Header Ads


SON BİR ŞANSIMIZ VAR REFERANDUMDA HARCAMAYALIM


Facebookta yapılan bir tartışma ve bilgilenme ihtiyacına yönelik yazılan bir yazıyı sizlerle paylaşalım.




NEDEN HAYIR: ÇÜNKÜ EVET'İN GERİ DÖNÜŞÜ YOK


Şuan zaten çok büyük sıkıntılarımız var acelemiz nedir?

Hayır diyenler anayasanın değişikliğine hayır demiyorlar bu şekilde değişmesine hayır diyorlar öncelikle yaklaşık 15 yıllık iktidar süreleri içinde hadi ilk beş yıl kadro eksikliği beklenmedik oranda fazla olan milletvekili sayısı yüzünden istedikleri birçok şeyi yapamadılar diyelim (ki aslında o dönemde millet için çok güzel şeyler yaptılar) ama son on yıldır tek başına iktidar ve cumhurbaşkanlığı ellerinde iken başımıza gelmeyen kalmadı açılım, feto , eğitim öğretim, işsizlik , döviz ve altın, sağlık (biliyor musunuz paranız yok hastanede muayene olabiliyorsunuz ama ilaç almanız gerektiğinde eczacının insafına kaldınız) VE KALKIŞMA.
Yeni anayasa maddeleri ve Cumhurbaşkanı

Bu örnekler çoğaltılır ama son olarak asgari ücreti bile oy kaybetme korkusu ile arttırdılar sonrası malum. 









Anayasa değişikliği ilk olarak 21 madde olarak verildi ama 5. madde yedek milletvekilliği ile olan geri çekildi ayrıca diğer ilgili 14. ve 15. maddeler de geri çekildi ancak bu maddeler teklifin 9. ve 11. maddelerine eklendi.
Gelelim maddelere 1. maddeye mecliste en çok oyu alarak geçti(muhalefet destek vermedi) Tarafsızlık ilkesi güzel ama ondan sonraki 16.17 madde cumhurbaşkanın çoğunluğunda olan bir sisteme oturtuluyor. Hsk içinde en büyük çoğunluk cumhurbaşkanının oluyor haliyle bir anlam ifade etmiyor.


1.maddede haricindeki ilk 8 madde seçimle ilgili ve milletvekili sayısını 6000 de yapsanız onu seçecek olanlar millet değil parti genel başkanlarıdır bu yüzden milletvekili dediklerimiz aslında parti başkanları vekilleridir bunun değişmesi lazım bu yüzden cumhurbaşkanına tek başına bu kadar çok görev vermek tehlikelidir bu yazdıklarım 7 maddeye ve geri kalan 17 maddeye hayırın sebebidir. 

Yok ama biraz daha açalım dersek 9. maddeden 16. maddeye kadar ise zaten cumhurbaşkanının yapabilecekleri ile ilgilidir. Şu an yasa değişmediği halde tek başına yönetiyor. Yapamadığı tek şey meclisin çoğunluğu elinde olsa bile kanun yapamıyor yapılan kanunları en fazla 3 kere veto edebiliyor ama bu değişiklikler ile meclisten de destek aldığı anda neredeyse istediği kanunu çıkaracak çıkaramadığı yerde meclisi devreye sokacak. Bunun anlamı da belli bir süreden sonra istediği gibi at koşturmak olacaktır. 
 Hükümet oluşturma kamu kurumları atamaları aklınıza ne gelirse(polis, asker, özel kuvvetler) onun elinde olacak ondan sonra bir bakmışsınız şoförü, temizlik görevlisi, ona yakın şarkıcısı milletvekili olmuş(meslekleri aşağılamıyoruz) sanırım şimdide öyle. 




HAYIR ÇIKARSA YENİDEN DÜŞÜNME ŞANSIMIZ OLACAK EVET DİYENLERİN KAYBEDECEĞİ BİR ŞEY YOK AMA EVET ÇIKARSA GERİ DÖNÜŞÜMÜZ OLMAYACAK

Evet denilirse duvarda yazan sözün bir anlamı kalmayacak. Bugün olmazsa yarın.

Bakın kısaca anlatmaya çalışsak bile bu kadar uzun sürüyor ama bu açıklamalardan sonra en kısası şu olacaktır. 

Bizim ülkemizde askere gitmeyen adama kız verilmez sözü vardır askerlik yaşı 21 milletvekil yaşı 18 olacak, parti başkanı aynı zamanda ülke başkanı olacak. Parti il başkanları o zaman vali mi olacak ?Vali ayrı olacaksa parti il başkanı valiye gidip ayağını denk al derse ne olacak?
Meclis görüntüde var çoğunluk başkan tarafında hiç sormadan biat eden milletvekillerinden oluştuğunda başkan istediği her yasayı çıkarabilecek haliyle de kimse kolay kolay ağzını açamayacak (ki şu anda bile hakaret adı altında tutuklanan tutuklanana.) 

Sonuç gün gelir devran döndüğünde başa geçen kişi ülkemiz değil de kendi çıkarlarını düşündüğü anda ondan korkan bir meclis olacağı için kimse bir şey yapamayacak işte o zaman olmasın diye hayır deniliyor ve meclisin neredeyse tamamının kabul ettiği bir değişiklik olsun isteniyor çünkü hayır diyenlerin sayısı farz edelim ki %49.99 da kaldı ülkenin dönüşü olmayacak ve bu %49.99'u bırakın %30 olsun 16 milyon seçmen ne olacak?
Hayır denilirse en büyük avantaj bakın millette farkında gelin şu maddeleri adam akıllı yapalım bir kaçırma acele işle yapmayalım olacaktır. 

Şuan zaten çok büyük sıkıntılarımız var acelemiz nedir?

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.