaya çalışıyoruz?


Önder:Bu tip konuşmaları canlı yayınlarda yapmak istemişimdir hep ama dayanamıyorum buradan birkaç cümle ile konuya dalıyorum; Serkan arkadaşıma İSLAMİYET ve diğer dinler hepsinde affolmak vardır ama Kime, Kuranı Kerim de yazanları en temiz duyguları ile yaşamaya Çalışanlara. Onur Arkadaşıma Bu Türkiye'nin geçmişi berbat Enkazlar üzerine kurulu öyle ki bu coğrafyada hiç bir zaman gerçek manada toplumlar bir aydınlanma sürecine girerek AKIL mekanizmasını çalıştıramamışlardır. Hal böyle iken de Güdenler ve Güdülenler ve araçları olmuştur 

Bu araçlar Kimi zaman DİN Kimi zaman IRK Kimi zaman ATATÜRK olmuştur.

İnandığınız gibi yaşayamazsanız , Yaşadığınız Gibi inanırsınız (türkiyenin sorunu bu ) Hz.Ali. (r.a)

Neyin değişmesini istiyorsanız önce Kendinizden Başlayın (Gandhi) Hindistan devriminin temel taşı olan söz (Türkiye'deki herkese aşılanmalı)
Serkan:
Ben de son sözümü tekrarlayayım "sen sen ol Allah'a iman et gerisini koy git olarak ANLAYAN bir zihniyet ülkeyi bu hale getirir." lütfen dikkat edin "ANLAYAN" diyorum ne İslamiyete ne de başka dine bu yorum ait değildir. Sanırım yazının başındakiler sonunda ki asıl cümleyi gölgede bırakmış yanlış anlaşılma için kusura bakmayın. Onur benim ne demek istediğimi tam olarak anlamışsın bu da objektif bakış açısından olsa gerek.

"Önderim senden de bir alıntı yapayım".

"İnandığınız gibi yaşayamazsanız , Yaşadığınız Gibi inanırsınız (türkiyenin sorunu bu ) Hz.Ali. (r.a)"

"Neyin değişmesini istiyorsanız önce Kendinizden Başlayın (gandhi) hindistan devriminin temel taşı olan söz"

(türkiyedeki herkese aşılanmalı)

16 12 2013 17:42

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.