Header Ads


Ve Çeliğe Su Verildi.(Nikolay Ostrovski)


NIKOLAY OSTROVSKI  Ve Çeliğe Su Verildi, lise yıllarımda okumuştum şimdi nerden aklıma geldiyse paylaşayım dedim. 


 Yazarı:Nikolay Ostrovski
Çeviren: Atilla Tokatlı
Yayınevi: Oda Yayınları
Basım Yeri / Tarihi : istanbul , 1996
Sayfa Sayısı : 285



Nikolay Ostrovski bir yazıncı değil, hiç eksiksiz bir devrimcidir. Katılıp kendi çapında güç verdiği devrim yaratmıştır onu. O da, devrime ve halka karşı duyumsadığı borçluluğu, kızıl orduda yaşadıklarını, deneyim ve algılama birikimlerini romanlaştırarak ödemeye çalışmıştır. Yani onu devrim bir yazıncı yapmıştır. Kitabı yayınlanır yayınlanmaz ülkesinin sınırlarını aşmış, hemen Avrupa dillerine çevrilmiştir. Dahası Andre Gide ve Romain Rolland gibi Avrupa yazınının devleri başarısını kutlamak için ona koştular. Kendisi devrimin yapıtı olan Ostrovski, dünya devrimcilerine bir armağan olarak bıraktı romanını. (Arka Kapak)

Konusu
Küçük haylaz bir çocuk olarak kulağından tutulup okuldan atılan Pavel Rusya'daki devrimci ortamın olgunlaşmasıyla paralel olarak büyüyecek ve bu ikisinin hayatı bir noktada kesişecek ve Pavel bir devrimci olarak harekete katılacaktır. Kızıl ordu içinde büyük bir inançla savaşmış ve bu uğurda vücudundan fedakarlıklarda bulunmuştur. Büyük romanların toplumsal altüst oluşlarda ve savaşlarda yazıldığının bir kanıtıdır Ve Çeliğe Su Verildi. Büyük bir zevkle okuyacaksınız

21.11.2010
Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...


2 yorum:

  1. Evet gerçekten ayrı bir dünyadır,aynı zamanda sosyalizm bir ekonomik sistem değil,insanlığın gelişimi ve yararına olan toplumsal bir düşüncedir.

    YanıtlaSil
  2. "VE ÇELİĞE SU VERİLDİ" VE "KASIRGA ÇOCUKLARI" İKİSİNİ DE YİRMİLİ YAŞLARDA OKUMUŞTUM.

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.