Header Ads


GEZELİM GÖRELİM "Ayasofya Müzesi "


Ayasofya Müzesi 

Altı yıl (532-538) gibi çok kısa bir sürede inşa edilen kiliseningörünümü karşısında imparator Justinianus'un "Süleyman Peygamber, artık senden daha üstünüm!" diye bağırdığı rivayet ediliyor. Mermer levhalarda ve mozaik süslemelerinde kendini gösteren görkemli iç donanımın yanı sıra, Ayasofya'yı ziyaret edenlerin hayranlıkla gözlemlediği bir başka nokta da; iç mekanın dahiyane biçimde bölümlenmiş birliği, öyle ki bu uyum kilisenin"Dünyanın Sekizinci Harikası" olarak tanımlanmasına yol açmış.Kilisenin duvarlan renkli mermer levhalarla kaplı.
Tabandan,kubbenin tepesine kadar olan uzaklık 55.60 metre. Kubbenin açıklığı ise 33 metre. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u almasıyla camiye dönüştürülen yapıya dört minare eklenmiş. Ayasofya. 1934yılından beri müze olarak kullanılıyor.


■ Pazartesi hariç her gün 9.30-17 arasında açık,Galeri 9.-10.30 ve 13-15 saatleri arasında açık.

Hagia Sophia 

According to a rumor, Emperor Justinian shouted as "Now I am superior to you Prophet Solomon" when he had seen the appearance of the church that was completed in a very short time of 6 years (532-537). Besides itsmagnificent inside ornaments with marble plates and mosaics that drawauction, another,point observed by the visitors with admiration ts the untty of the divisions of the inner area in a genius manner. This unity nukes the church defined as the "8th Wonder of,he World". The walls of the church areplated with colorful marble. The distance from the floor to the peak of the domeis 55 60 m. The diameter of the dome is 33 m Four minarets are added to thebuilding after Mehmet conquered Istanbul Hagia Sophia has been used as a museum since 1934

Open everyday exceptMondays between 9:30-17:00, Gallery is openbetween 9:00-10:30 and13:00-15:00.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.