Header Ads


Arkeoloji Sözlüğü

  Arkeoloji Sözlüğü Türkçe


Arkeoloji Sözlüğü,Bütün sözlükler yapılır da
bizim arkeoloji sözlüğümüz yapılamazmı
Bütün sözlükler elektronik ortam için yapılır da bizim arkeoloji sözlüğümüz yapılamaz mı,Ramazan Elmas arkadaşımız oturmuş üşenmemiş bizler için elindeki kaynakları araştırmaları derleyip toparlamış ve kullanışı basit kurulum gerektirmeyen tıkla çalış kolaylığında Türkçe bir ilk olan Arkeoloji Sözlüğünü bizlere kazandırmış.

İlk sürüm olduğu için ufak tefek sıkıntılar var ama elindne geldiğince kullanımı kolay neredeyse eksiksiz bir sözlük oluşturmuş.Profesyonel anlamda illaki eksiklikleri var. İlerleyen sürümlerde bu eksiliklerinde tamamlanacağına kesin gözüyle bakabaliriz.



Arkeoloji Sözlüğü
Arkeoloji, Mitoloji ve Eski Çağ Tarihi ile uğraşan amatör ve profesyonel herkese hitap eden bir sözlük programıdır. Programın veritabanı, geçmişten günümüze çıkmış olan bazı kaynaklar taranarak hazırlanmıştır. Program veritabanı şimdilik Klasik Arkeoloji terimleri ağırlıklıdır. Ancak ileriki sürümlerinde daha geniş bir terim aralığı sunulacaktır.Programın ilk versiyonu olmasından dolayı ( her nekadar hatasız bir program yazmak için uğraşmış olsamda ) hatalar olacaktır. Hataları hoş görmenizi dilerim. Ayrıca herhangi bir hatayla karşılaşırsanız Hakkında bölümündeki mail adresine bu hatayı raporlarsanız, programın sonraki versiyonlarına da katkıda bulunmuş olursunuz.Program kurulum gerektirmez, tıkla-çalıştır mantığıyla yazılmıştır.Programın kullanılması, kopyalanması ve dağıtılması tamamen serbest ve ücretsizdir. Program hiçbir şekilde ücret karşılığı satılamaz, ticari araç olarak kullanılamaz.

 Çalışması için MS NetFrameWork 2.0 ve üstü gerekmektedir...

2 yorum:

  1. Bir Arkeoloji öğrencisi olarak inanılmaz işime yarayan ve kullanışlı bir sözlük. Detaylı oluşunun yanında dili gayet anlaşılır. Tebrikler ve teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Arkeoloji Sözlüğünün işinize yaraması adına bu paylaşımdan gelen mutluluk bize ait. Yorumunuzu esirgemeyip düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
    Düşünmek ve Paylaşmak dileğiyle...

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.